Foto: AP/Scanpix

Par Eiropas gada attīstībai labas gribas vēstniekiem iecelta bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, bijušais komisārs Andris Piebalgs un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede, informē LPS.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs (V) ar katru no vēstniekiem parakstīja mandātu jeb brīvprātīgu vienošanos, ar kuru vēstnieks apņemas publiski paust savu viedokli par Eiropas gadu attīstībai, dalīties savā personīgajā pieredzē un redzējumā par attīstības sadarbības nozīmi.

Par Eiropas gada attīstībai labās gribas vēstniekiem bez jau minētajiem piekrituši kļūt arī Saeimas deputāts un ārsts Hosams Abu Meri (V), "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, mūziķi Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns, "1000 jūdzes" ekspedīcijas dalībnieks un raidījuma "Bez Tabu" vadītājs Egons Reiters, "Teterevu fonda" dibinātāji un filantropi Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Latvijas Zemnieku federācijas priekšsēdētāja Agita Hauka.

Savukārt jauniešu vēstnieki ir grupa "Carnival Youth" (Aleksis Luriņš, Roberts Vanags, Emīls Kaupers un Edgars Kaupers), Mārtiņš Kreilis no "Quo tu domā?" Latvijas debašu kluba, Lucavsalas Eko biedrības koordinators Emīls Hlevickis, kalnu maratonu skrējējs Mārtiņš Zvīdriņš, hiphopa izpildītājs Ansis Kolmanis, Aizputes organizācijas "Ideju Māja" pārstāve Paula Āboliņa - Ābola, organizācijas "Humana People to People in Latvia" vadītāja Rūta Kronberga un žurnālisti Dāvis Landorfs, kā arī Kārlis Lesiņš, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Pašvaldību savienība skaidro, ka aktīvi iesaistās starptautiskajā tīklā "Platforma", kas apvieno pasaules, Eiropas un nacionāla mēroga pašvaldības un to asociācijas, kuras aktīvi darbojas attīstības sadarbības jomā.

Latvijas Pašvaldību savienība norāda, ka turpinās veicināt iedzīvotāju izpratni par attīstības sadarbību, organizējot virkni pasākumu dažādās Latvijas pašvaldībās un sadarbības partneru valstīs. Piemēram, pavasarī Rīgā plānots organizēt starptautisku konferenci, kuras ietvaros tiks prezentēti attīstības sadarbības labās prakses piemēri.

Latvijas pašvaldībās Eiropas gada attīstībai ietvaros tiks arī organizēti plaša mēroga solidaritātes pasākumi ar sadarbības partneru piedalīšanos. Tāpat Latvijas pašvaldības arī šogad turpinās sniegt savu pieredzi visās Austrumu partnerības valstīs un Kirgīzijā.

Eiropas gada attīstībai mērķis ir informēt sabiedrību par ES un tās dalībvalstu attīstības sadarbības politiku un tās rezultātiem, kā arī skaidrot tās nozīmi un ieguvumus visām iesaistītajām pusēm. Šī gada laikā ANO dalībvalstīm jāvienojas par jauniem ilgtspējīgas attīstības mērķiem pēc 2015.gada, tāpēc ir būtiski informēt sabiedrību par attīstības sadarbības nozīmi un iesaistīt nākamo mērķu īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!