Foto: Publicitātes foto
Izsitumi un nosprostotas poras varētu nešķist ļoti liela problēma, kamēr vien nesaskaramies ar to paši. Ja vieniem akne ir vien nepatīkama neērtība, citiem tā var radikāli ietekmēt pašvērtējumu un dzīves kvalitāti. Ņemot vērā šo, kā arī īstenojot mērķi, – ilgtermiņā sniegt klientiem iespēju atgūt pašpārliecību, kuru nodrošina vesela un mirdzoša āda, – zīmola "MATH Scientific" dibinātāji radījuši zinātniskos pētījumos balstītu kosmētiku. Tās minimālistiskajās formulās atrodamas tikai inovatīvas un kvalitatīvas, zinātniskos pētījumos pamatotas sastāvdaļas. "MATH Scientific" produktu izstrādātāji neizmanto tirgū jau zināmās formulas, bet rada produktus paši – no pirmā līdz pēdējam posmam, uz katru posmu raugoties kā uz atsevišķu zinātnisku projektu, kas var klientam sniegt vēlamo rezultātu, ja viņš izvēlas vienkāršu, taču efektīvu ādas kopšanas rituālu.

Šodien vēlamies jums pastāstīt, kas būtu jādara, lai problemātiska āda kļūtu veselāka un mirdzošāka, bet cīņa ar izsitumiem, lieko sebumu un nosprostotām porām – vienkārša un efektīva.

"MATH Scientific": Matējošs, līdzsvarojošs aktīvs serums "Skin Balance"

1. solis. Rūpīgs ādas pīlings

Ja jums ir problemātiska āda, bieži parādās izsitumi, rūpīgai un pareizai sejas mazgāšanai un pīlingam vajadzētu būt galvenajai jūsu ādas kopšanas rituāla daļai. Kaut arī ir ļoti svarīgi nepārcensties un lieki nesausināt ādu, taču tikpat būtiski ir atbrīvot ādu no atmirušajām šūnām, liekā sebuma, sviedriem un citiem "netīrumiem", kas var nosprostot poras un veicināt izsitumu rašanos, tādējādi izraisot iekaisumu.

Ja ir uzklāta dekoratīvā kosmētika un/vai saules aizsargkrēms (bet saules aizsargkrēms būtu jālieto visu gadu), – tīriet seju divos soļos. Vispirms, izmantojot micelāro ūdeni vai hidrofilu mazgāšanas līdzekli, notīriet dekoratīvo kosmētiku/saules aizsargkrēmu. Pēc tam nomazgājiet seju, izmantojot mazgāšanas līdzekli uz ūdens bāzes. Ieteicams lietot tādu, kas veiks maigu pīlingu un būs piesātināts ar vielām, kas palīdz cīnīties ar akni. Svarīgākās sastāvdaļas, kas būtu jāpiemin, – glikolskābe un salicilskābe.

Glikolskābe ir maiga, taču tās iedarbība ir efektīva, un to augstu vērtē gan zinātnieki, gan lietotāji. Tā ļauj veikt lielisku ādas pīlingu un palīdz ādai atjaunoties. Salicilskābe, kas tiek iegūta no baltā vītola mizas, var iekļūt dziļākos ādas slāņos, tā lieliski palīdzot cīņā ar iekaisumu un veicinot ādas šūnu atjaunošanos.

Uzticams produkts, kura formula ir bagātināta ar abām šīm skābēm, ir "MATH Scientific" mazgāšanas līdzeklis "Deep Cleansing Gel Wash", kura unikālā formula šobrīd gaida patentu. Produkts satur 5 % glikolskābes un 1,5 % salicilskābes – koncentrācija, kas ļauj efektīvi veikt ādas pīlingu, taču nekairina ādu, savukārt mazgāšanas līdzekļa optimālais pH (4,0) rada nelabvēlīgu vidi, kas neļauj vairoties baktērijām uz ādas virskārtas. Mazgāšanas līdzekļa efektivitāte ir pierādīta arī klīniskos pētījumos.

Tā kā "MATH Scientific" kosmētika ir zinātnieku radīta un tai ir minimālistisks un tīrs sastāvs, ikvienai produkta sastāvā esošajai sastāvdaļai ir konkrēts uzdevums, kas ir orientēts uz lietotāju un viņam vēlamo rezultātu. "MATH Scientific" moto: "Mazāk ir vairāk" ir aktuāls arī problemātiskas ādas īpašniekiem, jo vienkāršs un pareizs ādas kopšanas rituāls ir viena no svarīgākajām panākumu ķīlām cīņā ar izsitumiem un iekaisumu.

"MATH Scientific": TOP 1 poras dziļi attīrošs aktīvs mazgāšanas līdzeklis

2. solis. Atbilstīgs serums/mitrinātājs (nepārcenšoties ar uzklātajām kārtām)

Jūsu āda zina, kā novērst iekaisumus, tai ir tikai nedaudz jāpalīdz, lai āda varētu optimāli funkcionēt, un atbilstīgs serums/mitrinātājs šajā ziņā var būt ļoti nozīmīgs. Lai veiksmīgi cīnītos ar izsitumiem, nosprostotām porām un lieko sebumu, ir būtiski novērst arī problēmu cēloni un atcerēties par efektīvu mitrināšanu, jo dehidratēta āda var sākt ražot vairāk tauku un tādējādi kompensēt sausumu, bet no tā būtu svarīgi izvairīties.

