Visdrīzāk Jūs jau esat dzirdējuši par svešvalodu apguves multimēdiju kompleksu CD-ROM diskā Quick Teacher: iespējams esat lasījuši informāciju latviešu presē vai apmeklējuši interneta lapu www.QT.lv, vai, iespējams, par Quick Teacher Jums ir stāstījuši paziņas. Quick Teacher apsola, ka Jūs iemācīsieties svešvalodu 2 mēnešos. Šodien mēs piedāvājam Jums uzzināt cik lielā mērā tas atbilst patiesībai un iepazīties ar Lietuvas lietotāju viedokļiem par šo programmu.

Lietotāji atbildēja uz anketas jautājumiem: kur uzzināja par programmu; kas tajā patika, kas nē; kādi ir panākumi apmācībā.

Administratore Jolanta STUNGIENE:
Šo programmu man piedāvāja vīrs. Pēc viņa domām, lietojot programmu var sasniegt vēlamos rezultātus. Mācīties bija interesanti un galvenais – neapnika, mācības kļuva kā spēle. Ir interesanti, ka var tulkot no lietuviešu valodas uz angļu un otrādi. Garlaicīgi bija mācīties tikai gramatiku. Katru dienu mācībām veltīju pa 1-1,5 stundām. Es atcerējos to, ko jau zināju iepriekš un tāpat iemācījos daudz jaunu vārdu.

UAB "Straujos" tehniskā centra direktors Petras SAKALAUSKAS:
Es jau agrāk zināju, ka 25. kadra efekts iedarbojas efektīvi, tādēļ arī iegādājos "Quick Teacher". No sākuma mācībām varēju veltīt vairāk laika – mācījos 1-2 reizes nedēļā pa 1.5 stundām. Pēc tam mācības pārtraucu, bet drīz gatavojos turpināt. Man patika tas, ka varu pārbaudīt savas zināšanas. Ļoti labi ir noformēta pati programma – var regulēt burtu lielumu, krāsu u.t.t. Pats vari izvēlēties no kā sākt, nevis mācīties pēc pasniedzēja sistēmas. Es domāju, ka iesācējiem tas ir ļoti atbilstošs kurss. Interesanti izveidots un par pieņemamu cenu. Esmu pilnībā apmierināts, tikai jāatrod laiks turpināt mācības.

UAB "Ekobanas" finansiste Lilija:
Programmu "Quick Teacher" man nopirka firmas vadība. Sāku faktiski no nulles, jo līdz tam angļu valodā zināju tikai vienkāršākos vārdus un varēju nedaudz pastāstīt par sevi. Mācījos divas reizes nedēļā, disku ņēmu līdz arī komandējumos. Angļu valodas zināšanas man ir vajadzīgas darbā, varbūt tāpēc man mācīties bija viegli, vienkārši, interesanti un rezultatīvi. Palielinājās mans angļu valodas vārdu krājums. Pārbaudīju sevi komunicējot angliski notikušajā seminārā – no sākuma jutu valodas barjeru, taču pēc pāris dienām varēju piedalīties jebkurā sarunā.

Uzņēmuma ūdenapgādes inženieris Virgis:
Delfi.lt portālā un laikrakstā "Lietuvos Rytas" izlasīju par sekmīgo Latvijas lietotāju pieredzi. Man patika, ka pie programmas tiek pievienota grāmatiņa, kurā bija uzrakstīts par motivāciju - tas uz mani ļoti labi darbojās. Pirmajā nedēļā es spiedu sevi mācīties, jo man vienkārši bija nepieciešamība iemācīties angļu valodu. Mācību sākumā man ātri skrienošie vārdi likās muļķība un īstas blēņas. Taču, kad pamanīju to jēgu, motivācija un vēlme palielinājās. Programmas mīnusus pagaidām norādīt nevaru, jo intensīvi mācos, nevis meklēju trūkumus. Pielietojot zināšanas praksē, sarunās ar meitu, ievēroju, ka ir palielinājusies vārdu bagāža, runājot frāzes vienkārši izpeld no atmiņas. Mana sieva uz "Quick Teacher" skatās skeptiski un viņa valodu mācās kursos. Taču atzīst, ka mani rezultāti ir labāki nekā viņas.

