Foto: Publicitātes foto

Visbiežāk Latvijas iedzīvotājiem neparedzēti izdevumi ceļojot rodas saistībā ar veselību, liecina ZEKLIK ceļojumu apdrošināšanas portāls un SEESAM Insurance AS Latvijas filiāles atlīdzību statistikas dati. Tiem seko ar bagāžas aizkavēšanos un bagāžas bojājumiem saistīti tēriņi. Un kā trešie visbiežāk radušies ceļojuma neplānotie tēriņi ir saistīti ar lidojumu aizkavēšanos un lidojumu atcelšanu.

Neskaitāmās valstīs ārpus Latvijas medicīnas aprūpe, tai skaitā neatliekamā palīdzība, izmaksā veselu kapitālu. Pēdējā laikā lielākā izmaksātā atlīdzība ceļotājam no Latvijas bija 70'000 EUR, kur tika atmaksāti izdevumi akūta miokarda infarkta ārstēšanai ASV. Ir kļūdaini pieņemt, ka jauniem cilvēkiem nekas nevar atgadīties, jo iepriekš minētā persona bija tikai nedaudz vecāka par 40 gadiem. Ja nebūtu bijusi spēkā apdrošināšanas polise, tad šie izdevumi būtu jāsedz no paša līdzekļiem.

Populārajos kūrortos Turcijā, Ēģiptē, kā arī citviet ārpus Eiropas Ekonomiskās zonas, Eiropas Veselības Apdrošināšanas Kartes (EVAK) nedarbojas, tādēļ ceļotāji bez apdrošināšanas polisēm bieži nonāk neapskaužamās situācijās. Kā arī EVAK sistēma nesedz izdevumus, kas saistīti ar medicīnisko transportu. Piemēram vidējā medicīnas transporta izmaksa stundā Eiropā sastāda 1000 EUR, un nopietnos traumu gadījumos, bez šādas palīdzības neiztikt.

Dokumentus un naudu Latvijas ceļotāji nozaudē reti, bet ja tā ir noticis, tad šie gadījumi ir saistīti ar laupīšanu vai zādzībām.

Gadās arī kuriozi apdrošināšanas gadījumi. Pludmalē, pirms došanās peldēt, bērni smiltīs bija ierakuši video kameru. Pēc peldes, diemžēl nebija iespējams vairs atrast vietu, kur videokamera atrodas.

Arī civiltiesiskās atbildības kompensēšana dažkārt ir nepieciešama. Nesens atlīdzību gadījumus liecina par kompensāciju 150 EUR apmērā par viesnīcā salauztām durvīm.

Ceļojumu apdrošināšana ir labākais veids, kā ceļojumā sevi un savus līdzbraucējus pasargāt no neplānotiem izdevumiem. zeklik.com ceļojumu apdrošināšana būs lielisks risinājums, ja vēlaties izdevīgu apdrošināšanu internetā, kas jau standartā iekļauj visu nepieciešamo. Jums nebūs jādomā par limitu vai sarežģītu papildus opciju izvēli, zeklik.com polises sākotnēji iekļauj tādus segumus, kurus citkārt būtu jāpērk papildus. 

Ieplānoji ceļojumu jūlijā? Apdrošinies tagad un saņem 30% atlaidi, piemēram:

  • 3 dienām divatā no LVL 4,20;

  • 5 dienām divatā no LVL 4,46;

  • 7 dienām ģimenei ar bēnu līdz 7 g.v. no LVL 6,24.

Uzzini cenu šeit!

zeklik.com interneta portāls piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus internetā. ZEKLIK apdrošināšanas pakalpojumu nodrošina SIA eDirect SAAS sadarbībā ar Seesam Insurance Latvijas filiāli. SIA eDirect SAAS ir Finanšu un Kapitāla Tirgus Komisijā (FKTK) reģistrēts apdrošināšanas aģents. Apdrošināšanas atlīdzību kvalitāti garantē Seesam Insurance AS Latvijas filiāle. Seesam ilggadējā pieredze apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanā, kā arī finansiālā stabilitāte garantē kvalitatīva pakalpojuma sniegšanu ZEKLIK klientiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!