Katrs cilvēks savā dzīvē tiecas pēc harmonijas – savstarpējās attiecībās, karjerā, savā mājā un apkārtējā vidē. Veselīgs dzīvesveids, uzticības pilnas vecāku un bērnu savstarpējās attiecības, sakārtotas attiecības starp vairākām paaudzēm, ģimenes tradīciju kopšana un nodošana nākamajām paaudzēm, psihoemocionālās un fiziskās veselības veicināšana – tās ir kvalitātes, kas ietvertas šajā formulā.

Ja cilvēks izvirza un mēģina sasniegt sev nozīmīgus mērķus, realizē personības potenciālu, attīsta savas spējas un talantus, tad dzīve sagādā prieku, liekas interesanta un iespējām bagāta. Jaunas iespējas rodas ik dienu, ja vien esi gatavs iziet no savas komforta zonas, kas sniedz absolūtu drošības sajūtu, ja vien esi gatavs doties pretī jauniem izaicinājumiem.

Ir neskaitāmi padomi, kuros cilvēki dalās pēc savas veiksmīgās pieredzes. Visiem šiem padomiem ir kas kopīgs - atrast īsto momentu, ieraudzīt tieši savu iespēju un riskēt to izmantot, lai piepildītu veiksmes formulu. Taču ir nepieciešama uzdrīkstēšanās, lai atzītu kaut vai pats sev, ka dzīve šobrīd neapmierina. Varbūt jau ilgstoši neizdodas sasniegt sev nozīmīgus dzīves mērķus - partnerattiecības, ģimenes izveidošanu, labas izglītības iegūšanu, kāda neparasta vaļasprieka apgūšanu, karjeras kāpienu savā profesijā. Bet varbūt šķiet, ka tas vispār nav paveicams uzdevums?

Iespējams, Jums ir pavisam cits stāsts. Vienkārši līdz šim dzīvē Jums būtiskāk šķitis pievērsties mērķiem, kas svarīgi visiem citiem - vecākiem, partnerim, bērniem, tikai ne sev pašam. Un tādā lietu kārtībā dzīvojot, cilvēks apspiež savu individualitāti, ierobežo personības attīstību, uzkrāj emocijas, kas traucē tālākā dzīvē. Taču pareizā lietu kārtība būtu, ka cilvēks uztur savu pašcieņu, rūpējas par emocionālo un fizisko labsajūtu, aptur paviršu un aizskarošu attieksmi pret sevi, neļauj citiem ignorēt savas vēlmes un vajadzības.

Ja Jūs jūtat, ka ne viss Jūsu dzīvē norit tā, kā vēlētos, tad viens no risinājumiem varētu būt piedalīšanās vasaras nometnē "Veiksmes recepte pieaugušajiem - kā kļūt no avīžzēna par miljonāru, no pelnrušķītes par princesi!?", kur Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas speciālisti dalīsies zināšanās un palīdzēs izprast līdz šim nesaprasto, lai stimulētu katra nometnes dalībnieka personības potenciāla attīstību līdz nobriedušai personībai!

Vairāk informācijas ŠEIT.

Dr. Sandra Vinniņa,
RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!