Foto: Publicitātes foto

No 30. augusta līdz 1. septembrim Lucavsalā, Rīgā, norisināsies inovāciju un tehnoloģiskās jaunrades festivāls „iNOVUSS”, kuru organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Tehnoloģijas un jaunrade brīvdabā, Latvijas un pasaules tendences inovācijās, blokķēdes, mākslīgais intelekts, zinātnes attīstība, nākotnes profesijas, ceļošana 21. gadsimtā un citas tēmas – festivāls piedāvās bagātīgu programmu dažādām auditorijām.

"Jaunrades festivāls „iNOVUSS" Daugavas krastā ir pasākuma formāts topošajiem un esošajiem uzņēmējiem, izejot ārpus rāmjiem un garlaicīgām biznesa sarunām. Festivālā sastapsimies ar praktisku pieredzi, pozitīvām emocijām un krāšņām diskusijām, apvienojot lietišķo ar patīkamo. Kopā raisīsim domāšanu, diskutēsim un labi pavadīsim laiku pirms jauna darba cēliena," tā par „iNOVUSS" stāsta LIAA direktors Andris Ozols.

Trīs dienas festivāla apmeklētāji varēs baudīt radošu, uz inovācijām un tehnoloģijām vērstu atmosfēru, gan klausoties ekspertu diskusijas, gan pašiem aktīvi domājot un piedaloties aktivitātēs. Pasākumā varēs smelties iedvesmu un idejas, meklēt risinājumus un sastapt dažādu nozaru profesionāļus, kā arī baudīt muzikālos priekšnesumus. Festivālā uzstāsies ne vien Latvijas uzņēmēji un inovāciju attīstītāji, bet arī ārvalstu lektori.

Festivāla "iNOVUSS" laikā Lucavsalā darbosies sešas tematiskās teltis – „Naudas kvartāls", „Biznesa inkubatori", „23XX", „Biznesa terase", „Smart Cafe" un „Futūristi", turklāt iespaidīgas prezentācijas un priekšnesumi norisināsies uz galvenās skatuves „Magnetic Latvia".

Telts „Naudas kvartāls" gaidīs visus, kas vēlas uzzināt, ko darīt un ko nedarīt, lai pelnītu un dotu iespēju pelnīt citiem, mācītos investēt un dzirdētu aizraujošus biznesa pieredzes stāstus. Ieskatīties nākotnes cilvēka ikdienā, gūt jaunas idejas, kā un ko pārdot pasaulē, kurā viss jau ir radīts un cilvēki arvien mazāk raujas pēc lietām, varēs „Biznesa inkubatoru" teltī. Savukārt „23XX" būs stāsts par sievietēm un inovāciju, informāciju, komunikāciju, jaunradi, un izaugsmi.

Foto: Publicitātes foto
Tiem, kam interesē LIAA atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, inovāciju un tehnoloģiju veicināšanai, kā arī būs vēlme sastapt pasākuma lektorus, pievilcīga šķitīs „Biznesa terase". Meklēt sekmīgākos sadarbības modeļus inovatīvu produktu izstrādē, neformālā gaisotnē runāt par nākotni, jaunām zināšanām un tehnoloģijām būs iespējams „Smart Cafe", savukārt par nākotni tūrisma jomā – mainīgiem paradumiem, jauniem piedāvājumiem un jaunu pieredzi – varēs uzzināt „Futūristu" teltī.
Festivāla skatuve „Magnetic Latvia" dos vārdu Latvijas gudrajiem prātiem, kas dalīsies ar zināšanām, piedaloties spraigās diskusijās. Uzaicinātie ārvalstu lektori stāstīs par visu, kas maina un mainīs ierasto realitāti: neapturamo tehnoloģisko attīstību, mākslīgo intelektu, kā arī cilvēka smadzeņu potenciālu un ceļošanu, kas pārvērš pasaules redzējumu. To visu papildinās ne vien dažādas aktivitātes, bet arī atpazīstamu mūziķu priekšnesumi un performances.
Ieeja pasākumā būs bez maksas. Vairāk informācijas par festivālu var atrast "iNOVUSS" mājaslapā. Pirmo reizi festivāls „iNovuss" notika 2017. gada 25. un 26. augustā Lucavsalā, Rīgā, pulcējot ap 4000 apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!