Patentu valde un Latvijas Dizaineru savienība Baltijas dizaina izstādes "DesignIsle 2019" ietvaros organizē pasākumu, kura laikā notiks diskusija par dizaina un intelektuālā īpašuma aizsardzību, lai aktualizētu sekmīgu dizaina izmantošanu. Ja arī tu esi profesionālis vai topošais dizaineris, vai vēl tikai domā par sava produkta radīšanu – nenokavē un 18. oktobrī plkst. 12:10 skaties tiešraidē un uzzini par savu darbu aizsardzības iespējām ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.

Diskusijā jomas eksperti runās par dizaina lomu Latvijas tautsaimniecības virzībā, nepieciešamību iekļaut sistemātisku intelektuālā īpašuma tiesību kursu dizaina izglītības mācību programmās, kā arī skaidros dažādus juridiskos aspektus. Sarunā piedalīsies Dizaineru savienības biedrs Andrejs Broks, reģistrēto dizainparaugu īpašnieki – SIA "NIICE VIDE" pārstāve Inese Lapiņa, SIA "Babbitand Friends" īpašnieks Aleksandrs Roga –, kā arī citi nozares pārstāvji. Ar pieredzi dizaina aizsargāšanā dalīsies Latvijas uzņēmēji. Savukārt par dizaineru attieksmi pret savu darbu aizsardzību Lielbritānijā stāstīs Alisona Brenegena.

Pirms diskusijas ar lekciju "Entrepreneurship & Being IP Wise" (angļu valodā) uzstāsies mākslas zinātniece, pasākuma goda viešņa un "Uzņēmējdarbības rokasgrāmata māksliniekiem un dizaineriem" autore A. Brenegena. Par dizainera jaunrades tiesisko aizsardzību stāstīs Patentu valdes vadošā eksperte dizainparaugu aizsardzības jautājumos Asja Dišlere, bet par izņēmuma tiesībām un to pārkāpumiem – SIA "COBALT" viena no vadošajām patentpilnvarniecēm intelektuālā īpašuma jomā Līga Fjodorova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!