Foto: Publicitātes foto
Dažkārt kustību prieku mēs novērtējam tikai tad, kad ikdienas gaitas ierobežo vai pilnībā apstādina sāpes. Mazkustīgs dzīvesveids, dažādas traumas, muskuļu bojājumi – mugurkaula un locītavu sāpju iemesli ir daudz un dažādi. Efektīvu un unikālu metodi – kineziterapiju – cīņai ar tām piedāvā ārsts no Krievijas Sergejs Bubnovskis, un kopš 2020. gada februāra tā pieejama Dr. Bubnovska centrā Rīgā. Kas ir kineziterapija un kā tā var palīdzēt – stāsta Ludmila Bubnovska.

Ludmila Bubnovska stāsta par kineziterapiju – unikālu kustību atveseļošanas metodiku, tās īpatnībām un priekšrocībām. Kineziterapijas metodikā ietilpst vingrojumi uz ar trenažieriem, aukstuma procedūras un arī citi ūdens ārstēšanas veidi.

Kineziterapijas metodika noder visām auditorijām un vecuma grupām. Ir programmas bērniem, kuri cieš no skoliozes un stājas traucējumiem, kā arī senioriem ar sirdsdarbības traucējumiem. Pamata auditorija ir pacienti ar muguras sāpēm un sāpēm locītavās.

Dažreiz cilvēkiem pēc nodarbībām mēdz būt sāpes, jo muskuļi reaģē uz vingrojumiem – tā ir adaptīva reakcija, no kuras nebūtu jābaidās. Pēc pirmajām nodarbībām pacients var just stīvumu muskuļos, bet noņemt gan šo sajūtu, gan arī sāpes palīdz kontrasta ūdens procedūras.

Nodarbību laikā ir jāievēro ūdens dzeršanas režīms un pareiza elpošana. Obligāti jāapmeklē kontrasta ūdens procedūras pēc vingrojumiem. Ūdens ir nepieciešams, lai papildinātu skābekļa līmeni organismā, bet ūdens procedūras labvēlīgi iedarbojas uz muskuļiem. Pirms ūdens procedūrām ir jāaprunājas ar ārstējošo fizioterapeitu, jo mēdz būt kontrindikācijas.

Dr. Bubnovska centrā ir patīkama atmosfēra, plašas un gaišas telpas. Līdz ar to atveseļošanās process notiek labvēlīgos apstākļos, nodrošinot psiholoģisku komfortu. Vingrojumi tiek izpildīti uz Eiropā un Krievijā ražotiem trenažieriem, un instruktori individuāli konsultē katru cilvēku par pareizu vingrojumu izpildi.

Ludmila Bubnovska ir dr. Sergeja Bubnovska, kineziterapijas metodes autora, vecākā meita. Viņa stāsta par pieredzi, pielietojot metodi savā un savu meitu dzīvē. Kineziterapija ir dziļi integrēta viņu ikdienā un palīdz nodrošināt teicamas darbspējas un enerģiju.

Ludmila Bubnovska novēl visiem Latvijas iedzīvotājiem nebaidīties no kustībām un vingrot, jo tas palīdz gan cīnīties ar slimībām, gan arī celt dzīves kvalitāti. Viņas novēlējums ir neaizrauties ar pretsāpju līdzekļiem, bet ārstēt problēmas cēloni ar kustību atveseļošanas metodiku – kineziterapiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!