Foto: Publicitātes foto

"Cirque du Soleil" ir viens no iespaidīgākajiem šovu veidotājiem visā pasaulē, un, protams, tas apvieno ne tikai skatītājus, bet arī māksliniekus un sporta čempionus no visas pasaules. Izbaudiet neiespējamo un piedzīvojiet negaidīto "Cirque du Soleil" vienīgajā izrādē par kukaiņu pasauli OVO. Viesizrāde būs baudāma "Arēnā Rīga" no 15. līdz 18. jūnijam. Biļetes pārdošanā "Biļešu Serviss" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Cirks, kas dzimis Kanādas ielās

"Cirque du Soleil" savu darbību uzsāka 1984. gadā Kanādas pilsētā Baie-Saint-Paul, kad grupiņa krāšņu mākslinieku klaiņoja pa ielām, soļojot uz ķekatām, žonglējot, dejojot, pūšot uguni un muzicējot. Gijs Lalibertē, Žils Ste-Kruā un viņu draugi sāka lolot diezgan traku sapni – radīt pavisam jaunu cirka veidu un ar savu trupu sāka apceļot pasauli. Tas bija brīdis, kurā dzima "Cirque du Soleil".

Kas kopīgs "Cirque du Soleil" un Holivudas zvaigžņu alejai?

Cirka dibinātājs un vadītājs Gijs Lalibertē ir plaši atpazīstams pasaulē, sākotnēji tieši pateicoties "Cirque du Soleil" radīšanai un sasniegumiem. Lalibertē ir pat sava zvaigzne prestižajā Holivudas bulvāra zvaigžņu alejā.

Talanti no visas pasaules

Šobrīd "Cirque du Soleil" ir 3600 darbinieku visā pasaulē, tostarp 1000 izpildošie mākslinieki, kuri pārstāv 76 tautības un runā 35 dažādās valodās. OVO izrādi veido 100 cilvēki no 25 dažādām valstīm, tostarp 52 mākslinieki, kuri uz skatuves piedāvā augsta līmeņa akrobātikas paraugdemonstrējumus un no jauna definē cilvēka ķermeņa robežas. Kopš šova atklāšanas Monreālā 2009. gadā, OVO ir sajūsminājis vairāk nekā 7 miljonus cilvēku 155 pilsētās, 26 dažādās valstīs.

No sportistiem līdz māksliniekiem

Talanti no visas pasaules sapņo kļūt par šīs trupas dalībnieku, jo tas ir īsts sasniegums. Aptuveni 40 % no izpildošajiem māksliniekiem ir bijušie profesionālie sportisti – vingrotāji, kā arī pasaules un pat olimpiskie čempioni. Šiem cilvēkiem cirks ir ne tikai māksla, bet arī dzīvesveids, kurā izpaust savu emocionālo un intelektuālo pasauli caur kustību.

Šovs nosaukts par godu olai?

OVO tulkojumā no portugāļu valodas nozīmē ''ola", jo izrādes režisors un komponists ir brazīlietis. Izrāde sākas ar gigantiskas olas atrašanos pašā skatuves epicentrā, šī milzīgā ola ir 8,5 metrus plata un 7 metrus augsta, un tā simbolizē dzīves ciklu.

OVO ir vienīgā kukaiņu pasaules izrāde

OVO ir pirmā un vienīgā "Cirque du Soleil" izrāde, kurā darbojas tikai personāži-kukaiņi, atspoguļojot dienu fantastiskajā insektu pasaulē. Izrādē ir atainoti dažnedažādi kukaiņi – circeņi, sienāži, skarabeji, tauriņi, sarkanās skudras, blusas, jāņtārpiņš, spāre, melnais zirneklis, sarkanais zirneklis, baltais zirneklis, muša, mārīte, vabole, tarakāni, odi, ķirmji). Tajā ir akrobātiski priekšnesumi, burvīga mūzika un detalizēti kostīmi, ko iedvesmojusi apkārtējā daba.

Lai iegūtu vairāk informācijas, lūdzu, apmeklējiet cirquedusoleil.com!
Aicinām sekot #OVOCirque un #cirquedusoleil sociālajos tīklos: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube| TikTok

Sponsori un partneri

"Cirque du Soleil" izsaka pateicību savam oficiālajam partnerim "Air Canada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!