Pārbaudītas un zinātniski izpētītas mitrinošās sastāvdaļas ir glicerīns un hialuronskābe. Seruma/mitrinātāja fāzē tās ir būtiski saskaņot ar specifiskām sastāvdaļām, kas paredzētas tieši uz izsitumiem tendētai ādai, piemēram, jau minētās AHA un BHA skābes, PHA skābes (glikonolaktons, galaktoze), vītola mizas ekstrakts (salicīna, no kura tiek iegūta salicilskābe, avots).

Arī šajā kategorijā ir vērts pievērst uzmanību minimālistiskajiem "MATH Scientific" produktiem – serumiem "Skin Balance" un "Anti Acne SOS". Serums "Skin Balance" ir bagātināts ar baltā vītola mizas ekstraktu, kas palīdz aizsargāt poras no nosprostošanās, izlīdzināt ādas toni, mazināt pigmentāciju, cīnīties ar pinnēm un izsitumiem. Šis serums ir īpašs ar to, ka tas satur arī ādas mitrināšanas supersastāvdaļas – glicerīnu un hialuronskābi. Turklāt produkts ir izstrādāts tā, lai pēc tā uzklāšanas nebūtu papildus jālieto mitrinošs krēms, – sejas āda tiek mitrināta efektīvi un uz ilgu laiku.

Serums "Anti Acne SOS" ir paredzēts lokālai lietošanai – tieši uz izsitumiem. Tā sastāvā ir AHA, BHA un PHA skābe. Produkts, radot baktērijām un netīrumiem nelabvēlīgu vidi, palīdz gan "iemidzināt" jau esošos izsitumus, gan arī tos, kuri tikai vēl veidojas. Šā seruma efektivitāte cīņā pret akni izraisošām baktērijām arī ir apstiprināta klīniskos pētījumos.

Ja tomēr vēlaties papildus mitrināt ādu un bez krēma nejūtaties labi, izvēlieties tādu krēmu, kas nenoslogos ādu ar nevajadzīgām sastāvdaļām: smaržvielām, "sliktajiem" spirtiem, ēteriskajām eļļām u. tml. Pievērsiet uzmanību krēmiem, kas rūpēsies par ādas aizsargbarjeras stiprināšanu un kuru sastāvā ir pantenols (B5 vitamīns), niacinamīds, glicerīns. Viegls un efektīvs krēms, kas ir lieliski piemērots lietošanai kopā ar minētajiem serumiem, ir "MATH Scientific Balance 3", kura sastāvā ir līdzsvarotas gan mitrinošās sastāvdaļas, gan sastāvdaļas, kas novērš izsitumus.

Lielākajai daļai sastāvdaļu, kas ir paredzētas izsitumu un citu ādas problēmu novēršanai, ir spēcīga iedarbība, kas prasa no ādas zināmu izturību, tāpēc uzklāt tās vajadzētu ļoti atbildīgi. Rūpējoties par problemātisku ādu, mazāk tiešām ir vairāk. "MATH Scientific" ieteiktais divu vai trīs soļu rituāls ļauj izvēlēties zinātniskos pētījumos vislabāk pamatotās sastāvdaļas, ļaujot tām iedarboties netraucēti un ar pilnu jaudu.

Maigs ādas kopšanas rituāls – efektīvs skaistumkopšanas paņēmiens

Lai tiktu galā ar problemātiskas ādas radītiem izaicinājumiem, ir svarīgi zināt, kuras sastāvdaļas ir jālieto, bet ne mazāk svarīgi – no kurām sastāvdaļām ir jāatsakās. Lūk, daži padomi, kurus vērts paturēt prātā:

1. Sakiet nepārprotamu NĒ mehāniskajiem skrubjiem.

2. Dažādas sastāvdaļas var atšķirīgi kairināt ādu, taču ieteicams izvairīties no sastāvdaļām, kas rada kairinājumu lielākajai daļai lietotāju, piemēram, "sliktie" spirti (alcohol denat., ethanol, methanol), smaržvielas, intensīvas ēteriskās eļļas, piemēram, lavandas vai citrusaugļu eļļa.

3. Nemazgājiet seju ar ļoti aukstu vai karstu ūdeni. Izvēlieties remdenu ūdeni, tuvu ķermeņa temperatūrai.

4. Sejas kopšanai neizmantojiet cietās ziepes. Lai arī ko teiktu "TikTok", cietās ziepes nav līdzeklis, kas būtu jāizmanto problemātiskas ādas īpašniekiem, jo tās var ļoti sausināt ādu.

5. Atsakieties no mehāniskiem pīlinga līdzekļiem, piemēram, dažādiem pīlinga cimdiem, sūkļiem u. tml.

6. Svarīgs JĀ: lielākā daļa sastāvdaļu, kas ir paredzētas cīņai ar akni, var padarīt ādu jutīgāku pret saules iedarbību, tāpēc saules aizsargkrēms ir obligāts. Zinātniskos pētījumos ir pierādīts, ka efektīvu aizsardzību pret saules iedarbību nodrošina SPF krēmi un losjoni, kas ir uzticamāki par pūderiem un izsmidzināmiem līdzekļiem. Ieteicams izvēlēties krēmus ar minerālu filtriem, jo tie aizsargā arī pret zilo gaismu, kuru izplata mūsu izmantoto ierīču ekrāni. Rūpīga aizsardzība pret saules iedarbību – viens no labākajiem pakalpojumiem, kuru varat sniegt savai ādai ilgtermiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!