Foto: Publicitātes foto
Tehnoloģiskie sasniegumi uzlabo ārstēšanas rezultātus pacientiem daudzās acu aprūpes jomās, un refrakcijas ķirurģija nebūt nav izņēmums. Redzes korekcijas metodika "Provisum LASIK 3D" ar topogrāfisko kontroli "Contoura Vision" uz eksimēra lāzera sistēmas bāzes, kas ir veidota pēc 2022. gada tehnoloģiju parauga, jau ir klīnikas "Jauna redze" rīcībā. Sīkāk par metodi stāsta ārsti oftalmologi Povilas Stirbis un Andrejs Radjko.

Pēc informācijas publicēšanas par pēcoperācijas redzes asuma iespaidīgiem rezultātiem, kuri tika sasniegti, izmantojot jaunu metodiku, kas izstrādāta ASV, Lietuvā notika lieliska jaunās metodes prezentācija. Arī Rietumeiropas pētījumu dati apstiprina statistiski nozīmīgu vispārējās redzes kvalitātes uzlabošanos, salīdzinot ar pirmsoperācijas redzes kvalitāti, nēsājot brilles vai kontaktlēcas.

Nelielu radzenes elevāciju un nelīdzenumu precīzs mērījums ir tas, kas piešķir "Contoura Vision" sistēmai milzīgu potenciālu. Redzes lāzerkorekcijas metodika "Provisum LASIK 3D" ar jaunāko 2022. gada lāzera iekārtu lielā mērā ir veidota, izmantojot programmatūru, kas veido personalizētas topogrāfiskās kartes, ar kā palīdzību analizē 100 000 punktu uz radzenes un nosaka nozīmīgus redzes traucējumus. Aberometrijas dati tiek analizēti, izmantojot mākslīgā intelekta elementus, lai paredzami kalibrētu optiku. Šie principi ir izmantojami arī, lai kvantitatīvi novērtētu astigmātisma lielumu un asi, kura korekcija ir primāra, koriģējot redzi ar sfēriska defokusa rādītāju. Iespēja vienlaikus neitralizēt visus astigmātisma avotus un radzenes traucējumus veicina ne tikai redzes asuma uzlabošanu, bet arī uzlabo redzes kvalitāti. Topogrāfijas normalizācija samazina augstāko pakāpju aberācijas, kas savukārt samazina redzes neskaidrību un kontrastainumu, padarot redzi labāku.

Ultra modernas un jaunas diagnostikas iekārtas, jaunākās paaudzes eksimerlāzera sistēma, kā arī veselības centra "Jauna redze" augstas klases speciālistu pieredze ļauj sekmīgi veikt ne tikai standarta lāzerkorekciju, bet arī dod iespēju palielināt operāciju drošību un uzlabot rezultātus redzes asuma 1.0 un augstāk sasniegšanā, izmantojot jaunos, personalizētos lāzera darbības algoritmus.

Jauna redze pacientam nozīmē papildu komfortu vadot automašīnu, sagaidāma arī ātra atveseļošanas pēc operācijas un ātra adaptēšanās, strādājot ar datoru. Mūsu pacienti ir pārliecināti par izcilo redzes korekcijas rezultātu un savas redzes kvalitāti arī nākotnē.

Sīkāk mūsu mājas lapā eyes.lt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!