Foto: F64

Piektdien, 6.martā, Briselē, Beļģijā, norisinājās pirmā Latvijas prezidentūras vadītā Eiropas Savienības (ES) Vides ministru padome, ko vadīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA), portālu "Delfi" informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Tās laikā, pēc plašām debatēm, ES vides ministri vienojās par ES ieguldījumu klimata pārmaiņu samazināšanai pēc 2020.gada un apstiprināja ES un tās dalībvalstu iesniegums ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām sekretariātam par ES Iecerētajām nacionāli noteiktajām saistībām (INDC) attiecībā uz emisiju samazināšanu. Tas paredz, ka līdz 2030.gadam ES savas emisijas samazinās par 40% salīdzinājumā ar 1990.gadu.

Ministrs Gerhards uzsvēra: "ES apņemšanās ir ambiciozs mērķis. Tāpēc Latvijas prezidentūra ir īpaši gandarīta par to, ka, pateicoties visu ES dalībvalstu konstruktīvam darbam, mums izdevās panākt vienošanos. Ar šo lēmumu ES ir stingri paudusi savu gatavību īstenot visaptverošus pasākumus klimata pārmaiņu samazināšanai arī turpmāk. Aicinām sekot mūsu piemēram arī pārējās valstis un uzņemties emisiju samazināšanas saistības".

"Vienlaikus vides ministru pieņemtais lēmums ir īpaši būtisks arī starptautiskajām sarunām, gatavojoties Parīzes Klimata Konferencei," piebilda ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!