Foto: Publicitātes foto
Rīgā, 4. decembrī tika atvērts centrs bērniņiem un viņu vecākiem. Bērni atšķiras no saviem vienaudžiem, viņi ir īpaši – katram no viņiem ir kaut kādi attīstības traucējumi, daži nevar veikt ikdienišķus darbus.

Mūsu centrs centās visus viņus apvienot, centās, lai viņi nebūtu vieni, palīdzēt arī viņu vecākiem. Jau tagad centrā notiek konsultācijas ar psihologiem, fizioterapeitiem, neirologiem. Pirms atvēršanas pie mums pat atnāca kanisterapijas speciālisti ar saviem četrkājainajām draugiem. Viņi arī grib palīdzēt mūsu bērniņiem.

Atvēršanas pasākums bija brīnišķīgs!

Mūs apciemoja Rīgas Domes un Krievijas vēstniecības pārstāvji, sponsori un vienkārši cilvēki, kuri palīdzēja būvēt un rotāt centru. Sirsnīgs paldies viņiem!

Svētki sākās ar svinīgiem vārdiem, kuru laikā bērni spēlējās ar dakteriem-klauniem spēļu istabā. Bērniem ir vienalga, kas un cik daudz naudas deva.

Priecīgu noskaņu dāvināja lieliskas gleznas uz sienām, ko vakaros gleznoja jaunieši no Rīgas centra "Daugmale". Cik patīkami paspēlēties sausajā baseinā ar bumbiņām, uzcelt pili no milzīgiem mīkstiem kubiem, bet ja blakus ir klauni - dzīve izdevās!

Bet ir vēl svinīgā daļa un reglaments, kas ir jāievēro. Un tā spēļu istaba pārvietojas uz zāli, kur notiek koncerts. Drīzāk sakot, bērni no spēļu istabas pārvietojas. Uzstājas mūsu lieliskie 'volontieri' ar dzejoļiem, dejām un dziesmām. Bet tālāk seko cirks! Žonglieri, akrobāti! Ziepju burbuļu šovs nevienu neatstās vienaldzīgu. Piedalījās visi! Lieliski! Bet kā tad bez deserta? Milzīgu torti mēs kopā apēdam ar prieku! Paldies visiem, kas atnāca uz mūsu svētkiem, visi, kas deva savu ieguldījumu centra veidošanā.

Bet ir bērniņi, kuri nespēja apmeklēt mūsu svētkus. Viņi nespēj iziet no mājām un atbraukt. Viņiem mūsu fonds organizē ikgadēju akciju - "Uzdāvini bērnam ziemassvētkus"! Dāvanas viņiem var atnest uz mūsu CentruTērbatas ielā, 83b. Vairāk informācijas: www.deti-hospis.com

Paldies visiem! Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!