Ārsts, NKC Klaipēdas filiāles direktors Bronius PLIUŠKIS:
Programma strādā pēc 25. kadra efekta principa, un es, kā ārsts, zinu, ka 25. kadra efekts tiek pielietots pacientiem dažādu atkarību ārstēšanā. Man bija interesanti, kā šis princips darbojas iegaumējot valodu. Mācīties bija ļoti viegli, dažkārt apnicīgi, vajadzēja ņemt augstāku līmeni. "Quick Teacher" programmā ir daudz kas, kas ir nepieciešams "dzīvajā" sarunājoties ar angliski runājošajiem cilvēkiem. Īsāk sakot, tā ir "sazināšanās rokasgrāmata". Man patika teikumu pārbaude un tas, ka ir iespējams pārbaudīt savu izrunu. Es mācījos 3-5 reizes nedēļā pa stundai. Kā mīnusu varu pieminēt mazas neprecizitātes tulkojumā uz lietuviešu valodu. Kaut kas pat sasmīdināja. Tā kā jau bija angļu valodas pamati, daudz kas gāja viegli. Es sāku vieglāk uztvert un saprast angļu valodā translētos BBC, CNN, "Hallmark" un citas televīzijas programmas. Tagad netulkoju pa vārdam, kā to darīju agrāk. Sapratu, kā pareizi formulējami teikumi.

Būvniecības uzņēmuma direktors Petras:
Līdz šīm neko līdzīgu nebiju izbaudījis, Jūs atradu meklēšanas portālā Google un pasūtīju, jo nolēmu, ka tas būs efektīvāk, nekā valodu kursi. Agrāk tos apmeklēju, bet paliku ar tiem neapmierināts. Mācoties ar "Quick Teacher" laiks paiet nemanāmi, redzu, ka šis vārdu pasniegšanas veids ekrānā (superiegaumēšanas efekts) dod rezultātu. Patika, ka ir tulkojums no angļu uz lietuviešu valodu. Mācos apmēram pusotru mēnesi, vismaz 3 reizes nedēļā pa 30-60 minūtēm. Biju ārzemēs, pārvarēju valodas barjeru, nebija tik bail sazināties svešā valodā.

UAB NPI menedžeris Rysard BUDKO:
Pamanīju reklāmu laikrakstā. Savācu informāciju interneta forumā, tur bija pozitīvas atsauksmes par "Quick Teacher" programmu. Nolēmu nopirkt. Mācīties bija interesanti, viss notiek ātri un dinamiski. Pieņemama, vienkārša izvēlne. Ļoti labi, ka vari turpināt mācības tajā vietā, kur biji pārtraucis. Gramatika varētu būt vienkāršāka. Vajadzētu papildināt jautājumu uzdošanas piemērus. Dažas reizes šaubījos par vārdu tulkojumu (pārnestajā nozīmē) korektumu. Mēneša laikā, kurā mācījos, mans vārdu krājums kļuva pilnīgāks. Lasot parastas grāmatas ievēroju, ka vārdus, kurus agrāk nezināju, tulkoju nešaubīgi. Tas dod pārliecību par sevi un savām zināšanām.

Bioloģijas skolotāja Jurgita:
Man patīk, ka šī programma ļauj dzirdēt izrunu. Viss ir veidots pakāpeniski – no sākuma iegaumējami vārdi, pēc tam pārbaude. Uz skrienošajiem vārdiem skatījos, bet neticēju, ka tā var būt efektīva mācīšanās. Papildus vēl mācījos no rokasgrāmatas. Tekstos redzu vārdus, kurus mācījos ar "Quick Teacher" programmu. Žēl, ka tajā nav tekstu, būtu īpaši noderīgi, ja tie teksti vēļ būtu ieskaņoti. "Quick Teacher" - manas nopietnās mācīšanās sākums. Angļu valodu es nemācēju nemaz. Tagad zinu katru trešo vārdu vārdnīcā (šajās dienās to atklāju). Saprotu sadzīves ierīču instrukcijas. Lasu un saprotu stāstīto.

