Foto: Sadales tīkls AS publicitātes foto
Kā liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā iedzīvotāju un uzņēmēju aptauja, pusgadu pēc pārejas uz līdzsvarotajiem elektroenerģijas sadales tarifiem 34% uzņēmēju un 28% iedzīvotāju ir apsvēruši iespēju vai arī samazinājuši sava elektroenerģijas pieslēguma jaudu. Savukārt turpat 62% uzņēmēju un 61% iedzīvotāju par šādu iespēju nav domājuši. Tas liecina, ka gan uzņēmējiem, gan mājsaimniecībām vēl joprojām ir iespēja pārskatīt sava elektrības pieslēguma jaudu, paskatīties, vai elektrības patēriņš ir atbilstošs vai arī krietni mazāks, nekā sākotnēji tika plānots, un, samazinot elektrotīkla pieslēguma jaudu, iespējams samazināt kopējo elektrības rēķinu.

Kopumā 15,2% uzņēmēju aptaujā ir norādījuši, ka ir ne vien domājuši, bet jau samazinājuši vai tuvākajā laikā plāno griezties pie AS "Sadales tīkls" ar lūgumu samazināt savu uzņēmumu elektrotīkla pieslēguma jaudu, atsakoties no liekās, uzņēmuma darbā reāli neizmantotās jaudas. Savukārt šādu iespēju samazināt pieslēguma jaudu savam mājoklim līdz šim ir izmantojuši 6% iedzīvotāju.

"Analizējot aptaujas datus, redzam, ka to uzņēmumu un iedzīvotāju īpatsvars, kas pašlaik vēl nav domājuši par savu elektrības pieslēgumu optimizēšanu, ir pietiekami augsts. Šī vēl aizvien ir iespēja padarīt savu pieslēgumu efektīvāku un tādējādi samazināt kopējo elektrības rēķinu. Kā liecina aptaujas rezultāti, kopējais sabiedrības informētības līmenis par pāreju uz līdzsvarotajiem elektroenerģijas tarifiem ir augsts – par to kopumā informēti ir 91% iedzīvotāju un 92% uzņēmēju," norāda AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

Pēc AS "Sadales tīkls" datiem kopumā 38 tūkstoši klientu ir pārskatījuši sava elektrotīkla pieslēguma jaudu, tās atbilstību reālajām vajadzībām. To skaitā 28 tūkstoši ir mājsaimniecības – lielākoties visos gadījumos lēmums bijis par pieslēguma jaudas mazināšanu līdz faktiskās nepieciešamības līmenim, atsakoties no liekās, neizmantotās pieslēguma jaudas.

Vienlaicīgi puse jeb 50% aptaujāto respondentu uzskata, ka elektroenerģijas piegādes tarifu līdzsvarošanas rezultāts ir taisnīgs un ēku īpašniekiem pašiem ir jāsedz savas ēkas elektroenerģijas pieslēguma uzturēšanas izmaksas. Pretēju viedokli pauž 30% respondentu, savukārt 20% aptaujāto nav noteikta viedokļa. "Klienti, kuri ikdienā elektroenerģiju nelieto, bet kuriem pieslēgums ir nepieciešams, tagad arī piedalās sava elektrotīkla pieslēguma uzturēšanā, jo līdz šim faktiski viņu vietā šīs izmaksas sedza tikai tie klienti, kuri elektroenerģiju patērēja. Tagad tiem iedzīvotājiem, kas tērē elektrību, vairs nav jāmaksā arī par tiem, kas to netērē, bet kuriem tik un tā mums ir jānodrošina elektroenerģijas pieslēgums, nepārtraukta elektrības piegāde un skaitītāju apkalpošana," skaidro A. Pinkulis.

Pirms tarifu līdzsvarošanas aptuveni 120 000 klientu objektu bija tā dēvētie "nulles" un ļoti zema patēriņa pieslēgumi, no kuriem puse bija dzīvokļi pilsētās. Gaisvadu elektrolīniju kopgarums līdz šiem objektiem sasniedza ap 3 000 km, un, lai nodrošinātu efektīvu elektrotīklu un iekārtu darbību, arī šīs elektrolīnijas līdz "tukšajiem" pieslēgumiem bija savlaicīgi jāatjauno un pastāvīgi jāuztur darba kārtībā. Šīs izmaksas pirms tarifu izmaiņām sedza tikai tie, kas patērē elektroenerģiju. Līdz pagājušā gada beigām aptuveni 11 tūkstoši šādu klientu nolēma pārtraukt līgumus par sava īpašuma elektroenerģijas pieslēgumu.

SKDS iedzīvotāju aptauja veikta 2016. gada novembra beigās, internetā aptaujājot 1005 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!