Foto: Publicitātes foto
Viedās ierīces ir svarīgas, lai vidusskolēni un augstskolu studenti spētu efektīvi mācīties. Kad šīs ierīces ir savienotas un viegli savietojamas cita ar citu, mācības kļūst vienkāršākas nekā jebkad.

Sertificēts "Apple" sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs sniedz padomus, kā izvēlēties viedās ierīces studentiem, kā tās savienot un pilnībā izmantot to potenciālu sadarbspējai.

1. Visas ierīces darbojas kā viena


Labākā izvēle studentiem ir vienota operētājsistēma un ierīces, kas darbojas vienā "ekosistēmā". Tādējādi ierīces cita citu papildina ar nevainojamu mijiedarbību, un studenti mācībās spēj izmantot dažādas noderīgas funkcijas.

Piemēram, ja skolniekam vai studentam ir "iPhone", tad "MacBook" portatīvais dators būtu lielisks papildinājums viedo mācību ierīču komandā. Darbojoties kopā, ar šīm ierīcēm iespējams gūt lielākus panākumus nekā tām strādājot atsevišķi – to savienojamība paplašina ierīču iespēju robežas un palīdz veikt krietni vairāk uzdevumu ātrāk un efektīvāk.

Mihailovs norāda, ka viens no lielākajiem "Apple" ierīču vienotās ekosistēmas ieguvumiem ir jo sevišķi nevainojamā datu un failu sinhronizācija. "iCloud Drive" pakalpojumā visas fotogrāfijas, dokumenti, iecienītākās aplikācijas un citi faili tiek nepārtraukti atjaunināti, bet pieejamajai informācijai ir vienkārši piekļūt gan telefonā, gan datorā.

"MacBook" datori ir viegli savietojami ne tikai ar telefoniem, bet arī ar tā paša zīmola planšetdatoriem un pulksteņiem. Ar īpašu "Sidecar" funkciju jūs varat izmantot "iPad" kā papildu "MacBook" ekrānu, lai paplašinātu savu darba vai mācību telpu. Un, ja jūs nēsājat "Apple Watch", jūs varat droši atbloķēt savu datoru bez papildu parolēm. Jūs to varat izdarīt, izmantojot "Auto Unlock" funkciju.

2. Sāciet darbu vienā ierīcē, pabeidziet to citā


Sapārotas ierīces darbojas kopā kā komanda un parasti viena no otras var pārņemt uzdevumu veikšanu, tādējādi lietotājiem sniedzot kustību brīvību. Šo funkciju iespējams izmantot, savos ierīces iestatījumos aktivizējot "Handoff" risinājumu informācijas pārraidei. Līdzko sākat rakstīt ziņu savā "iPhone", jūs varat to pabeigt "MacBook" datorā. Vai arī – ja jūs sākat savā datorā vai planšetē veikt kādu uzdevumu, jūs varat nekavējoties pārslēgties un turpināt darbu telefonā.

Eksperts uzsver, ka vēl divas citas funkcijas – kopēšana un skenēšana –, kas ir noderīgas mācībās un darbā, darbojas pēc tā paša principa. "Universal Clipboard" risinājums ļauj jums kopēt fotogrāfijas, tekstu vai video vienā "Apple" ierīcē un ielīmēt izraudzītos failus vai teksta daļu citā ierīcē bez papildu darbībām.

Vērts arī izmēģināt "Continuity Camera" funkciju, kas ļauj jums automātiski pārvietot savas fotogrāfijas vai dokumentus uz "MacBook", ar savu viedtelefonu nofotografējot izraudzīto objektu vai noskenējot dokumentu.

3. Dalieties ar failiem, informāciju un internetu

Jo sevišķi ērti ir tas, ka visas tuvumā pieejamās dažādās "Apple" ierīces tikai ar dažiem klikšķiem spēj dalīties ar jebkuriem izraudzītajiem failiem. Turklāt "AirDrop" datu koplietošanas funkcija darbojas pat bez interneta pieslēguma.

"Lai ar saviem kolēģiem vai skolasbiedriem dalītos ar dokumentu, prezentācijām, fotogrāfijām, video, saitēm, atrašanās vietu vai citu informāciju, ieslēdziet "Bluetooth", izvēlieties failu savā telefonā, nospiediet "AirDrop" un izvēlieties ierīci, uz kuru jūs vēlaties šos failus pārvest. Adresāts saņems ziņojumu un spēs nekavējoties lejupielādēt vizuālo vai teksta materiālu," skaidro Mihailovs.

