Maize jau gadsimtiem bijusi daudzu cilvēku ikdienas mielasta sastāvdaļa, un tā tas ir arvien. Šajā tirgū konkurence ir sīva un, lai izceltos, vajag atrast savu "odziņu". Tas izdevies "premium" klases maizes ražotājam "ZeMaize" – uzņēmuma nelielajā ražotnē tapušo maizi klienti tā iecienījuši, ka piegādes dienās mēdz laikus ierasties pie veikala, lai tikai dabūtu siltu klaipiņu, stāsta "ZeMaizes" dibinātāja Irina Pētersone.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

"ZeMaizes" ražotne, kurā saimnieko trīs maiznieces, atrodas privātmājā Pleskodālē, Rīgā. Ieejot ceptuvē, uzreiz sajūtams patīkams aromāts – krāsnī cepas auzu maizes klaipi, piepildot telpu ar vieglu siltas auzu putras smaržu. Ceptuves krāsnīs kopumā ietilpst vairāki desmiti kukuļu, katrs vienu kilogramu smags. Dziļāk atrodas sastāvdaļu plaukti, ledusskapis un logs, pie kura novietots garš galds, savukārt pie sienām piestiprinātas receptes.

Bez kaut kā un ar daudz ko – nelielā ražotnē ceptā 'premium' klases 'ZeMaize'
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ražotnē top septiņu veidu maize: sieramoliņa, sēklu, griķu miltu, griķu miltu ar sēklām, auzu pārslu, miežu un pilngraudu. "Šajā ceptuvē mēs cepam gan miltu maizi, kas ir no kviešiem, rudziem, miežiem, auzām, gan arī Latvijas griķu miltu maizi. Mums ir dažāda veida maizes, kas piemērotas tiem cilvēkiem, kuri izvairās no kaut kā: no laktozes, no cukura, no rauga, no piena produktiem," stāsta Pētersone, piebilstot, ka divi maizes veidi ir sertificēti kā "Bio" produkti.

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Lasāmgabali Maize
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form