Foto: no Haralda Silova personīgā arhīva
Mūsu laikmetā cilvēkiem īpaši ir jāpadomā, lai vāveres riteņa skrējienā nepiemirstu par uzturu un vitamīniem. Un tas ir vienlīdz svarīgi gan tiem, kas ikdienā nodarbojas ar profesionālo sportu, gan cilvēkiem, kuri ar sportu ir uz "jūs". Tāpēc vienmēr ir lietderīgi ieklausīties to cilvēku padomos, kuri ir spējuši sasniegt augstākās virsotnes. Visnotaļ viens no tādiem ir latviešu ātrslidotājs un bijušais šorttrekists Haralds Silovs, kura sportista kontā ir dalība trīs olimpiskajās spēlēs, kā arī 4. vieta 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Haralda ikdiena, protams, ir piesātināta ar treniņiem, jo pie sasniegtajiem lauriem sportists nemaz nedomā apstāties, tomēr saspringtajā grafikā Haralds atrada laiku, lai atbildētu uz pāris jautājumiem un ar pārliecību paustu, ka ikviena cilvēka panākumu atslēga ir viņa paša veiktās izvēles un gribasspēks.

Olimpiskās spēles ir aiz muguras un atkal viens sportiskās dzīves cikls noslēdzies. Ko Tev prasīja olimpiādē sasniegtā 4. vieta?

Patiesībā šis rezultāts ir sasniegts pakāpeniski, proti, 4. vietu es izcīnīju pateicoties gadiem uzkrātai pieredzei un sekmīgam darbam. Lai to sasniegtu ir nepieciešama sistemātiska un rūpīga pieeja, kurā tiek ievērots līdzsvars starp darbu, atpūtu, un uzturu. Taču ar to vien nepietiek, jo atslēga slēpjas paša neatlaidībā un attieksmē pret sevi.

Ir pilnīgi skaidrs, ka sports pieprasa režīmu, kas jāievēro – tā ir dzelžaina disciplīna organismam. Ko pa šiem gadiem esi atradis kā veiksmīgāko un organismam draudzīgāko risinājumu?

Manuprāt, veselīgākais un efektīvākais līdzeklis, kurš attiecas ne tikai uz sportu, bet arī ikdienas dzīvi, ir regulārs un labs miegs, jo miega laikā noteiktos laika periodos notiek svarīgākie procesi ķermeņa atjaunošanā. Fizioloģiskos un bioķīmiskos procesus veic pats ķermenis, taču palīdzību tam varu sniegt ar pilnvērtīgu uzturu, kuru papildinu ar vitamīniem.

Ar ko bagātini savu uzturu ikdienā?

Pēc treniņiem uzņemu olbaltumvielas, lai nodrošinātu tūlītēju muskuļu atjaunošanos. Tā kā nodarbojos ar ziemas sporta veidu, tad lielu daļu treniņu pavadu iekštelpās un nesaņemu pietiekami daudz dienas gaismas, tādēļ lietoju izsmidzināmo D3 vitamīnu LYLsunD3. Izvēlos tieši šo produktu, jo tas ir ērti lietojams un galvenais, tikai viens pūtiens dienā, jo tam ir augstākā D3 vitamīna koncentrācija. Tas man kā ikdienā skrejošam cilvēkam ir ļoti svarīgi. Locītavām un asinsvadiem papildus uzņemu LYL Krila eļļu B ACTIV – Omega 3 taukskābes ar B grupas vitamīniem.

Cik ilgi jau lieto LYL Krila eļļa B ACTIV?

Profesionāli sportisti lieto tikai augstākās kvalitātes vitamīnus un uztura bagātinātājus, kuri ir rūpīgi pārbaudīti un droši lietošanā. LYL Krila eļļu B ACTIV lietoju jau divus gadus. Šis produkts ir labi līdzsvarots un satur šūnu veselībai nepieciešamās Omega 3 taukskābes, un ir ļoti ieteicams pie slodzes. Iesaku krila eļļu ne tikai sportistiem, bet ikvienam, kurš vēlas uzlabot savas dzīves kvalitāti. Krila eļļa bagātināta ar vitamīniem B2, B4, B6, B7, B9 un B12 ir ideāls veselības lādiņš.

Bez kā nav iedomājama Tava dzīve? Varbūt ir kāda formula, ko vēlies ieteikt arī tiem, kuru dzīves ritms nav tik fiziski aktīvs?

Nevaru iedomāties savu dzīvi bez sporta un brīvā laika pavadīšanas pie dabas. Iesaku iemācīties atrast balansu starp darbu un atpūtu, jo šāds līdzsvars rada ilgtspējīgu un veselīgu dzīves ritmu. Ja vēlamies dzīvot kvalitatīvi, tad šādi principi arī būtu jāpatur prātā, rūpējoties par savu ķermeni, proti, kvalitatīvs uzturs un kvalitatīvi uztura bagātinātāji kombinācijā ar pozitīvu attieksmi pret sevi un cilvēkiem sev apkārt. Iesaku nolikt uz brīdi malā visas viedierīces un iet dabā, baudīt to, jo no dabas patiešām var smelties spēku.

Uztura bagātinātāji LYLsunD3 un LYL Krila eļļa līnijas produkti nopērkami Latvijas aptiekās un www.well24.eu

Plašāka informācija: www.lyl.eu

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!