Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu iedzīvotāju izpratni par pārrobežu sadarbību dažādos drošības jautājumos, aicinām piedalīties publiskā diskusijā "Cik droši tu jūties, dzīvojot Eiropā?" Diskusijai no Valkas 28. maijā pulksten 13 varēs sekot tiešraidē portālā "Delfi" šajā rakstā. Ikviens interesents aicināts piedalīties arī klātienē. Aicinām iesaistīties diskusijā, sūtot jautājumus "Twitter" kontā @LIIA.LV.

Diskusija Valkā, Valkas novada domes Lielajā sēžu zālē (Beverīnas ielā 3) būs trešā no piecām sarunām reģionālo diskusiju ciklā.

Diskusijā piedalās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks, Rīgas Stradiņa universitātes docents, LĀI pētnieks Māris Andžāns un igauņu un latviešu izcelsmes Latvijas izglītības darbinieks un politiķis, 12. Saeimas deputāts Veiko Spolītis. Diskusiju vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Sintija Broka.

Diskusijas laikā tiks runāts par tēmām:

  • ES vērtības un to izmaiņas laika gaitā;

  • profesionāļi, kas rūpējas par drošību dažādās nozarēs, un viņu loma kopējās drošības uzturēšanā Eiropas Savienībā;

  • drošības "stingrie aspekti" – ES kaujas grupas, PESCO, militārās un civilās misijas, kā arī terorisma un radikalizācijas draudi.

  • drošības "maigie" aspekti – migrācija, populisms, energodrošība, kiberdraudi un to ietekme uz mūsu dzīvi Latvijā.

Interesenti, kuri vēlas apmeklēt diskusiju klātienē, aicināti pieteikt savu dalību iepriekš: ej.uz/EUprot_Valka. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Tematiska diskusija par drošības tēmām notiks arī Cēsīs, festivālā LAMPA, un kā noslēdzošā saruna rudenī – Rīgā, ES mājā.

Diskusija tiek īstenota Eiropas Komisijas informatīvās kampaņas "#EUprotects/ ES – sargājam kopā" un Latvijas Ārpolitikas institūta realizētā projekta "Eiropas Savienības sabiedrības un indivīda loma drošības veicināšanā Eiropā" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!