Foto: Publicitātes foto
Atnākusi ziema, klāt ir Ziemassvētku pasakainais laiks, rūķīši apciemo bērnus... Bet vai jūs zinājāt, ka ir arī zinātnes rūķīšī? Šādi rūķīši varēs bērniem izskaidrot ķīmiju, balstoties uz piparkūku sastāvdaļām un, zvaniem skanot, iemācīs fiziku, un parādīs, kā pagatavot zinātniskus ziemassvētku rotājumus un taisīt salūtu. Ahhaa, skaidrs! Tieši tā – šādi rūķīši no Zinātnes centra AHHAA atbrauks uz Rīgu jau šajās brīvdienās!

Piektdien un sestdien, 7.-8. decembrī, igauņu Zinātnes centrs AHHAA ieradīsies Rīgā ar izstādi "Zinātne uz riteņiem" un ekskluzīvu Ziemassvētku programmu. Abās dienās varēs tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu 67) apmeklēt aizraujošas darbnīcas un komandu spēles, izmēģināt interaktīvos eksponātus un piedalīties zinātnes teātra priekšnesumos.

Ziemassvētku darbnīcas tiks vadītas sadarbībā ar Zinātkāres centru Zili Brīnumi, kur vairākos veidos būs iespējams iegūt jaunas zināšanas. Apmeklētāji izpētīs, kā CSI eksperti atdala DNS no mandarīna; pavārmākslas cienītājiem būs iespēja uzzināt, kas virtuvē ir nepieciešams, lai pagatavotu debešķīgi garšīgu piparkūkas mafinu; veiklām rociņām parādīs, kā izgatavot innovatīvi taupīgu un noslēpumaini spīdošu LED-laternu eglītei.

Abās dienās notiks arī zinātniskā komandu spēle, uz kuru varēs reģistrēties kopā ar draugiem un klasesbiedriem. Piekdien, 7. decembrī, spēles dalībnieki būvēs tiltu no parastiem spageti makaroniem, lai kalnu iedzīvotāji Ziemassvētku laikā bez šķēršļiem varētu apciemot savus kaimiņus. Toties 8. decembrī plānojam iekarot kosmosu: katra komanda uzlidinās savu raķeti pēc iespējas augstāk! Sacensību uzvarētāji iegūs jaukas dāvanas no Zinātnes centra AHHAA, tostarp arī ieejas biļetes uz AHHAA jauno izstādi "Ahhaa, kosmoss!"

Bet rūķīšī? Protams! Arī viņi būs klāt un pat mēģinās nokārtot eksāmenu - zinātnes teātra priekšnesumā "Rūķīša Ziemassvētku eksāmens". Tādējādi skatītāji uzzinās, kādām prasmēm un īpašībām ir jāpiemīt īstam rūķītim, pat, ja viņš nāk no zinātnes centra. Piemēram, ļoti svarīgi ir, lai rūķīši mācētu zibens ātrumā pazust, mācētu nospēlēt Ziemassvētku skaņdarbu...

Uz vietas būs arī AHHAA Zinātnes veikals, kurā ikviens varēs sev izvēlēties piemērotas Ziemassvētku dāvanas, kā arī interaktīvie eksponāti, kurus varēs izmēģināt katrs zinātnes cienītājs tik cik uziet! Bet visjaukākais ir tas, ka apmeklēt izstādi, darbnīcas un zinātnes teātri varēs bez maksas un gaidīti ir visi: bērni un jaunieši, vecāki un vecvecāki!

Laipni lūdzam uz AHHAA ziemassvētku programmu Rīgā:

Vieta: Galleria Riga, 1. un 6. stāvs.

Laiks: piekdien, 7. decembrī plkst. 15-19,

sestdien, 8. decembrī plkst. 12-18

Dalība bez maksas!

Papildus informācija un reģistrēšanās spēlēm: www.ahhaa.ee

Video par AHHAA

1 1

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!