Foto: DELFI

Latvijas ministri un augstākās amatpersonas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā 158 reizes bijušas vizītēs Briselē un Luksemburgā, liecina prezidentūras sekretariāta apkopotā informācija.

Kā informēja prezidentūras Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone, 26. jūnijā apkopotā informācija liecina, ka Latvijas pirmā prezidentūra ilgusi 181 dienu, kuru laikā Latvijā un Briselē norisinājušies 1680 prezidentūras organizēti pasākumi.

Šajā laikā 53 Ministru padomes sēdes vadījuši Latvijas pārstāvji, bet 64 stundas Latvija pārstāvējusi ES Padomi Eiropas Parlamenta plenārsēdē. Garākā Latvijas prezidentūras trialoga sanāksme Beļģijas galvaspilsētā Briselē ilgusi 12,5 stundas, diskutējot par Eiropas Stratēģisko investīciju fondu.

Prezidentūras sagatavošanā un īstenošanā tieši iesaistīti 1140 valsts pārvaldes darbinieki.

Jau ziņots, ka Latvija par savas pirmās prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošanu ES kaimiņu reģionos, kā arī veicināt konkurētspējīgāku ES kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014. gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!