Autentisks austrumu paklājs nozīmē gadsimtiem senas austumu mākslas un amtaniecības tradīcijas, kas nodotas no paaudzes paaudzē un tiek lietotas vēl šodien. Austumu paklāji, savas kvalitātes un izsmalcinātās greznības dēļ, vienmēr ir bijuši iecienīti arī rietumu pasaulē. Bet patlaban, kad viens no būtiskākajiem kvalitātes kritērijiem ir roku darbs, austrumu paklājs piedzīvo strauju popularitātes pieaugumu.
Līdz šim austrumu paklājs mums pārsvarā ir asociējies ar pārspīlētu pseidobarokālu greznību, PSRS armijas virsnieku dzīvokļiem vai Vidusāzijas jurtām. Šodien austrumu paklājs ir būtisks modernā interjera elements, kas, pareizi izmantots, izceļ interjera kvalitāti.

Amerikāņu uzņēmums FEIZY darbojas kā austumu amatnieku pārstāvoša aģentūra. FEIZY dizaineri pēc austrumu ornamentu motīviem izveido paklāju dizainu kolekcijas, to krāsu gammu piemērojot eiropiešu gaumei.

Salonā SIENA, kas ir FEIZY oficiālais pārstāvis Latvijā, Jūs varat izvēlēties sev tīkamāko paklāja motīvu un ornamentu, izvēlēties paklāja formu no apaļas līdz kantainai, izvēlēties izmēru, kā arī piekoriģēt krāsu toņus.

Pasūtījums nonāk pie tā meistara Indijā, Pakistānā, Ķīnā vai Nepālā, kura specializācijai Jūsu izvēlētais motīvs ir visatbilstošākais. Meistara izvēle ir atkarīga arī no aušanas tehnoloģijas, jo katrā reģionā tās nedaudz atšķiras. Paklāju nāksies gaidīt 3 – 6 mēnešus, taču ar to ir jāsamierinās, jo paklājs tiek austs tieši Jums un ar tādām pašām metodēm, kā tas tika darīts pirms 100 un 200 gadiem.

Austrumu paklājs kalpos Jums, Jūsu bērniem un mazbērniem, jo, pareizi kopjot, tas var kalpot pat 200 gadus un ilgāk.

Īstu un paliekošu lietu vairs nemaz nav tik daudz. Austrumu paklājs ir īsta lieta.

Gaidām Jūs interjera salonā “Siena”

t/p “Alfa” Brīvības gatve 372,

Tālr.: +371 7071615

e-pasts: info@salonssiena.lv

www. salonssiena.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!