Foto: Publicitātes foto
Kustība ir nozīmīga ikviena cilvēka dzīves daļa. Dziedātāja un dziesmu autore Aminata Savadogo uzskata, ka sports ienes viņas dzīvē daudz prieka, kā arī sniedz motivāciju, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Viņa priecājas, ka šodien ar viedierīču palīdzību būt aktīvam ir vieglāk nekā jebkad.

Aminatai ir grūti iedomāties dzīvi bez sporta. Viņa ir bijusi aktīva kopš agras bērnības, tādējādi fiziskas aktivitātes viņu nebiedē. Tieši pretēji – viņa tās ļoti izbauda un ir pārliecināta, ka sports ikvienam var sniegt pamatīgu laba garastāvokļa un enerģijas uzplūdu, lai sajustos tā, ka varētu gāzt kalnus.

Fiziskā izturība ir svarīga Aminatai, arī kāpjot uz skatuves. Ir ne vien jāizskatās labi, bet arī jājūtas stiprai un pārliecinātai par sevi. Tas palīdz saglabāt pašapziņu, pareizi elpot un nodziedāt visas notis pareizi.

"Pēdējā laikā esmu sākusi ļoti izbaudīt skriešanu un jogas nodarbības. Šīs un citas aktivitātes parāda, cik neierobežots ir cilvēka potenciāls. Turklāt skriešana mani pilnībā atslābina, sakārto manas domas, kā arī palīdz atbrīvoties no stresa. Patiesībā sākums ir visgrūtākais, bet emociju pieplūdums pēc treniņa ir tā vērts," stāsta Aminata.

Ikdienas izaicinājumi un motivācija kustēties

Aminatai nav tālu jālūkojas pēc iemesliem, lai būtu aktīvai. Viņai lielākā motivācija sportot ir vesels, stingrs un ātrs ķermenis. Viedpulkstenis viņai dod stimulu nepārtraukti kustēties. Ik dienu uzstādot aktivitāšu mērķus, Aminata cenšas tos sasniegt, kas sniedz viņai ne vien lepnuma sajūtu, bet arī kļūst par ikdienas jēgu.

"Sportā rezultāti vienmēr ir svarīgi – tie sniedz mums iespēju analizēt pārmaiņas, attīstību un labsajūtu. Šim nolūkam neaizvietojams ir Apple Watch. Funkcija "Workouts" ļauj pārraudzīt jebkuras izvēlētās sportiskās aktivitātes norisi, progresu, kurpretim "Activity Rings" atgādina, ka laiku pa laikam ir jāpieceļas no dīvāna," norāda dziedātāja.

Izvēloties kādu noteiktu treniņu, piemēram, soļošanu, riteņbraukšanu, izturības treniņu vai jogu, var viegli izsekot veiktajai distancei, sadedzinātajām kalorijām un sirds ritmam. Šī informācija ir ļoti noderīga un palīdz novērtēt treniņa intensitāti.

Protams, dziedātāja izvēlas arī jautras aktivitātes laika pavadīšanai ar draugiem – došanos pārgājienos, supošanu, sērfingu, kā arī nesen izmēģinājusi arī spēkus braucienā ar kajakiem.

"Vasarā ūdens sporti ir starp maniem iecienītākajiem. Kopā ar draugiem man patīk izmēģināt jaunas lietas – tas vien stiprina mūsu draudzību. Lai arī lielākajai daļai cilvēku manā draugu grupā patīk atšķirīgi sporta veidi, mūs vienmēr vieno peldēšana, pārgājieni un garas pastaigas," stāsta Aminata.

Iesaistīšanās sacensībās ar draugiem

Arī sportiski un aktīvi draugi mēdz motivēt mūs neatpalikt un uzņemties jaunus fiziskus izaicinājumus. Nesen Aminata uzaicināja savu sportisko draudzeni, maratonu dalībnieci un pārgājienu entuziasti Kristinu uz šādām sporta sacīkstēm. Meitenes sacentās par to, kura vienas nedēļas laikā iegūs vairāk aktivitātes punktu.

"Šīs jautrās sacensības laikā mēs darījām to pašu, ko parasti – daudz skrējām, apmeklējām jogas un fitnesa treniņus. Mēs sacentāmies un katru dienu nācās gūt 600 punktus. Tas mums sniedza adrenalīna uzplūdu un iedvesmoja trenēties vairāk nekā parasti," priecīgi stāsta Aminata.

Tāpat dziedātāja saka, ka viņas draugi, kuri vēroja izaicinājumu, arī vēlējās pievienoties, tādēļ nākotnē varētu būt vairāk šādu sporta sacensību.

Kustības brīvība un viedierīču noderīgās īpašības

Aminata uzsver, ka šodien tehnoloģijām ir milzu ietekme uz mūsu dzīvi. Viedierīces palīdz mums veidot labus ieradumus, atgādina mums vairāk kustēties, parūpēties par mūsu ķermeni un katru dienu motivē mūs kļūt par labāku sevis versiju.

Dziedātājai ir svarīgi, lai viņas ierīces būtu savstarpēji savienotas un darbotos bez jebkādiem traucējumiem.

"Šodien nevienam nav laika nodarboties ar slikti strādājošām ierīcēm vai tādām, kas darbojas lēni un ar traucējumiem. Tādēļ es tik ļoti priecājos par Apple ierīču funkcionalitāti un savienojamību, kur viss notiek acumirklī. Visa svarīgākā informācija ir pieejama ikvienā no manām ierīcēm. Tās viena otru papildina un sniedz man iespēju lieki nedomāt par tehniskām niansēm," norāda Aminata.

Absolūta kustības brīvība ir tikpat svarīga, dzīvojot aktīvu dzīvi. To nodrošina AirPods, Apple Watch un iPhone.

"Es ņemu savas AirPods bezvadu austiņas uz katru treniņu un izvēlos savu iecienītāko atskaņošanas sarakstu skriešanai, jogai vai citām aktivitātēm. Īpaši ērta ir iespēja pārslēgt dziesmas, neizvelkot savu telefonu – to es varu izdarīt ar pulksteni vai austiņām," stāsta Aminata.

Tāpat viņa treniņu laikā bieži vien klausās audiogrāmatas. Tādā veidā Aminata pilnvērtīgi izmanto savu laiku un padara treniņu noderīgu ne vien ķermenim, bet arī prātam.

Plašāku informāciju par aktīvu dzīvi kopā ar iPhone, Apple Watch un AirPods meklē šeit: https://www.avadbaltic.com/promo/active-life/lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!