Foto: Publicitātes foto
Ar straujiem soļiem tuvojas svētku laiks, kad viedtālruņa kamera ir īpaši noderīgs rīks skaisto mirkļu un sajūtu iemūžināšanai. Gan tumšo laiku rotājošās gaismas virtenes, gan cilvēki kustībā ir iemūžināšanas vērti, taču mainīgie gaismas apstākļi visnotaļ ietekmē viedtālruņa kameras sniegumu. Lai šosezon katrs uzņemtais attēls būtu ievērības cienīgs, "Huawei" tehnoloģiju eksperts ir apkopojis noderīgākās viedtālruņa kameras funkcijas.

Tumsa vairs nav šķērslis

Nereti nepietiekams gaismas daudzums ir primārais iemesls, kāpēc gala rezultātā uzņemtais attēls ir graudains vai izplūdis. Tāpēc mūsdienu tehnoloģiju izstrādātāji īpaši pievērš uzmanību viedtālruņa kameras iespējām naktī vai ierobežota apgaismojuma apstākļos, lai spontānos iedvesmas brīžos fotografēšanas aprīkojums atbalstītu kvalitatīvu attēlu uzņemšanu.

"Pateicoties galvenās kameras jaudīgajai gaismas jutībai un "XD Fusion Pro" algoritmam, "Huawei Mate 50 Pro" 50 MP "Ultra Aperture" kamera uzņem par 24% vairāk gaismas nekā tā priekšgājēji. Kamera spēj uzņemt asas un detalizētas fotogrāfijas, mērot aukstās un siltās krāsas un gaišo un tumšo laukumu attiecību. Turklāt fotografēšanas laikā nakts režīms ļauj jau priekšskatījumā labāk saskatīt fotografējamo objektu, padarot to gaišāku un skaidrāku," skaidro Mikus Tillers, "Huawei" produktu apmācību vadītājs.

Visi ir fokusā

Svētku laiks asociējas arī ar kopā sanākšanu, kad ģimenes un draugi satiekas, lai kopīgi pavadītu laiku. Šajās reizēs bieži vien tiek uzņemti grupu portreti, kuros kāds no aizmugurē esošajiem dalībniekiem gala rezultātā nereti ir izplūdis vai graudains.

"Profesionālais portreta režīms "Huawei Mate 50 Pro" viedtālrunī mijiedarbojas kopā ar īpaši lielo diafragmas atvērumu un atjautīgiem algoritmiem. Lai uzņemtu pēc iespējas kvalitatīvākus individuālos vai grupu attēlus, tiek izpludināts fons, fokusējot tieši kadrā esošos cilvēkus. Iestatot ierīcē mazāku diafragmas atvērumu, var fokusēt vienlaicīgi vairākus objektus, tāpēc ir īpaši piemērots grupu foto, savukārt lielāks diafragmas atvērums ir piemērots tieši portretiem, jo izpludina fonā redzamos cilvēkus vai kompozīcijas," norāda tehnoloģiju eksperts.

Svētki visā to spozmē un kustībā

Dažreiz ievērības cienīgu mirkļu iemūžināšanai ar attēlu vien nepietiek, tāpēc video ir lielisks veids, kā iemūžināt smieklīgas ainas vai priekšnesumus, lai vēlāk atskatītos uz kopā piedzīvoto vai dalītos tajā ar tuviniekiem un draugiem.

"Video kļūst arvien biežāk izmantots formāts, tāpēc nav brīnums, ka fotogrāfiju vietā arī svētkos tiek uzņemti arvien vairāk video, kurus pēc tam var apstrādāt interesantu digitālo apsveikumu formātā vai dalīties ar tiem sociālajos tīklos. Šajā ziņā "Huawei" jaunajā "Mate" viedtālrunī ir pilnveidojis video funkciju, iekļaujot makro filmēšanas tehnoloģiju, kas ļauj uzņemt īpaši pietuvinātus un augstas izšķirtspējas video, lai noķertu unikālas detaļas un motīvus. Savukārt ģimenes pasākumiem noderēs fona izpludināšanas efekts, kas video laikā īpaši izceļ galveno varoni līdzīgi kā portreta režīmā, tādējādi uzņemt tematiskās mājas īsfilmas var kļūt par jauno svētku tendenci," ierosina Tillers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!