Foto: Publicitātes foto
"Gribēju iemācīties angļu valodu, lai varētu iegūt labāk apmaksātu darbu. Jau gatavojos uz ilgstošām mācībām un grūtiem gramatikas uzdevumiem, bet tas, kā mūsdienās notiek mācības internetā, mani patiešām šokēja," - stāsta medmāsa Gunta Birka (52), kas divu nedēļu laikā mājās apguvusi angļu valodu. Lasi interviju un uzzini, kā arī Tu vari sākt runāt angliski tikai dažu dienu laikā un kādas iespējas tas paver!

Vai bijāt iepriekš mācījusies angļu valodu?

Angļu valodu biju mācījusies vidusskolas laikā, bet tas bija sen, un tad jau arī tās bija tikai divas stundas, bet mācību metodes bija pavisam citas. Cik gan daudz es no tā visa savos 52 gados varēju atcerēties, ja ikdienā nebija, kur valodu pielietot?! No angļu valodas stundām atcerējos tikpat daudz, cik no ķīmijas vai fizikas (smejas)!

Kas pamudināja sākt mācīties angļu valodu ar Šveices metodi?

Nav noslēpums, ka daudzi medicīnas darbinieki dodas strādāt uz ārvalstīm. Un par Šveices metodi man pastāstīja tieši kolēģes, kuras to izmantoja, lai apgūtu valodu un dotos labāka darba meklējumos. No sākuma neticēju, ka meitenes, kurām arī bija jau pāri 40, tik ātri sasniegs rezultātu. Atceros, kādas problēmas mums bija, ja nodaļā bija kāds ārvalstu pacients. Tomēr pavisam drīz dzirdēju, ka viņas ar ārzemniekiem sāk runāt angliski, tikai es diemžēl neko nesapratu.

Kā notika mācīšanās?

Reģistrējos kolēģu ieteiktajā mājaslapā "Swisslanguages.com" un varēju sākt mācīties. Mani nošokēja, ka tas bija pavisam citādāk nekā skolā. Es pat nevarēju iedomāties, ka valodu var mācīties tik vienkārši. Pati mācīšanās ir kā spēle – sēdi, klikšķini un apgūsti jaunus vārdus. Pakāpeniski pieauga mans vārdu krājums un galvenais, ka katru dienu varēju mācīties tik daudz, cik gribēju. Tie nav dārgi valodu kursi, kurus, strādājot maiņu darbu, nemaz nevarētu apmeklēt un arī atļauties. Turklāt viņi dod arī garantiju – ja nesanāks iemācīties, dabūšu samaksāto naudu atpakaļ. Es pati varēju izvēlēties, kurā laikā un cik daudz macīšos, atkārtošu vai ņemšu ko jaunu. Esmu tipiska latviete – jā, sakumā es kautrējos, ja pateicu kaut ko nepareizi vai izruna nebija tik laba. Bet, mācoties ar Šveices metodi, to, ko teicu, dzirdēju tikai es un mans dators.

Paliec mājās un iemācies valodu! Spied šeit, pasūti tagad un mācies kad un cik daudz gribi.

Kā jūs vērtējat savu angļu valodu pēc divām nedēļām?

Šķiet, ka šo divu nedēļu laikā esmu runājusi angliski vairāk nekā visas iepriekšējās dzīves laikā kopā. Varu skaidri pateikt savu domu ar vienkāršiem teikumiem. Slimnīcā ir bijuši vairāki ārvalstu pacienti, un vienā brīdī pēkšņi sapratu, ko viņi man jautā, atbildēju, un arī viņi saprata! Pat papildus viņus apraudzīju, lai tikai varētu parunāties. Liels bija arī manu bērnu pārsteigums, kad viņi sarunājās angliski, domājot, ka neko nesaprotu, un pēkšņi sarunā iesaistījos arī es! Šis ir īpašs laiks visā pasaulē saistībā ar vīrusu, arī man ir radi un draugi, kas šobrī ir ārzemēs. Man ir ļoti svarīgi, ka visu jaunāko informāciju par to, kas notiek valstīs, kurās viņi dzīvo, tagad varu izlasīt arī angliski un saprast notiekošo, jo lai arī pie mums viss liekas mierīgi, citur tā nebūt nav.

Ko jūs ieteiktu cilvēkiem, kuri vēl nerunā angliski?

Vasara noteikti ir īstais brīdis, lai izdarītu ko vērtīgu. Kas gan var būt vēl labāks, kā apgūt jaunu valodu, neizejot no mājām!? Šobrīd mēs nevaram pat iedomāties, kāda būs pasaule pēc vīrusa, tāpēc jaunas un vērtīgas prasmes darba tirgū ir īpaši svarīgas. Tas ir kā drošības spilvens, lai jebkurā laikā varētu strādāt no mājām jebkuram darba devējam, jo mēs nezinām, kas notiks rudenī. Šveices metode ir vienkārša un galvenais ļoti ērti lietojama. Jūs varēsiet iemācīties valodu sev ērtā laikā un vietā. Pamēģiniet un arī jūs runāsiet angliski jau dažu dienu laikā.

SwissLanguages piedāvā - iemācies runāt angliski 14 dienās vai saņem naudu atpakaļ. Tikai šodien saņem valodu programmu ar 60% atlaidi. Nenokavē! Pasūti programmu tagad, bet izmanto, kad vēlies. Atlaide tikai pirmajiem 49 interesentiem šodien.

Lai aizsargātu informāciju sniegušās personas tiesības uz privāto dzīvi, personas identitāte ir mainīta un attēliem ir ilustratīvs raksturs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!