Foto: Publicitātes foto
Jelgavas pilsēta aicina no 8. līdz 10. februārim jau 21. reizi satikties vērienīgākajā ziemas notikumā Baltijā - Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā. Festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā (Pilssalas ielā 1) . Gaidāmi arī populāru mūziķu koncerti, šovs uz ledus, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits.

Darbu pie skulptūrām ledus tēlnieki uzsāks 4. februārī, un turpinās līdz 8. februārim. Šogad festivāls pulcē 34 pasaulē atzītus tēlniekus no 7 valstīm : Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, ASV un Kanādas. Mākslinieku uzdevums šoreiz- vairāk nekā 70 tonnās ledus attēlot tēmu "Kino". Kopumā festivāla laikā būs apskatāmi vairāk kā 65 ledus objekti, no tiem 30 būs izgaismotas mākslinieku individuāli veidotās un 15 lielās komandu skulptūras, kas būs augstākas par 3 metriem, tai skaitā ledus labirints, sešas lielformāta foto skulptūras. Tāpat Pasta salā atradīsies "Ledus vīni" ledus bārs, kas izmantotā ledus daudzuma ziņā būs festivāla lielākais objekts. Nodrošināta tiks arī ēdināšanas un tirdzniecības zona.

Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti piektdien, 8. februārī, kad notiks atklāšanas ceremonija, pēc kuras tiek paredzēta plaša izklaides un kultūras programma uz divām skatuvēm. Pirmajā festivāla dienā uz galvenās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī uzstāsies solisti Antra Stafecka, Miks Dukurs, Anmary un Dainis Skutelis, kuri apmeklētājus priecēs latviešu kino zelta mūzikas koncertā ar nosaukumu "Viss nāk un aiziet tālumā". Tāpat piektdien uz skatuves kāps grupa 3Live Project. Sestdien, 9. februārī, apmeklētājus izklaidēs Lauris Reiniks un Chris Noah, un Latvijas X Faktora 2. sezonas dalībnieki, savukārt svētdien, 10. februārī, koncertēs pašmāju zināmie mākslinieki – Ivo Fomins un grupa Tautumeitas. Pirmo reizi kā ledus skatuve darbosies Pasta salas slidotava, kurā būs iespējams noskatīties ledus teātra "Ice Republic" šovu "Ledus Remix". Šovā varēsiet sastapt tādus kino varoņus, kā Aladinu un Žasminu, Sniegbaltīti, Karību jūras pirātus, kā arī "Madagaskāras" varoņus u.c.

Sestdien un svētdien uz skatuves Jāņa Čakstes bulvārī notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, kur sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie mākslinieki- Kārlis Īle un Donatas Mockus.

Visās festivāla teritorijās darbosies tirdziņš, ēdināšanas un atrakciju sektori. Tāpat katrā festivāla dienas vakarā būs uguņošana, kuru varēs vērot gan no Pasta salas, gan no Jāņa Čakstes bulvāra.

Biļetes iepriekšpārdošanā līdz 7. februārim "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās var iegādāties lētāk.

Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētāji aicināti automašīnas novietot tajā upes pusē, no kuras iebrauks pilsētā, un iespēju robežās neizmantot Lielupes tiltu. Par izmaiņām un jaunumiem satiksmes kustībā, tāpat tūrisma iespējām festivāla laikā informācija tiks papildināta mājaslapās – www.jelgava.lv un www.festivali.jelgava.lv

Informējam, ka pasākuma apmeklētājs var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un JPPI "Kultūra" ar SIA "Ramirent" atbalstu.

Uzzini vairāk : jelgava.lv un festivali.jelgava.lv

Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla vēsture

Ledus skulptūru festivāla aizkulises (2018)

Ledus skulptūru festivāla atklāšana (2018)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!