Foto: Publicitātes foto
Festivāla "iNOVUSS" programmu trīs dienu garumā papildinās "Smart Cafe" – vieta, kur sastapties domātājiem, ideju ģenerētājiem un darītājiem. Telts, kurā runāsim par nākotni, zināšanām, tehnoloģijām un inovatīviem produktiem. Vieta, kur satikt zinātni “pavisam tuvu” un saprast, ko tā var sniegt ikvienam no mums.

Kāpēc tieši "Smart Cafe"? Jo uzskatām, ka par zinātni, inovācijām un tehnoloģijām ir iespējams runāt viegli un nepiespiesti – gluži kā pie kafijas tases ar draugiem. Tāpēc "Smart Cafe" vēlamies pulcēt ne tikai zinātniekus un inovatīvus uzņēmējus, bet jebkuru interesentu, un draudzīgā atmosfērā apspriest jaunākās tendences, iedvesmoties, gūt jaunas zināšanas un arī iemēģināt tās praksē vairākās darbnīcās.

Visu trīs dienu garumā "Smart Cafe" namatēvs būs Dr. biol. Juris Šteinbergs – molekulārbiologs, klīnikas "Amberlife Cancer Clinic" medicīnas direktors, TV3 raidījuma "Bez Tabu" vadītājs.

Piektdienas, 30. augusta, "Smart Cafe" programmu pulksten 16 atklās Latvijas pētnieki un uzņēmēji, daloties pieredzes stāstos un runājot par zinātnes un uzņēmējdarbības sinerģiju. Vakara turpinājumā ikviens "Smart Cafe" apmeklētājs varēs iejusties investora lomā, vērojot jauno "zaļo" biznesa ideju prezentāciju sesiju konkursa ClimateLaunchpad Latvijas finālu. Latvijas komandas cīnīsies par ceļazīmi uz "ClimateLaunchpad" lielo finālu Amsterdamā šī gada novembrī, kur sacentīsies 160 finālisti no 54 pasaules valstīm. "ClimateLaunchpad" ir lielākais pasaules klimata draudzīgo tehnoloģiju biznesa ideju konkurss.

Piektdienas izskaņā "Smart Cafe" viesi varēs izbaudīt "silent disco Dj battle" jeb klusā disko dīdžeju cīņu, satiekot aiz DJ pults zinātnes "viedos" jaunajā ampluā, kuriem pretī aiz pults stāsies mākslas pārstāvji. Vai zinātnieki ir drosmīgi savās muzikālajās gaumēs? Kurš labāk spēs aizraut publiku savos ritmos – zinātnieks vai mākslas pārstāvis? Kā ir dejot pūlī, kur katrs sevis izvēlēto muzikālo pavadījumu dzird tikai austiņās? Tas noteikti ir jāizmēģina!

Sestdien, 31. augustā, "Smart Cafe" programmu turpināsim ar sarunu par kvantu datoriem. Šī būs iespēja klausītājiem, kas ar fiziku, kvantiem un zinātni nav "uz Tu", uzzināt, kas, piemēram, ir kvants un kāpēc kvantu fiziku sauc par kvantu fiziku? Kā kvantu dators mainīs mūsu ikdienu? Kas no tā, ko par kvantu datoriem dzirdam ziņās, ir patiesība un kas – pārspīlējums? Turpinājumā runāsim par Rīgu kā viedpilsētu - kādas tehnoloģijas jau ir ieviestas un kāda Rīga varētu izskatīties nākotnē. "Smart Cafe" varēs tikties ar grantu programmas "Atspēriens" laureātu – elektronisko skūteru koplietošanas platformas radītāju "ATOM".

Uz "Smart Cafe" skatuves kāps arī Latvijas universitāšu studenti un dalīsies savā pieredzē, kas gūta, attīstot savu biznesa ideju.

Latvijas Republikas Patentu valde runās par intelektuālo īpašumu un tā nozīmi – sestdienas lekcijā "Augstāk, tālāk, piesardzīgāk!" stāstīs par intelektuālo īpašumu sportā, savukārt svētdien bērni, jaunieši un visi interesenti varēs noskaidrot, kas ir intelektuālais īpašums, izspēlējot interaktīvo spēli.

Arī svētdien, 1.septembrī, Zinību dienas ietvaros apmeklēt "iNOVUSS" festivālu tiek aicināti vecāki un bērni, jo katrs atradīs sev interesējošās sarunas, nodarbes vai priekšnesumus. Svētdien "Smart Cafe" papildinās apvienība "Global Shapers Riga Hub", runājot par sociālo iesaisti un daloties pieredzē, vai darīt labus darbus par velti un kā iedvesmot apkārtējos pārmaiņām.

Visu trīs dienu garumā "iNOVUSS" viesi varēs apmeklēt Tehnobusu – 18 metrus garo ar tehnoloģijām aprīkoto autobusu jeb mobilo demonstrāciju laboratoriju, kas veidota, lai skolēni, skolotāji, vecāki un citi interesenti ērtā veidā varētu iegūt daudzpusīgu informāciju par inženierzinātnēm, īpaši mašīnbūves un metālapstrādes nozarēm. Tehnobuss parāda, ka inženierzinātnes dažādos veidos var apgūt jebkurā vecumā un ka tās ir interesantas dažādu paaudžu cilvēkiem.

Tāpat visu trīs dienu garumā "iNOVUSS" savus apmeklētājus izklaidēs ar muzikāliem priekšnesumiem, savukārt "Smart Cafe" varēs iejusties mūzikas radītāja un DJ lomā Martandi muzikālajā darbnīcā.

Ieeja pasākumā būs bez maksas, plašāka informācija par festivālu meklējama "iNOVUSS" mājaslapā, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras "Facebook" lapā.

Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība" pasākuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!