Ārsts Raimundas GRIGALIŪNAS:
Tieši 25. kadra efekts pamudināja mani pirkt "Quick Teacher" programmu, jo zināju, ka tas ir labs iedarbības princips. Izšķiroši bija arī cilvēku viedokļi. Programmā patika tas, ka var pārbaudīt rakstību un tas, ka tajā ir vārdu savienojumi un frāzes. Kopumā ņemot, tajā ir daudz noderīgas informācijas – daudz vārdu, tos visus var noklausīties. Var ierakstīt savu izrunu, noklausīties un salīdzināt. Nepatīk tas, ka ir dažas tulkojuma nepilnības, daži vārdi atkārtojas. Man ir priekšlikums programmas uzlabošanai: gribētos, lai dators pasaka manas un diktora izrunas atbilstību procentuāli. Ja runājam par maniem sasniegumiem, iemācījos vairāk vārdus, vieglāk saprotu laikrakstus, tekstus internetā.

Students Toms:
Par programmu izlasīju žurnālā "TV Antena". Izlasīju arī cilvēku viedokļus. Arī zinātnieki atzīst šīs metodes efektīgumu, tā nu nolēmu pamēģināt. Mācīties ir viegli, interesanti, daudz interesantāk nekā kursos. Programma ir kā spēle – un es redzu labumu. Man ir kļuvis vieglāk skatīties televīzijas raidījumus angļu valodā, tāpat arī bagātināju savu vārdu krājumu.

Pārdošanas menedžeris Vidmantas:
Informāciju par "Quick Teacher" sākumā atradu Latvijas interneta lapā, pēc tam ieraudzīju reklāmu laikrakstā "Lietuvos Rytas" un nolēmu iegādāties programmu savai meitai. Pie tā paša arī pats pamācīties. Sākumā īsti nevedās, bet pēc tam visu noskaidroju un mācīties kļuva vienkārši. Nedēļā mācījos 2 reizes pa 30-90 minūtēm. Dažreiz patraucēja komandējumi. Tagad ir vieglāk meklēt informāciju internetā, jo es visu labāk saprotu. Sāku lasīt ne pārāk grūtas grāmatas. Esmu ļoti apmierināts ar programmu, sarunājoties vārdi, kurus mācījos, vienkārši izpeld no atmiņas.

Privātās klīnikas V.P.Stankevičius IU Skopija ārsts Vytautas STANKEVIČIUS:
Man ir 70 gadi, taču man ļoti patīk viss, kas ir jauns. "Quick Taecher" programma ieintriģēja, tādēļ bija interesanti pamēģināt iemācīties angļu valodu 2 mēnešos. No visiem datoru diskiem, kurus man ir gadījies nopirkt, "Quick Teacher" man patika vislabāk. Mācījos divas nedēļas pa stundai no rīta un vakarā. Patika vārdnīca, bet nepatika, ka dažiem vārdiem ir vairāki tulkojuma varianti. Tāpat gribētos, lai būtu norādītas manas kļūdas – izrunas u.c. Divās nedēļās atjaunoju atmiņā jau esošo vārdu krājumu, pārskatīju ap 1000 vārdu.

Aleksandrs OBULĒVIČS, multimediju kompleksa Quick Teacher izstrādātāju pārstāvis, personīgo spēju attīstīšanas treneris (Coach, Eriksona Universitāte, Vankuvera, Kanāda), sertificēts psihologs (Brisele, Beļģija), SIA M. A. R. I. D. I direktors
Baltijas valstīs vien pēdējo divu gadu laikā Quick Teacher ir nopirkuši vairāk nekā 5000 cilvēku. Cilvēki izdarīja savu izvēli. Ļoti šaubos, ka kaut vienā svešvalodu apguves centrā Baltijā bijis tāds klientu daudzums. Tikai pateicoties mūsu programmas lietotājiem un rezultātiem, kurus tie sasniedza, Quick Teacher vien pāris gadu laikā kļuvis par Nr.1 mūsu valstī.

P.S. Atcerieties, ka mācoties svešvalodu ar Quick Teacher Jūs ieekonomēsiet ka minimums 382.50 Ls, salīdzinot ar citu apmācības veidu izmaksām.

www.QT.lv

Piezvaniet pa tel. 67 50 99 99

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!