Foto: Publicitātes foto

Kopš novembra Latvijā darbojas lietotne "Lomba.io", kas klientiem ļauj tikt pie ķīlas vērtējuma un izdevīgākā piedāvājuma, neizejot no mājām. Tas ne vien ietaupa laiku, nodrošina informāciju par vislabāko piedāvājumu, bet arī būtiski ierobežo pārvietošanās un saskarsmes nepieciešamību, tādējādi ļaujot cilvēkiem pasargāt sevi no saslimšanas riskiem.

Līdz šim Latvijas lombardu darbības pamatā bija novecojusi sistēma. Cilvēkiem nācās apstaigāt vairākus lombardus ar ķīlu rokās, lai saņemtu atbilstošāko piedāvājumu. Savukārt pēc tam – atgriezties tur, kur tika piedāvāta lielāka summa un izdevīgāki nosacījumi. Šāds veids ir ārkārtīgi neērts, kā arī nav drošs, ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju," skaidro lietotnes izstrādātājs Maksims Sopiženko.

"Lomba.io" radītāji ir gādājuši par to, lai viss minētais process varētu noritēt attālināti.

"Jūs augšupielādējat lietotnē informāciju par ķīlu un dienas laikā saņemat piedāvājumus no lombardiem. Parasti tas notiek ātrāk – jau aptuveni stundas laikā. Jums atliek izvēlēties izdevīgāko piedāvājumu un doties turp, kur tiekat gaidīts. Tas ir sevišķi aktuāli esošajā situācijā, jo minimizē kontaktpersonu skaitu, kā arī ļauj ietaupīt laiku, spēkus, kā arī ātri saņemt un izvēlēties labāko iespēju," norāda Sopiženko.

Līdz ar lietotnes parādīšanos Latvijas tirgū, "Lomba" izstrādātāji prognozē pieprasījuma palielināšanos pēc šāda veida pakalpojumiem.

"Lombardi darbojas visā pasaulē – tas ir veids, kā ātri tikt pie naudas un īstenot savus plānus, bez ilgstošas komunicēšanas ar bankām vai savas kredītvēstures uzrādīšanas. Cilvēki rezervēti attiecas pret lombardiem, taču mēs esam pārliecināti, ka līdz ar mūsu lietotnes parādīšanos uzlabosies šī pakalpojuma tēls. Jo tas ir maksimāli drošs un atbildīgs aizdevums," uzsver lietotnes autors.

Lietotni "Lomba" bez maksas lejupielādēt iespējams vietnē Lomba.io, kā arī "GooglePlay" vai "AppStore".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!