Foto: Publicitātes foto
No 11.septembra savu skanējumu Daugavpilī turpina IV Mūzikas un mākslas festivāls "Daugavpils ReStArt 2015", kura mērķis ir atklāt mūzikas un mākslas daudzveidību, šogad īpašu uzmanību veltot tieši laikmetīgajām to izpausmēm.

Festivāla ietvaros tā apmeklētājiem jau bija iespēja piedalīties Rīgas ielas svētkos, apmeklēt talantīgās pianistes Aurēlijas Šimkus, mūsdienīgās apvienības "Urban Trio" koncertus un citus pasākumus. Savukārt, jau piektdien, 18.septembrī, savus klausītājus uz mūzikas ceļojuma programmu "Eksotiskās dejas" aicinās pūtēju kvintets Sinfonietta Rīga un Arvydas Kazlauskas (saksofons, Lietuva). Koncertā mākslinieki izpildīs mūsdienu komponistu Ferenca Farkaša, Marka Ešana, Jēkaba Nīmaņa, Pakito D'rivera, Žana Fransē, Darjī Mijo skaņdarbus.

21.septembrī vokālās mūzikas koncertā skanēs dziesmas ar Gētes dzeju un mūsdienu komponistu vokālā mūzika, ko izpildīs Vera Taļerko (soprāns, Viļņa) un Gintare Macijauskaite (klavieres, Viļņa). Jaunās mākslinieces sevi jau ir pierādījušas starptautiskā mērogā, un šoreiz priecēs arī festivāla apmeklētājus Daugavpilī.

Festivāla norisi 24.septembrī turpinās ģitārists Kaspars Zemītis ar koncertprogrammu "Ģitāra un stāsti", kur skanēs Vičente Gomeza, Rolanda Dienssa, Emīla Dārziņa, Astora Pjacollas, Nikolo Paganīni un citu komponistu skaņdarbi. Kopā ar mākslinieku koncertā muzicēs Līva Plociņa (vijole), Madara Gaile (vijole), Ineta Abakuka (alts) un Madara Norbūte (čells).

Svinot pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko 112.dzimšanas dienu, festivāla ietvaros 25.septembrī uz virkni pasākumu aicina arī Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrs. Šajā dienā tiks iesākta jauno izstāžu sezona ar simboliskām pabeigtām lapām, atklājot četras jaunas izstādes: Jose Manuel Ciria (Spānija) Nenosauktais... Nenotveramais...; Valdis Bušs Kas ir patiesība?; Starptautiskā simpozija Mark Rothko 2015 izstāde; Latvijas laikmetīgā keramika. Izstāžu sezonas atklāšanu ar savu koncertu paspilgtinās progresīvā roka grupa INDYGO.

Festivāls turpinās! Daudz interesantu pasākumu varēs apmeklēt līdz 16. oktobrim. ReStArt noslēgsies ar Daugavpils Jauniešu koru sadziedāšanos.

Festivālu rīko un atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, Latviešu kultūras centrs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Daugavpils kultūras atbalsta biedrība, "Artilērijas pagrabi", Valsts SIA "Latvijas Koncerti", Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Latvijas republikas Kultūras ministrija, kultura.lv, Francijas institūts Latvijā.

Papildus informācija:
www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv, www.daugavpilsrestart.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!