Foto: Publicitātes foto
Jaunais darbs iekšējā audita jomā aviokompānijā "SmartLynx Airlines" Verai Karpovičai ir nesis jaunus atklājumus. Vera izlēma mainīt savu līdzšinējo karjeras ritējumu un jau pēc viena mēneša darba atbilstības sistēmas speciālista lomā ir pārliecināta: "Šis darbs ir man, jo te varu sajust dinamiku, redzēt sava darba rezultātu un profesionāli augt kopā ar kompāniju".

Vera Karpoviča skaidro: "Iepriekš strādāju auditorkompānijā, bet vēl pirms tam – bankā. Tā kā mana izglītība ir saistīta ar kvalitātes procesiem, tad mana ikdiena pagāja dažādu dokumentu un procedūru pārbaudēs, pievēršot uzmanību detaļām. Lēmums mainīt finanšu jomu uz aviācijas jomu bija nejaušs – es atsaucos paziņas ieteikumam un nosūtīju savu CV."

Iedvesmo dinamiskā ikdiena un darbs ar cilvēkiem

Darbs aviosabiedrībā nenozīmē, ka jāsēžas pie lidmašīnas pilota pults. Tā kā drošība ir pirmajā vietā, te katrs solis ir saplānots un aprakstīts dokumentos jeb regulatīvajās prasībās. Vera Karpoviča jaunajā darbā ir nokļuvusi komandā, kura veic procedūru pārbaudi, pārliecinoties, vai ieviestās darbības atbilst noteiktajām prasībām. "Viens ir tas, kas ir rakstīts, bet otrs – kā tas strādā. Mans uzdevums ir par to pārliecināties un pārbaudīt," skaidro Vera.

Izziņas un informācijas ieguves process ir ļoti spraigs, stāsta Vera: "Ikdienā daudz komunicēju gan ar kolēģiem uzņēmuma iekšienē, gan ar ārējiem partneriem. Mums pat vienas nedēļas laikā var būt vairāki auditi no dažādām valstīm, kā arī paši dodamies veikt pārbaudes uz mūsu centriem ārvalstīs. Piemēram, mani kolēģi viena mēneša laikā ir bijuši Vācijā, Francijā, Nīderlandē, Maltā, bet es savā pirmajā komandējumā devos jau pēc nostrādātiem nepilniem diviem mēnešiem. Strādājot tik intensīvi, es ļoti daudz arī mācos."

Beidzot redzu, kā varu ietekmēt lietas

"Ikdienā sanāk sadarboties praktiski ar visu departamentu speciālistiem. Atceros, ka pirmajās dienās galvassāpes sagādāja īpašie aviācijas nozares saīsinājumi, tomēr gribu iedrošināt, ka no tā nevajadzētu nobīties, jo kolēģi ir ļoti atsaucīgi. Man arī palīdzēja tas, ka esmu cilvēks, kurš uzdod daudz jautājumu, tāpēc es ātri mācos," skaidro Vera Karpoviča.

"Uz kvalitātes kontroli joprojām skatos kā uz iespēju kaut ko nepārtraukti uzlabot. Ja pārbaudēs atklājas, ka vajag kaut ko mainīt – te ir tā iespēja. Redzēt sava darba rezultātu man ir ļoti svarīgi," secina Vera.

Atvērtība jaunajam un darbs komandā

Lai varētu strādāt šajā jomā, ir nepieciešams iegūt starptautiski atzītus sertifikātus. Šādas mācības ir par maksu, un Vera novērtē, ka uzņēmums tās apmaksā.

Vera izceļ arī daudzvalodu un multikulturālas vides nozīmi jaunajā darbavietā. "Darba valoda uzņēmumā ir angļu, bet ikdienas saziņā birojā skan gan latviešu, gan krievu un citas valodas. Mani patīkami pārsteidza vienlīdzīgā attieksme starp dažādu līmeņu vadītājiem. Vadītāja jautājumi par to, kā es jūtos savā jaunajā darbā un vai saņemu atbalstu no kolēģiem, liek justies gaidītam un novērtētam," stāsta Vera.

Ar īpašām sajūtām Vera atceras sagādāto pārsteigumu: "Pāris dienas pirms pirmās darbadienas ar kurjera starpniecību es saņēmu vēstuli no jaunā darba. Vēstulei pievienotais lidmašīnas modelītis tagad stāv manā istabā, atgādinot par manu lielisko izvēli. Un vēl – darbinieku labjūtībai mums katru darbadienu ir pieejamas bezmaksas pusdienas. Tas nav kāds viens konkrēts ēdiens katru dienu, bet plaša veselīga ēdienu izvēle mūsu birojā. Lieliska iespēja, lai dotos pusdienās kopā ar kolēģiem!"

Pieņemt dzīves dotās iespējas

Pašlaik "SmartLynx" ir atvērtas vairāk nekā 50 vakances dažādās jomās. "Es noteikti aicinātu nebaidīties un pieņemt dotās iespējas. Pati nemaz nebiju domājusi par darba maiņu, jo man tiešām patika mans iepriekšējais darbs. Tomēr tad, kad saņēmu piedāvājumu, es padomāju – ja es nepamēģināšu šoreiz, kad tad," retoriski jautā Vera.

"SmartLynx" – augošs un ģimenei draudzīgs uzņēmums

"SmartLynx" ir dinamisks uzņēmums, kas meklē azartiskus, uz izaugsmi vērstus profesionāļus un jaunos talantus. Uzņēmums ne vien piedāvā labi atalgotas darba vietas un modernu darba vidi, bet arīdzan personalizētus piedāvājumus darbiniekiem, kā īpašas lidojumu cenas, bezmaksas maltītes, iespēju savām vajadzībām lietot elektroauto un pavadīt brīvo laiku modernās atpūtas telpās.

Par "SmartLynx Airlines"

"SmartLynx Airlines" ir Baltijas otrā lielākā aviokompānija un starptautiskais līderis čarterlidojumu un pilna servisa lidmašīnu nomas pakalpojumos. Attīstot un paplašinot darbību Latvijā, aviokompānijā ir pieejamas 50 vakances dažādās jomās. Vairāk informācijas par pieejamajām vakancēm aicinām meklēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!