Foto: Publicitātes foto
Pēdējā laikā jautājums par kvalitatīvu izglītību izskan sevišķi skaļi. Tēmu aktualizējuši ne vien studenti un darba devēji, bet arī valsts pārvalde. Taču kā atrast kvalitatīvu izglītību? Gan talantīgiem un mērķtiecīgiem jauniešiem, gan viņu vecākiem ir skaidrs, ka augstskolas izvēle pēc vidusskolas ir izšķirošs solis ceļā uz veiksmīgām darba gaitām un karjeru.

Baltijas valstīs Ziemeļamerikas un Norvēģijas labāko universitāšu izglītību piedāvā RTU Rīgas Biznesa skola ar bakalaura studiju programmu "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos", kurā var iegūt dubultu bakalaura grādu biznesa vadībā sadarbībā ar University of New York at Buffalo un BI Norwegian Business School. Programmas starptautiskie atzinumi:

  • kā dubultā diploma programmu ar Bufalo universitāti The Association to Advance Collegiate Schools of Business akreditējusi un ierindojusi to starp labākajām Vadības zinību programmām pasaulē;
  • Finansial Times kā dubultā grāda programmu ar Norvēģijas Biznesa skolu to ierindojusi 33. vietā pasaulē;
  • Eduniversal Business School ranking programma saņēmusi 4 no 5 punktiem.

Programmā liela nozīme ir, lai students iegūtu vispusīgas zināšanas un nonākot darba tirgū spētu veiksmīgi strādāt dažādās nozarēs, tādēļ programmā izmantota liberal arts pieeja - papildus pamatpriekšmetiem studentiem jāapgūst kurss dabaszinātnēs, vēsturē, svešvalodās, mākslā un matemātikā. Programmas kvalitāti nodrošina mācību procesā integrētie uzdevumi, kas attīsta savstarpēju komunikāciju, diskutēšanas un argumentēšanas spējas, sadarbību komandā. Studiju laikā ir iespēja izvēlēties specialitāti sev tuvākajā biznesa jomā – uzņēmējdarbībā, finansēs, mārketingā, kā arī partneraugskolu piedāvātajās specialitātēs ASV un Norvēģijā. Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka 90 % programmas pasniedzēju strādā nozarē un pārstāv tādas valstis kā Latvijas, ASV, Lielbritānijas, Japānas, Argentīnas, Zviedrijas, Spānijas u. c.

"Darba tirgū aizvien mazāk darba devēji pievērš uzmanību tam, kādu universitāti kandidāts ir absolvējis. Tiek meklēti "nenoslīpētie dimanti", jaunieši, kam varbūt nav konkrēta specialitāte, bet viņiem ir kas svarīgāks – spēja ātri mācīties, domāt loģiski un racionāli, piemīt vispārējā inteliģence, spēja pielāgoties situācijai, izteikta vēlme attīstīties, sasniegt vairāk, spēja strādāt komandā un vienkārši būt labam cilvēkam. Šos "nenoslīpētos dimantus" ir jāievirza pareizajā ceļā un jādod tiem pietiekami plašs redzējums uz pasauli, jādod pieredze, ko bez universitātes būtu grūti iegūt, jādod iespēja izpausties, kļūdīties, satikt līdzīgi domājošos un kopā radīt idejas un vīzijas. Tās vairs nav tikai akadēmiskās zināšanas, kas ir nepieciešamas, lai kļūtu veiksmīgs - tas ir kaut kas daudz vairāk. Tā ir vide un veids, kurā šīs zināšanas tiek iegūtas un to nevar iegūt ejot vienkārši mācīties "papīra dēļ", kā kādreiz darba tirgū bija pietiekami. Pateicoties RBS iegūtajai pieredzei, plašajam redzējumam un zināšanām – spēju to visu izmantot pareizajā virzienā un pareizajā laikā pieņemt riskantus, bet rezultatīvus lēmumus, esmu spējis mazāk kā divu gadu laikā izaugt no analītiķa palīga līdz departamenta vadītāja vietniekam bankā visstraujāk augošajā un aktuālākajā jomā – AML jeb Anti Money Laundering, un kļūt par bankas valdes labo roku noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jautājumos. Pēc studijām RBS, esmu sapratis, uz ko esmu spējīgs, ieguvis nenovērtējamu pieredzi un nokļuvu profesijā un amatā, kas man dos nepieciešamo atspērienu un uzticamību, lai sasniegtu savas dzīves mērķus.", saka programmas 2015. gada absolvents Kristaps Gintauts.

1. martā plkst. 16. aicinām interesentus uz bakalaura studiju programmas "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos" atvērto durvju dienu Rīgas Biznesa skolā Rīgā, Skolas ielā 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!