Foto: Publicitātes attēli
No š.g. 23. līdz 29. jūlijam pašā Rīgas sirdī – Strēlnieku laukumā, otro gadu pēc kārtas – pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja piedalīties un nobaudīt pasaules vadošo šefpavāru gatavotās maltītes 50 metru augstumā, „Gaisa restorānā“, kas visā pasaulē pazīstams ar nosaukumu Dinner in the Sky®.

Dinner in the Sky® ir unikāls pasākums, kas apvieno vienreizēju pieredzi un izcilu gastronomijas baudījumu. Viesi varēs izbaudīt neaizmirstamu skatu no 50 metru augstuma kopā ar draugiem, kolēģiem, izsmalcinātiem ēdieniem un dzērieniem. Šogad Dinner in the Sky® saviem apmeklētājiem vēlas piedāvāt izsmalcinātas maltītes kopā ar pasaulē zināmiem un godalgotiem šefpavāriem - Michelin zvaigznes šefpavārs no Somijas - Samuli Virgentus (Samuli Wirgentius), Sasu Laukonena (Sasu Laukkonen) un vienmēr pozitīvais, Latvijā zināmais šefpavārs Elmārs Tannis.

Samuli Virgentus (Samuli Wirgentius) ir Michelin zvaigznes šefpavārs, kura vārds ir zināms ikvienam Somijas gardēdim. Viņa panākumu atslēga ir spēja apvienot Franču kulinārijas labāko pieredzi ar pašmāju - somu un skandināvu kulināriju. Samuli uzskata, ka ne tikai ēdiena garša ir svarīga - visam kopumam ir jābūt izcilam, ēdiena baudītājam ir jāsajūt kontrasti - silts un auksts, mīksts un kraukšķīgs. „Tā ir gluži kā māksla, kas rada sajūtas"- atzīst S. Virgentus.

Sasu Laukkonen - pēc sirds aicinājuma ir šefpavārs, kurš piedāvā neparastu jauno Ziemeļvalstu virtuves mākslu. Viņa restorāns "Chef & Sommelier " Helsinkos  ir vienīgais bioloģiskais restorāns Somijā. Sasu par saviem ēdieniem saka tā: " virtuve no sirds". Smalkas ēdienreizes  ir tas, ko Sasu vēlas piedāvāt saviem klientiem: personiska, atvērta un izsmalcināta virtuve, izcila atmosfēra un apkalpošana katru dienu, katru reizi.

Arī šogad „Dinner in the Sky" virtuvē savu radošo pusi izpaudīs vienmēr pozitīvais, Latvijā zināmais šefpavārs Elmārs Tannis. Daudzu gadu garumā atvēris vairākus restorānus, vadījis TV kulinārijas šovus, dalījies savās receptēs pavārgrāmatā „Brīnišķīgas receptes". Elmārs ir viens no pirmajiem, kurš Latvijas kulinārijā ienesa pasaules elpu. Nesen atvērtais, nelielais, mājīgais restorāns „Umami", ir vieta, kurā Elmārs turpina iepazīstināt Latviju ar interesantiem, paša radītiem ēdieniem.


Šobrīd jau ir uzsākta pasākuma biļešu tirdzniecība www.dinnerinthesky.lv. Dinner in the Sky® piedāvā četras dažādas tūres: "Šampanietis debesīs", "Pusdienas debesīs", "Vakariņas debesīs", " Vakariņas saulrietā". Katrā tūrē var piedalīties 22 cilvēki. Šampanietis debesīs - tūres ilgums gaisā - 20 minūtes. Pusdienas debesīs - tūres ilgums gaisā - 40 minūtes. Vakariņas debesīs - tūres ilgums gaisā - 60. Vakariņas saulrietā - tūres ilgums gaisā - 80 minūtes.

Dinner in the Sky® ir projekts, kas atbilst diviem zelta principiem: ekskluzivitāte un drošība. Mēs dodam klientiem ekskluzīvu izklaidi, ievērojot augstākos drošības standartus. Visas koncepcijas ir izstrādātas, vadoties no Vācijas normas DIN 4112. Produkti ir ražoti Beļģijā ar stingru Rheinland TÜV kontroli. Šī konsekventā drošības normu ievērošana ir viens no iemesliem, kādēļ Dinner in the Sky® darbojas jau vairāk nekā 15 valstīs un ir iegūtas atļaujas no valsts institūcijām ASV, Kanādā, Austrālijā u.c. Par to visu vairāk var uzzināt www.dinnerinthesky.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!