Foto: Publicitātes attēli
Pēdējos gados viens no populārākajiem vasaras brīvdienu pavadīšanas veidiem ir svešvalodas apguves programmas kopā ar ekskursijām un aktīvu atpūtu ārvalstīs. Simtiem dažādu organizāciju atver savas durvis ārvalstu skolēniem un pieaugušajiem un sola 2-3 nedēļu laikā iemācīt angļu, franču, vācu vai kādu citu valodu.

Patiesībā labu skolu, un jo īpaši tādu, kas akreditētas lai apmācītu skolēnus no 7 gadu vecuma, nav daudz. Viena no šādām skolām, kas organizē angļu valodas kursus vecuma grupām no 7-10, 11-13 un 14-17 gadiem, kā arī pieaugušajiem no 18 gadiem, ir starptautiskā angļu valodas skola Lielbritanijā Globe English Centre. Skolu 1978.gadā dibinājusi Mrs Catherin Borgen, pēc izglītības valodniece. Tā ir Britu Padomes akreditēta skola, kas ietilpst asociāciju English UK un IALC sastāvā. Skola atrodas Anglijas dienvid-rietumos Devonas grāfistes galvaspilsētā Ekzeterā.

Viktorija Ņikitina, aģentūras "Meridian Group" angļu valodas pasniedzēja un skolēnu vasaras grupu vadītāja par šo skolu pauž savu viedokli:

"Kopā ar ar mūsu skolēnu grupām esmu bijusi daudzās angļu skolās, Globe English Centre esmu apmeklējusi 12 reizes, un gribu teikt, ka šī ir viena no manām mīļākajām skolām. Pats fakts, ka bērnu skola darbojas visu cauru gadu, jau izsaka daudz. Lielākajā daļā skolu programmas bērniem tiek rīkotas tikai vasarā, attiecīgi tiek nomātas svešas telpas, un katru gadu darbā tiek pieņemti jauni skolotāji . Globe English Centre bērnu skolai ir sava ēka un pastāvīgie darbinieki. Katru gadu es tiekos ar tiem pašiem skolotājiem un mācību daļas vadītāju Krissi, kas ir augsta līmeņa profesionāle, kā arī naktsmītņu un brīvā laika aktivitāšu menedžeriem. Šie cilvēki strādā skolā vairāk kā 10 gadus. Viņi ir patiesi ieinteresēti lai katrs bērns būtu laimīgs un mājās dotos ar jaunām zināšanām un neaizmirstamu pieredzi. Man ir palaimējies, ka arī pati varēju mācīties pasniedzēju kvalifikācijas celšanas kursos šajā skolā, un ar pilnu atbildību varu teikt, ka šajā skolā ir ļoti spēcīgi metodiķi.

Pasākumu programma vienmēr ir interesanta un pārdomāta. Papildus izzinoša rakstura ekskursijām skola organizē braucienus ar velosipēdiem, smaiļošanu, sporta sacensības un diskotēkas. Pasākumos skolēni piedalās kopā ar mācību grupu, kurā viņi iedalīti pēc pirmās dienas testēšanas, nevis mūsu grupu . Attiecīgi visi sazinās angļu valodā un tas patiešām ir lieliski!"

Mācību programmas

Explorer's Programme, vecums 7-10 gadi.

Jaunākajiem skolas bērniem no 7-10 gadiem skola piedāvā aizraujošu programmu Explorers , kas ietver sevī 20 angļu valodas nodarbības nedēļā (grupās ar vienaudžiem no citām valstīm), ekskursijas pa Angliju, kā arī sporta un brīvā laika aktivitātes. Skolēni ierodas ar dažādiem zināšanu līmeņiem. Pēc iepriekšējas pārbaudes viņi tiek ieskaitīti grupās. Īpaša uzmanība tiek pievērsta bērnu drošībai. Ekskursijās un aktivitātēs viņus pavada skolotāji un atbildīgie darbinieki, uz skolu viņus ved ģimenes, kurās viņi dzīvo, bet pēc nodarbībām / pasākumiem sagaida un aizved atpakaļ.

Discovery Programme, vecums 11-13, 14-17 gadi.

Šajā kursā ir apvienota angļu valodas apguve ar izzinošu pasākumu programmu. Dinamiskā programma mudina bērnus uz mutvārdu komunikāciju, aktivizē pasīvās valodas zināšanas un attīsta ticību sev. Aizraujošā kultūras programma dod iespēju praktizēt savas angļu valodas zināšanas un tajā pašā laikā ļauj iepazīt britu kultūru un britu dzīvesveidu. Ārpusklases pasākumi ir obligāti, un tie ir iekļauti cenā. Apmācības līmeņi - no iesācēju līdz augstākajam.

General vai Authentic English - kursi pieaugušajiem.

Globe skolai ir atsevišķa skola pieaugušajiem. Tā atrodas blakus bērnu skolai, ļaujot vecākiem mācīties kopā ar bērniem. Vispārējā angļu valoda ir ideāli piemērota tiem vecākiem, kuri vēlas pēc nodarbībām būt kopā ar saviem bērniem. Mācību grafiks bērnu un pieaugušo skolās ir vienāds. Iespējams izvēlēties arī intensīvāku kursu - Authentic English (28 nodarbības nedēļā). Kamēr vecāki mācās vai piedalās skolas pasākumos pieaugušajiem, bērni ir skolotāju, kā arī sporta un atpūtas pasākumu organizatoru uzraudzībā. Izvēloties grupas braucienus, iespējams saņemt papildus palīdzību no pieredzējuša gupas vadītāja - aģentūras "Meridian Group" pastāvīgā darbinieka.

Papildus informācija un pasūtījumi:

info@meridian.lv
t. 67311610, 67314614
www.meridian.lv Individuālie un grupu braucieni

Skola darbojas visa gada garumā, un jūs varat sākt mācīties katru nedēļu. Grupas braucienu piedāvājam 16.jūnijā uz 3 nedēļām.

Discovery programmas cena ir 2585 eiro, Explorers - 2780 eiro. Cenā ir iekļautas aviobiļetes Rīga - Londona - Rīga, transfēri, testēšana, mācības, mācību materiāli, dzīvošana ģimenē, trīsreizēja ēdināšana, apdrošināšana, sporta un izklaides pasākumi, katru nedēļu viena pēcpusdienas ekskursija un viena pilnas dienas ekskursija uz Londonu, Oksfordu, Portsmutu, Braitonu vai citu Anglijas pilsētu atkarībā no skolas plāna, skolas reģistrācijas maksa, mūsu grupas vadītāja pakalpojumi un sertifikāts par kursu beigšanu.

General English programmas cena ir 2395 eiro par 3 nedēļām, ieskaitot aviobiļetes, transfēru, mācības, dzīvošanu un ēdināšanu. Papildus ir jāapmaksā 65 eiro reģistrācijas maksa. Speciālas cenas ir pieejamas ģimenes braucieniem.

Globe English centre oficiālais partneris Baltijas valstīs ir aģentūra "Meridian Group", kur jūs varat saņemt vairāk informācijas un pasūtīt programmu.

Pavadiet vasaru lietderīgi!

Papildus informācija un pasūtījumi:

"Meridian Group"

Ģertrūdes 33/35, Rīga, tel.: 67311610, 67314614
Kuldīgas 17, Ventspils, tel. : 636 07870, 636 07869
info@meridian.lv
www.meridian.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!