Foto: Publicitātes foto
Pie četrgadīgās Alises Zēģeles mēs bijām jau otro reizi. Pirmā iepazīšanās notika pagājušā gada novembrī un tajā laikā Alise izskatījās pavisam citādi – bija skumja un it kā aizņemta ar savām domām. Viņa ir pieradusi, ka aukstajā laikā viņa nedrīkst iet ārā, jo uzreiz saslimst – augsta temperatūra, iesnas, klepus.

Meitene piedzima priekšlaicīgi un svēra tikai 670 gramus. Viņai tika konstatēta plaušu patoloģija – bronhopulmonāla displāzija, kuras dēļ Alise nevarēja apmeklēt bērnudārzu un bija spiesta ārkārtīgi bieži izmantot inhalatoru ar zālēm. Pat vasarā bija problēmas – lietainajā laikā bija nepieciešams kurināt krāsni, lai atvieglotu bērnam elpošanu.

Latvijas ārsti neņēmās kaut ko prognozēt, sakot, ka situācija kļūs skaidrāka, Alisei paaugot. Tomēr mamma, redzot meitas ciešanas, nepiekrita vienkārši gaidīt un vērsās pie labdarības fonda "Ticība, cerība, mīlestība". Visiem kopā mums ir izdevies savākt naudu Alises ārstēšanai Sanktpēterburgā.

Sasniegtie rezultāti bija pārsteigums pat mammai – pēc medikamentozās ārstēšanas Alise atbrīvojās no nepieciešamības pastāvīgi izmantot inhalatoru, viņa var pastaigāties ārā, neskatoties uz lietu, sniegu un vēju, bez riska pavadīt pēc tam vēl kādu laiku gultā slimojot! Sanktpēterburgas ārsti teica, ka ar laiku slimība pilnībā izzudīs vai pārtaps vieglas alerģijas formā. Un tiešām inhalācijas aparāts ir nepieciešams Alisei tikai ziedēšanas periodā, un tā lietošanas laiks par vienu reizi ir krietni samazinājies – 10 minūšu vietā tagad tikai 1 minūte.

Ģimene dzīvo Salacgrīvā, ienākumi ir diezgan mazi. Alisei ir vēl vecākā māsa Marta. Svētās Sofijas bērnu hospiss ar sponsoru atbalstu uzdāvināja ģimenei lielu televizoru. Alise priecājās par dāvanām, kas tika atvestas tieši viņai, un uzreiz sāka zīmēt.

Tā kā šovasar meitene neslimoja, mamma uzticēja viņai atbildīgu uzdevumu – pieskatīt zoslēnus, un Alisei šis darbs ļoti patika, kā arī vienkāršas bērnu izpriecas, tādas kā skriešana pa zāli ar basām kājām, spēlēšanās ar bumbu, lēkāšana uz batuta. Viss tas agrāk Alisei nebija pieejams slimības dēļ. Viņa uzplauka kā zieds! Mamma pat domā palaist viņu bērnudārzā.

Lai nostiprinātu sasniegtos rezultātus, Alise jau oktobrī dosies uz Sanktpēterburgu atkārtotam ārstēšanas kursam.

Lūdzam jūs nepalikt malā un palīdzēt Alisei atbrīvoties no slimības un elpot brīvi!

Piezvanot uz tālruni 90006788, jūs ziedosiet Alisei 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk esošajiem kontiem, ar norādi "Alise Zēģele":

Saņēmējs: Sabiedriskais fonds "Svētās Sofijas Bērnu hospiss", reģ. Nr. 40008218337

"Nordea": Konts: LV64NDEA0000084106742
"Citadele": Konts: LV56PARX0017233400001
"Swedbank": Konts: LV36HABA0551043256713

Paldies par jūsu labsirdību un palīdzību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!