Foto: Sadales tīkls AS publicitātes foto
Lai pārbaudītu vairāk nekā 25 000 bērnu un jauniešu zināšanas par elektrodrošību, jau otro gadu Vislatvijas skolēnu sporta un prāta sacensībās "ZZ Čempionāts", ir iekļauts AS "Sadales tīkls" elektrodrošības posms. Šonedēļ pusfināli norisināsies Liepājā.

AS "Sadales tīkls" ZZ čempionātā piedalās jau otro gadu un arī šogad viena no obligātajām sacensību stafetēm ir veltīta elektrodrošībai. Lai izglītotu bērnus un jauniešus no visiem Latvijas novadiem un pilsētām elektrodrošības jautājumos un atgādinātu par elektrības bīstamību, sacensību pusfinālos Daugavpilī, Valmierā un Liepājā, kā arī finālā Jūrmalā, komandām īpaši sagatavotā stafetē pēc iespējas ātrākā laikā jāpieņem lēmums par pareizo rīcību elektrobīstamās situācijās, savukārt ZZ čempionāta Digitālajā pusfinālā 540 klasēm jāatbild uz jautājumiem par elektrodrošību elektroniskā veidā.

Katrā sacensību pusfinālā AS "Sadales tīkls" teltī skolēni varēs pārbaudīt savas komandas saliedētību un vēlreiz pārbaudīt zināšanas, kopīgi izpildot testu par galvenajiem elektrodrošības noteikumiem, pavadot brīvo laiku dabā un lietojot mājsaimniecībā pieejamās elektroierīces.

Sabiedrības izglītošana elektrodrošības jautājumos ir viena no AS "Sadales tīkls" korporatīvās sociālās atbildības prioritātēm un šogad "ZZ Čempionātā" AS "Sadales tīkls" elektrodrošības jautājumos kopumā izglītos vairāk nekā 25 000 bērnus un jauniešus no 1 220 klasēm. Arī šogad uzņēmuma darbinieki turpina izglītojošo darbu, viesojoties izglītības iestādēs visā Latvijā, ar īpašiem uzdevumiem un spēlēm piedaloties drošības pasākumos, kā arī ikvienam ir iespēja atkārtot elektrodrošības noteikumus mājas lapā www.arelektribuneriske.lv.

Šogad ZZ čempionāta pusfināli sākās 20. un 21. aprīlī Daugavpilī, 27. un 28. maijā skolēnu sacensības norisināsies Valmierā, 10. un 11. maijā Liepājā, bet sacensību lielais fināls un Labākās klases titula izcīņa notiks 27. maijā Jūrmalā.

Vislatvijas skolēnu sporta un prāta sacensībās "ZZ Čempionāts" šogad notiek jau 11. reizi un to atbalsta un organizē telekomunikāciju uzņēmums "Tele2" un "Zelta Zivtiņa" kopā ar draudzīgām pilsētām Jūrmalu, Daugavpili, Valmieru un Liepāju. Tas ir gada lielākais un gaidītākais notikums 1.-12. klašu skolēniem, kurās tiek mests izaicinājums gan fiziskajām spējām, drosmei un cīņassparam, gan erudīcijai, atjautībai, komandas garam un radošumam. Šogad "ZZ Čempionātam" pieteicās 1685 klases no visiem Latvijas novadiem un pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!