Foto: Publicitātes attēls
2016. gada pavasarī ikgadējā izstādē Bāzelē Šveices pulksteņu zīmols Maurice Lacroix pārsteidza mūs, nākot klajā ar absolūti jaunu kolekciju Aikon. Pie pierastajām mums sarežģītām kolekcijām Masterpiece, formālam Les Classique un Pontos, kam piemīt savs īpaši drosmīgs dizains, pievienojas vēl viens pulkstenis, kurā apvienojas gadiem uzkrātās tradīcijas un mūsdienu tehnoloģijas.

Leģendas atdzimšana

Pulksteņu vēstures eksperti uzreiz atpazina jaunajā Aikon pulkstenī raksturīgas pazīmes no 1990.gadu Maurice Lacroix kulta kolekcijas, kas saucās Calypso. Kad pēc gadiem piecdesmit būs izveidots XX gadu populārāko pulksteņu ceļvedis, Calypso noteikti ieņems savu likumīgu vietu šajā sarakstā. Šo modeli nav iespējasneiemīlēt – viss pārdomāts tik sīki, organiski un oriģināli.

Tieši šī kolekcija izraisīja strauju popularitāti zīmolam Maurice Lacroix un faktiski bija viena no populārākajām starp universāliem pulksteņiem Casual stilā, kas parādījās mūsu tūkstošgadē.

Maurice Lacroix dizaineri paņemot visas raksturīgas Calypso īpašības izveidoja pilnīgi jaunu universālu kolekciju – Aikon. Ietilpīgs, enerģisks, tāds ko viegli iegaumēt, jaunais pulkstenis plāno kļūt par stila ikonu arī nākotnē. Pulkstenis brīnišķīgi pieskan mūsdienu bizness vīrieša aksesuāriem.


Neatkarīgi no modeļa – vai tas ir sporta hronogrāfs, vai klasisks pulkstenis ar trīs rādītājiem vai izsmalcināts sieviešu pulkstenis – bezelis ar sešiem divkāršiem posmiem, no tādas pašas krāsas kā korpuss, vai papildināti ar nedaudz aristokrātisku zeltu. Logotips uz siksniņas no teļa ādas – burts „M", grezno ne tikai ciparnīcu un kronīti, bet arī rotā pulksteņa siksniņu. Korpusa un siksniņas stiprinājums ar diviem papildus posmiem skaisti rotā šī pulksteņa bezeli.

Pulkstenis Aikon Chronograph ir izgatavots 44 milimetru tērauda korpusā. Vienu no trīs dažādām ciparnīcām var kombinēt ar diviem aproču veidiem – no tērauda vai no teļa ādas melnā vai brūnā krāsā. Cena: no 1190 eiro

Visinteresantāk izskatās sudraba ciparnīca apvienojumā ar zilu 30 minūšu rādītāju un sekunžu rādītāju. Tomēr zīmola cienītāji var izvēlēties arī sudrabotu vai tumšo ciparnīcu.

Visas raksturīgās dizaina pazīmes ir saglabātas arī kvarca modeļos – pulkstenis ar trīs rādītājiem Aikon Gents 42 mm diametrā. Katrs var izvēlēties sev piemērotāku komplektu, ar tumšu vai gaišu ciparnīcu, pieskaņojot tai tērauda rokassprādzi, vai teļā ādas siksniņu melnā vai brūnā krāsā.

Aikon Gents modelis ir pieejams arī divkrāsu izpildījumā. Raksturīga zelta krāsa – PVD zelta pārklājums. Cena: no 850 eiro

Janas kolekcijas ietvaros ir arī sieviešu modelis Aikon Ladies ar diametru 35 mm. Šim modelim ir pieejami vēl vairāk dekorāciju varianti, kā arī klasiskie – tērauda ar tumšu vai sudrabotu ciparnīcu.

Dāmām tiek piedāvāta arī perlamutra ciparnīca ar 8 dimantiem indeksu vietā. Kā arī bezelis ar 36 dimantiem.
Cena: no 850 eiro

Visiem pulksteņiem ir safīra stikls ar pret atspulga pārklājumu no ārpuses un iekšpuses, gludi un lieli minūšu un stundu rādītāji ir pārklāti ar luminiscenta sastāvu, kas nodrošina precīzu un vieglu laika noteikšanu gan saules gaismā, gan tumšajā diennakts laikā. Eleganta ciparnīca Art Deco stilā, ar atdalītiem ciparu indeksiem, rotāta ar giljošē rakstu. Ūdensnecaurlaidība līdz 10 AT, līdz 100 m. Jūsu pulkstenis ir universāls – tas burvīgi pieskan gan formālam, gan ikdienas dzīves stilam.

Gribētos piebilst, ka daži pulksteņi no kolekcijas Aikon var derēt kā brīnišķīga kāzu dāvana vai sava veida simbols tiem, kas grib savienot savu dzīvi ar Himeneja saikni, jo Aikon dizaina pamatā ir Colypso kolekcija, un kā lai neatcerēties leģendu par romantisko un kaislīgo mīlestību starp Kalipso u Odiseju. Kurš gan no mums par tādu mīlestību nesapņo...

Vairāk infomācijas: www.laikswatches.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!