Foto: Publicitātes foto
Kā šajos sarežģītajos apstākļos parasti notiek iekštelpu dezinfekcija? Daudzi cilvēki staigā ar aerosoliem un mēģina apsmidzināt tās virsmas, kur visbiežāk ar rokām pieskaras cilvēki. Bet vai tas tiešām vienmēr izdodas? Dezinfekcijas tvertnes ir pieejamas daudzās vietās skolās, un tiek apstrādātas gan rokas, gan margas. Bet kā ar citām virsmām? Risinājums jau ir, un tas izklausās pēc milzīga izrāviena iekštelpu dezinfekcijas jomā.

Saskaņā ar uzņēmuma "Dezifog Latvija" teikto, šī metode ir droša, ērta un ātra. Atkarībā no telpas lieluma ģenerators dezinfekcijas līdzekli "Dezifog" izsmidzina 1-180 sekundēs – bieza migla vienmērīgi izkliedējas telpā, tādējādi dezinficējot visas virsmas un gaisu. Izmantojot šo tehnoloģiju, 20 tūkstošu kvadrātmetru lielu telpu dezinfekciju var veikt tikai piecu minūšu laikā un tās būs pieejamas pēc pusotras stundas.

Pēc "Dezifog Latvija" pārstāvja teiktā, mašīnas, kas īsā laikā rada milzīgu miglas daudzumu, tikušas izmantotas jau iepriekš. Visbiežāk – lai pasargātu īpašumu no zagļiem.

Saskaroties ar jaunu realitāti – pandēmiju – uzņēmums nāca klajā ar ideju telpu dezinfekcijai izmantot īpašuma aizsardzības miglas ģeneratorus. "Dezifog" izdevās izstrādāt biocīdu šķidrumu, kas efektīvi iznīcina plašu vīrusu, baktēriju un sēnīšu spektru.

Līdzekļa efektivitāti apstiprinājuši neatkarīgas starptautiskas kompānijas "J.S. Hamilton Baltic" veiktie pētījumi. Pētījumi tika veikti, lai noteiktu "Dezifog" šķidruma efektivitāti tuberkulozes un Covid-19 izraisītāju izskaušanā. Tika pierādīts, ka "Dezifog" īpaši aktīvi iznīcina apvalkos esošos vīrusus, un tieši tāds ir Covid-19 izraisītājs. "Aktīvās vielas efektivitāte sasniedz 99,9%," apliecināja "J.S.Hamilton Baltic" laboratorijas pakalpojumu eksperte Ērika Zaķe.

Šī novatoriskā un unikālā tehnoloģija ļauj droši dezinficēt jebkura izmēra un mērķa telpas: no transportlīdzekļa līdz sporta arēnai. Šķidrumā esošās vielas ir atzītas par drošām cilvēkiem un visu veidu virsmām, un tās nekaitē augiem, papīram un elektronikai.

"Dezifog" jau ir kļuvis par populāru un ļoti efektīvu risinājumu telpu un virsmu dezinfekcijas jautājuma risināšanai izglītības un medicīnas iestādēs un uzņēmumos. "Atbildīgi un mūsdienīgi uzņēmumi investē šajā ērtajā profilakses pasākumā, un mēs uzskatām, ka nākotnē tas būs jauns higiēnas standarts," sacīja uzņēmuma "Dezifog Latvija" pārstāvis. Ieguldījumi novatoriskos profilakses pasākumos ir īpaši svarīgi tiem, kuru darbību nevar pārtraukt karantīnas laikā, kā arī – kad karantīnas apstākļi tiek atviegloti un profilakses pasākumi ir nepieciešami visiem privātajiem un valsts uzņēmumiem.

Mums jāpaliek modriem

Pēc uzņēmuma "Dezifog Latvija" pārstāvja teiktā, nepieciešamību pēc preparāta un tehnoloģijas kopumā būtiski pastiprinājusi notiekošā cīņa pret koronavīrusu. Pēc Pasaules Veselības organizācijas ekspertu domām, vīrusu var pārnēsāt arī asimptomātiski cilvēki. Pārvietojoties brīvi un nepietiekami atbildīgi, viņi var atstāt vīrusu uz dažādām virsmām. Tāpēc ir īpaši svarīgi pareizi valkāt aizsarglīdzekļus un efektīvi dezinficēt virsmas un telpas.

"Eksperti brīdina, ka mums ir jābūt modriem un koncentrētiem, pretējā gadījumā vēsture atkārtosies, radot jaunus vīrusa viļņus un pastiprinot vīrusu. Turklāt higiēnas standarti, ko gaidīs no uzņēmumiem pēc pandēmijas, būs daudz augstāki nekā pirms Covid-19. Tāpēc ieguldījumi sistēmā, kas ir vienīgā tirgū, un kas var garantēt, ka telpas tiks dezinficētas ātri un efektīvi, noteikti nebūs uz īsu – pandēmijas – laiku. Mēs uzskatām, ka "Dezifog" kļūs par jauno higiēnas standartu," pauž uzņēmuma pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!