Foto: Publicitātes foto
Slavenā dziedātāja Aija Kukule pirms 20 gadiem pievērsās pedagoģijai, pētot bērnu muzikālās dzirdes un balss attīstību. Izstrādājot īpašu programmu ar pārdomātu metodiku un nodarbību materiālu, 1999.gadā nodibināta mūzikas studija “Omnes” (tulkojumā no latīņu valodas-visi), kur, atšķirībā no citām mūzikas izglītības programmām un skolām, tika radīta iespēja ikvienam dziedātgribošam bērnam darboties mūzikā un ar regulāru, sistemātisku darbu maksimāli attīstīt savas spējas.

Nemuzikāls bērns ir ārkārtīgs retums, tikai nedrīkst palaist  garām pēdējo labvēlīgo posmu bērna muzikālās dzirdes attīstībā 6,5-9 gadi - apgalvo Aija Kukule.

Tagad Omnes piedāvā ilgtermiņa muzikālās izaugsmes iespējas bērniem un jauniešiem vecumā no 6,5-16 gadiem, demonstrējot  izcilus sasniegumus starptautiskā mērogā. 

Bērni pakāpeniski apgūst skatuves kultūras pamatus,  koncertpraksi, jūtas pacilāti un laimīgi muzicējot  koncertos Rīgā,  konkursos un festivālos ārzemēs.

Studijas dalībniekiem ir iespēja apgūt arī klavierspēli. Skolotājas Olgas audzēkņi  regulāri izcīna tiesības piedalīties pianistu konkursa finālā Parīzē un kļūst par tā laureātiem.

Lai apgūtu programmu, jaunākos dalībniekus sadala līmeņos pēc  vecuma un muzikālo spēju attīstības. Mazākie sāk ar Sagatavošanas grupu, pēc gada pārejot nākamajā līmenī. Nodarbībās lielu uzmanību   pievērš dziedāšanai pēc notīm, mūzikas teorijas apguvei, rotaļām, bērnu mūzikas instrumentu spēlei (hromatiskie metalafoni), kā arī dziesmu apgūšanai pēc dzirdes. Daļu no tām dzird arī  vecāki un plašāka publika Ziemassvētku un Pavasara koncertos.  Pēc trīs gadiem dziedātājs var pretendēt uz iekļūšanu bērnu korī "Omnes". Labākais risinājums bērna muzikālajai izaugsmei tiek meklēts  pārrunās ar vecākiem. 

1

Studijas lepnums ir bērnu koris "Omnes", kura 10 dzimšanas diena atzīmēta pavasarī.

Kolektīvā dzied studijas audzēkņi no 10 līdz 16 gadu vecumam. Mainoties paaudzēm,  izdevies  pārņemt pirmo dziedātāju pieredzi, saglabājot tradīcijas, attieksmi un kora māksliniecisko līmeni. Iekarota daudzu starptautisko  konkursu žūriju labvēlība, vairākkārt saņemot visaugstākās vietas, speciālbalvas un Grand Prix. Bērnu korim "Omnes" aplaudē klausītāji Maķedonijā, Itālijā, Zviedrijā, Vācijā un Beļģijā. Kolektīvam laimējies muzicēt Kataloņu Mazajā Mūzikas pilī Barselonā, Pēterburgas un Krakovas filharmonijās, jaunajā Budapeštas koncertzālē, Rīgas Domā.

Savu darbu pirmatskaņojumus studijas Omnes dalībniekiem uzticējuši  latviešu komponisti: A.Kaužēna, S.Mence, G.Pelēcis, I.Rupaine.

Studijas pirmie audzēkņi, nu jau augstskolu studenti,  turpina dziedāt labākajos Latvijas jauniešu koros: "Balsis", "Sōla", "Fortius" utt. 

Kultūras koledžas studente un jauktā kora "Burtnieks" dziedātāja Krista Krieviņa atceras:
"Dziedot "Omnes", atradu sevi, pierādīju sev, ko varu un ko nē. Tieši šie gadi izaudzināja manu raksturu. Neatlaidība, centība, nesavtība un atklātība ir tās vērtības, ko ieguvu".

Niklāvs Muzikants piebilst: "Omnes man ļoti patika, jo bija iespēja satikt interesantus, foršus cilvēkus. Daži no tiem vēl joprojām ir mani ļoti labi draugi. Kora absolventi uzsver, ka Omnes viņiem nozīmēja otru ģimeni un mājas.

Milzīgs prieks, ka ilggadēja Omnes dziedātāja Daira Jansone (studē Mūzikas akadēmijā) jau spēja uzņemties pedagoga pienākumus kora vasaras nometnē".

Muzicēšanas prieks, izcili pedagogi, alternatīvas mācību metodes, vasaras nometnes, skatuves pieredze, starptautiskie konkursi un festivāli -labs risinājums bērna personības izaugsmei un brīvā laika aizpildīšanai.

Aicinām  bērnus vecumā no 6,5-14 gadiem pievienoties mūzikas studijas "Omnes" dziedātāju pulkam.

Īpaši gaidām bērnus vecumā no 6,5 līdz 9 gadiem.

Pieteikšanās: aizpildot anketu sadaļā Jauno dziedātāju uzņemšana www.omnes.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!