Foto: Publicitātes foto

Augusta pēdējā nedēļas nogalē Rīgā, Lucavsalā, aizvadīts lielākais jaunrades notikums šovasar – inovāciju un tehnoloģiju festivāls "iNOVUSS", kuru apmeklējuši 16 000 interesentu. Tādējādi šis kļuvis par vienu no šogad visvairāk apmeklētajiem vasaras festivāliem Latvijā. Festivālā uz septiņām tematiskajām skatuvēm norisinājušies vairāk nekā 90 pasākumi, dažādās diskusijās, meistardarbnīcās un lekcijās piedaloties 200 runātājiem no 17 valstīm.

Festivālā dažādās diskusijās, lekcijās, prezentāciju sesijās, darbnīcās un tīklošanas pasākumos pulcējušies vadošie pasaules eksperti un pašmāju speciālisti, diskutējot par visu, kas maina un mainīs ierasto realitāti – DNS sekvencēšanu un tās sniegtajām iespējām, nākotnes izglītību, mākslīgo intelektu, mūsdienīgu uzņēmējdarbību, cilvēcības lomu tuvākajās desmitgadēs, sievietes jaunrades spējām biznesā, tehnoloģijās un zinātnē, sadarbību starp zinātni un komerciju, ceļošanu 21. gadsimtā un daudzām citām tuvākajā nākotnē aktuālām tēmām.

Vērienīgās izklaides programmas koncertos un performancēs uzstājās tādi mākslinieki kā Kārlis Kazāks, Goran Gora, Ozols, Edavārdi, Brāļi Petrauski, "Sub Scriptum", "Polifauna", "Dziļi violets" un"Mazais princis".

Nodrošinot līksmas ballītes un labu noskaņojumu, pie DJ pults stājās DJ Monsta un DJ Kaspars Zaviļeiskis. Līdztekus tam bija iespējams klausīties tehno operas fragmentus, iesaistīties bungu apļos, vērot pianistu dueli, dejot klusajā disko, kā arī komiķu stāvizrādē Novadu lielīšanās noskaidrot, kurš ir diženākais Latvijas novads. Trīs dienu garumā "iNOVUSĀ" tika piedāvātas arī dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem.

Festivāls bija draudzīgs visiem, kas gatavi to no sirds izbaudīt – novērojumi liecina, ka "iNOVUSU"savu saimnieku pavadībā apmeklēja vairāk nekā 100 labi audzinātu un laipnu četrkājaino draugu.

Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" pasākuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!