Foto: Publicitātes foto
Ceļojums sākas jau brīdī, kad iekāpjam mašīnā un dodamies uz galamērķi. Bieži vien tā šķiet, kā ceļojuma nogurdinošākā un garlaicīgākā daļa. Bet kāpēc gan nepadarīt arī ceļu uz galamērķi aizraujošu un iespaidiem bagātu? Iespējams, komfortablākais un aizraujošākais veids, kā nokļūt galamērķī, ir ceļa mērošana ar prāmi. Starp citu, prāmju operatora DFDS prāmis "Luna Seaways" katru vakaru dodas ceļā no Klaipēdas, lai jau nākamajā rītā sasniegtu Zviedrijas krastus Karlshamnā. Par to, kā padarīt prāmja braucienu relaksējošu un ko darīt uz klāja, lai maksimāli izbaudītu braucienu, lasiet šajā rakstā.

Baudi gleznainos skatus

Dodoties ceļā ar prāmi, gleznainie skati pa logu neatstās vienaldzīgus pat lielākos skeptiķus. Jūras plašums, debesis un pilnīgs miers patiks visiem, kas prot novērtēt īstenu dabas skaistumu. Pērkot biļetes uz ceļojuma galamērķi, ieteicams rezervēt kajīti ar logu, jo kas gan varbūt labāks, kā pamosties vērot jūras plašumus.

Starp citu, uz DFDS prāmju pārvadātāja "Luna Seaways" prāmja ir atrodamas arī īpašas lux klases kabīnes "Commadore de Lux", kas uz ļaus vērot jūras skatu turpat no plašas divguļamās gultas. Tāpat šajos numuriņos ir īpaši elegants interjers un ir padomāts arī par viesu ērtībām – numuriņos ir pieejams arī televizors un dīvāns, kas palīdzēs justies pavisam mājīgi pat atrodoties prom no mājām.

Ņem savu ģimenes mīluli līdzi

Katrs suņa vai kaķa saimnieks piekritīs – doties ceļojumā un atstāt savu mīluli mājās katru reizi ir liels pārdzīvojums gan dzīvniekam, gan saimniekam. Prāmju operators DFDS piedāvā ceļotājiem ņemt līdzi savu ģimenes mīluli uz prāmja klāja.

Un patiesi, uz prāmja klāja ir viss nepieciešamais arī četrkājaino draugu ērtībām – īpašas kajītes, kur uzturēties ceļojuma laikā kopā ar savu saimnieku, plašs pastaigu laukumiņš un kas zina – varbūt jaunas draudzības uz klāja!

Paņem līdzi ceļojumā visu, kas nepieciešams

Bieži vien lieku satraukumu, dodoties ceļojumā, mēdz radīt tieši bagāža. Kā lai paņem līdzi visu nepieciešamo visai ģimenei vien nelielā somā, kuras svars turklāt nevar pārsniegt astoņus kilogramus? Tādēļ ceļošana ar prāmi būs piemērota tiem ceļotājiem, kas vēlas neraizēties par līdzi paņemtās bagāžas svaru un gabarītiem. Piemēram, prāmju pārvadātājs DFDS, kas katru dienu kursē no kaimiņvalsts Lietuvas uz galamērķiem Zviedrijā un Vācijā, neierobežo ceļotājus uz klāja, ļaujot ņemt līdzi visu, kas nepieciešams komfortablam ceļojumam.

Patīkams bonuss ceļojumam ar prāmi noteikti būs arī visiem tiem, kam liekas raizes sagādā lidmašīnā atļautais ierobežojums šķidrumu pārvadāšanai. Ceļojot ar prāmi, ir iespējams bez raizēm paņemt līdzi vai visus krēmus, zobu pastas un citus higiēnas līdzekļus – par to tilpumu var nesatraukties, jo ierobežojumu svarā un apjomā uz prāmja klāja nav.

Izklaides pašiem mazākajiem

Tie, kas ceļo ar bērniem, noteikti zinās, ka bērnu izklaidēšana ceļojuma laikā var pārvērsties par īstu izaicinājumu, turklāt ja ceļojat vairākas stundas. Tādēļ uz DFDS prāmju operatora klāja ir padomāts, lai garlaicīgi nebūtu ne mirkli – īpaši izveidotā bērnu rotaļu istabā būs iespēja ne vien spēlēties, bet arī uzzināt ko jaunu. Prāmju maršrutā Klaipēda-Karlshamna bērni var iepazīties ar dzīvniekiem, kuri mīt jūras dzīlēs, uzzināt ko jaunu par pasauli un tās valstīm un, protams, ļaut vaļu savai iztēlei, liekot dažādas puzles, zīmējot un krāsojot.

Mazākajiem un lielākiem ceļotājiem noteikti patiks arī iespēja izlocīt kājas uz prāmja – pasažieru ērtībai uz klāja ir pieejama terase, kur doties nelielā pastaigā pirms vakariņām vai vienkārši vērot saulrietu Baltijas jūrā.

Gardi pagatavota ēdiena baudīšana

Lielisks ceļojums un gards ēdiens, šķiet, ir nedalāmi jēdzieni. Tad kāpēc esot ceļā uz galamērķi aprobežoties ar sviestmaizēm un uzkodām? Uz DFDS prāmja "Luna Seaways" prāmja atrodas divi restorāni, kas apmierinās pat izvēlīgāko ceļotāju garšu kārpiņas.

Uz prāmja klāja atrodas bufetes tipa restorāns "7 Seas Buffet", kas patiks tiem, kuri vēlas nogaršot vairākus ēdienus un baudīt dažādību uz sava vakariņu šķīvja. Starp citu, uz klāja esošā bufete noteikti patiks mazajiem ceļotājiem, jo ļaus pašiem izvēlēties un uzlikt uz šķīvja to, kas kārojas vakariņās.

Izsmalcinātām, romantiskām vakariņām uz klāja lieliski piestāvēs "Mare Balticum" restorāns, kur iespējams nobaudīt dažādāko jūras velšu klāstu un iemalkot glāzi vīna veroties Baltijas jūras viļņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!