"MailDrop" risinājums ir ērts apjomīgu failu augšupielādei. Izmantojot "Apple Mail" e-pasta aplikāciju, e-pastā iespējams nosūtīt datus līdz pat 5GB lielumam un mēnesī atļauts sūtīt datus līdz pat 1TB apjomam.

Jūs varat dalīties ne tikai ar saviem failiem, bet arī ar interneta savienojumu. Ar "Instant Hotspot" funkciju ātri un droši pārraidiet savu interneta savienojumu savam viedtelefonam "iPhone", kad tas atrodas tuvu jūsu "MacBook" datoram. Savā "MacBook" datora Wi-Fi izvēlnē tikai izvēlieties "iPhone" un uzreiz savienojieties. Nākamajā reizē, kad jūs savā telefonā vēlēsieties pārlūkot internetu un jums nebūs interneta savienojuma, jūsu "MacBook" jums pajautās, vai vēlaties atkal izmantot "Hotspot".

4. Zvani un ziņojumi gan telefonā, gan datorā

Vēl viena "iPhone" un "MacBook" ierīču savstarpējās savienojamības un savietojamības priekšrocība ir tāda, ka ziņojumi vienmēr tiek atjaunināti gan jūsu telefonā, gan datorā.

"Ne visi zina, ka "iMessage", kas ir ērts veids saziņai ar saviem draugiem un ģimeni, ir pieejams ne tikai jūsu viedtelefonā, bet arī datorā. Tas sniedz jums pilnīgu brīvību, jo jūs varat atbildēt uz ziņām ar jebkuru ierīci, ar kuru jūs tajā brīdī strādājat. Turklāt jūs varat sazināties ne tikai ar "Apple" lietotājiem, bet ar ikvienu, neatkarīgi no rakstīšanai izmantotās ierīces. Ziņojumi citu "Apple" ierīču lietotājiem ir bez maksas, bet "Android" ierīču lietotājiem ziņojumu maksu noteikts jūsu saziņas operators," norāda Mihailovs.

Jūs varat arī veikt un saņemt "FaceTime" zvanus ne tikai savā "iPhone", bet arī "MacBook", "iPad" vai "Apple Watch" ierīcēs. Jums nav jācenšas atrast savu telefonu, kas nemitīgi zvana jūsu mugursomas dziļumos, jo jūs varat atbildēt ar jebkuru ierīci, kas jums ir tuvumā. Zvanu veikšana arī ir vienkārša – savos kontaktos, ziņojumos vai čatu vēsturē izvēlieties telefona numuru un nospiediet zvanīšanas taustiņu.

5. Gudras funkcijas mācībām un ikdienas darbam

Papildus augstāk minētajām funkcijām kopējā "Apple" ierīču ekosistēma piedāvā arī daudzus citus noderīgus risinājumus, kas ļauj jums justies drošākiem, strādāt efektīvāk un paveikt daudz ko citu.

Dokumentus, fotogrāfijas, kontaktus, mūziku, kalendāru un citus failus iespējams pārraidīt uz "MacBook" datoru, izmantojot īpašu "Migration Assistant". Gan jūsu telefonu, gan pulksteni ērti izmantot maksājumiem ar "Apple Pay", bet drošību un privātumu nodrošina šifrēti dati, pirkstu nospiedumu "Touch ID" un "Face ID" tehnoloģijas, kā arī papildu divu līmeņu "Apple ID" identifikācija.

Eksperts uzver, ka "MacBook" datoriem ļoti ērta ir arī automātiskās saglabāšanas funkcija, tāpēc gadījumā, ja esat aizmirsis saglabāt dokumentu vai prezentāciju, jūs varat nesatraukties, jo jūsu paveiktais darbs tiks automātiski saglabāts.

Īpaša dokumentu un citu failu labošanas funkcija "Continuity Markup" arī būs noderīga jūsu mācībās. Tā ļauj jums parakstīt dokumentus, veikt referātu labojumus vai fotogrāfijās atzīmēt svarīgas detaļas.

Šobrīd ar jebkuru "MacBook" datoru jūs varēsiet visu gadu bez maksas izmantot "Apple TV+". Lai iegūtu labākos viedo ierīču piedāvājumus skolu un augstskolu vajadzībām, meklējiet "Apple" autorizēto partneru veikalus: https://www.avadbaltic.com/lt/#where-to-buy

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!