Foto: Shutterstock

2015. gada 29. augustā no plkst. 12:00 līdz 15:00 Transporta un sakaru institūts (TSI) sadarbībā ar Baltijas Aviācijas akadēmiju rīko Atvērto durvju dienu. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt potenciālus abiturientus ar atjaunotu studiju programmu, kura tika izstrādāta sadarbībā ar Baltijas Aviācijas akadēmiju, kā arī ar citām tikpat aktuālām studiju programmām.
Pasākums risināsies no plkst. 12:00 līdz plkst.15:00 Transporta un sakaru institūtā (Lomonosova iela -1). Jūs varēsiet iegūt sīkāku informāciju par visām TSI studiju programmām, satikties ar programmu vadītājiem, Baltijas Aviācijas akadēmijas pārstāvjiem un uzdot sev interesējošos jautājumus. Tāpat Jūs gaida zinātnisko laboratoriju un Akadēmiskā un profesionālā aviācijas centra (TSI/APAC) apmeklējums.

Reģistrēties Atvērto durvju dienai var šeit.

Nesen Transporta un sakaru institūts ir parakstījis Nodomu protokolu ar aviācijas mācību centru "Baltijas Aviācijas akadēmija" (Lietuva). Saskaņā ar parakstīto dokumentu, abas iestādes ir piekritušas sadarboties un iesaistīties kopīgos pasākumos, lai izstrādāt un attīstīt kopīgu aviācijas speciālistu studiju programmu.

Protokola parakstīšana ir būtisks solis Latvijas profesionālās aviācijas attīstībā, kas ļaus studentiem iegūt zinātnisko grādu aviācijas transporta jomā ar specializāciju "Gaisa kuģu pilotēšana" un komercijas pilota licenci.

Studiju teorētiskā apmācību daļa notiks tikai Latvijā, Transporta un sakaru institūtā, savukārt praktiskās lidošanas apmācības Latvijā un Lietuvā. Programmu būs iespējams apgūt četru gadu laikā, studijas norisināsies angļu valodā. Jauno mācību gadu plānots uzsākt 2015. gada 5. oktobrī.

Studiju programma ir vērsta uz augsti apmācītu un vispusīgi izglītotu profesionāļu sagatavošanu, kas būs spējīgi uztvert unikālas izglītības iespējas un kuriem būs padziļinātas zināšanas par industriju.

''Mēs ticam, ka šī studiju programma būs ļoti veiksmīga, jo pašlaik industrijā trūkst pieredzējušu speciālistu, kas pārzina aviāciju no dažādiem skatu punktiem. Šīs programmas apguve absolventiem būs labs starta pakāpiens turpmākajām karjeras iespējām," saka Indre Šveistrīte, Baltijas Aviācijas akadēmijas pilotu sagatavošanas skolas direktore.

Savukārt Bogdans Furundži, Transporta un sakaru institūta valdes priekšsēdētājs, uzsver, ka ar Akadēmiju panāktā vienošanās ir jauns solis garajā un slavas apvītajā TSI vēsturē. "Jau gandrīz simts gadus mēs esam nodarbojušies ar dažādu kategoriju aviācijas speciālistu apmācību un viens no mūsu panākumu galvenajiem iemesliem ir tas, ka mēs ne uz brīdi neesam apstājušies. Modernās tehnoloģijas, ko šobrīd izmanto starptautiskajā aviācijā, prasa augsti kvalificētus un inteliģentus profesionāļus, un ar kopīgiem TSI un BAA centieniem šādi speciālisti, kas atbilst izvirzītajām prasībām, tiks sagatavoti," atzīmēja B. Furundži.

Par TSI:
Transporta un sakaru institūts (TSI) ir moderna augstskola ar gandrīz simtgadīgu vēsturi. TSI ir leģendāro RKIIGA (Rīgas ar Darba Sarkanā karoga ordeni apbalvotās aviācijas inženieru skolas) un RAU (Rīgas Aviācijas Institūta) pēctecis.
Pašreizējā veidolā TSI tika izveidots 1999. gadā. Šodien TSI ir vienīgā privātā tehniskā universitātes tipa augstskola Latvijā, kurā iespējams iegūt izglītību krievu, latviešu un angļu valodās. Institūts ir Latvijā ieguvis pastāvīgu augstākās izglītības iestādes akreditāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!