Foto: Publicitātes foto
2019. gada 20. jūlijā Līvānu pilsētas svētku laikā, no 10:00 līdz 17:00 Tradīciju laukumā darbosies #iedrošinātava jeb Eiropas telts, kur ikviens līvānietis un svētku viesis varēs piedalīties zinātkāri rosinošā spēlē un diskutēt ar ekspertiem par svarīgākajiem notikumiem Latvijā, Eiropā un pasaulē.

Mudinot līvāniešus uz diskusijām, #iedrošinātava būs arī vieta individuālām sarunām par svarīgo Latvijā un Eiropā – Eiropas naudu, izglītības iespējām politiskiem, sociālekonomiskiem un vērtību izaicinājumiem mūsdienu pasaulē un citām ne mazāk aizraujošām tēmām. Sarunu biedri pārstāv dažādas jomas: Zane Gaiduka, projektu vadītāja un konsultante, pieredze darbā biznesa inkubatorā, konsultācijas par uzņēmējdarbības uzsākšanu un attīstību, biznesa plānu izstrādi (ALTUM), projektu izstrāde (LAD, LEADER); Roberts Putnis, politiķis un Eiropas Kustības Latvijā valdes loceklis; Edmunds Teirumnieks, politiķis, Saeimas Latgales apakškomisiju vadītājs, bijušais Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors; Raivis Gunārs Tauriņš, Klubs "Māja" – jaunatne vienotai Eiropai prezidents; Andris Gobiņš, Eiropas Kustības Latvijā prezidents; un Sandra Kivleniece, skolotāja, Līvānu pilsoniskās sabiedrības aktīviste.

#iedrošinātavas izglītojošās spēles laikā ikviens – liels vai mazs svētku dalībnieks, nonāks augļu dārzā, kurā labo ražu apdraud viens otrs kaitēklis. Tikai no mums pašiem ir atkarīgs, cik laba būs raža. Tāpēc ikvienam ir jānāk talkā, ar dzeņa centību atrodot kaitēkļus un ar gudru prātu uzvarot tos! Gribi ražu – nāc un piedalies, jo centīgākajiem tiks arī balvas.

Tāpat arī šajā dienā Līvāni saņems Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā dāvinājumu – metālmākslinieka, līvānieša, Mārtiņa Markota veidotus ziedu statīvus "ES manā pilsētā", kas turpmāk rotās Līvānu ielas. Īpašs prieks, ka šis dāvinājums bagātinās un iedzīvinās Līvānu pilsētas svētku saukli "Līvāni zied. Līvāni aug." Ziedu statīvi atradīsies vienā no galvenajām svētku norises vietām - Tradīciju laukumā (Domes ielā 1a, Līvānos) – un to atklāšana notiks plkst. 11:30.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks: "Līvāni kā vieta piesaistījuši iedzīvotāju interesi jau tālā senatnē un ne velti. Neskatoties uz dažādiem vēstures mestiem izaicinājumiem, Līvāni arvien ir spējuši rast spēkus mainīties, būt radošai pilsētai, domāt un rīkoties, lai virzītos tālāk. Saka – Līvāni ir atslēga Latgales vārtos. Manuprāt, šī atslēga ir pamatīga un stipra, tāda, kas var rādīt citām pilsētām priekšzīmi – piesaistot Eiropas Savienības investīcijas, atjaunojoties, domājot arvien radošāk un zaļāk. Līvānos var sajust Eiropas elpu, un tas priecē. Svētkos vēlu, lai pilsētas virzība arī turpmāk ir zaļa un ilgtspējīga."

Visas minētās aktivitātes Līvānu pilsētas svētku ietvaros nodrošina Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā kampaņas #EUprotects ietvaros.

Sīkāka informācija Andris Gobiņš, Eiropas Kustība Latvijā prezidents, info@eiropaskustiba.lv, 29626646

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!