Foto: Publicitātes attēli

VAS Latvijas Loto Latvijas iedzīvotājiem piedāvā vienu no populārākajām loterijām Eiropā – Eurojackpot. Tā būs iespēja arī Latvijas iedzīvotājiem katru nedēļu pretendēt uz 14 valstu loteriju uzņēmumu kopīgi veidoto džekpotu, kura summa sākas no 10 miljoniem eiro.

Loterija Eurojackpot darbojas kopš 2012. gada marta, un tā aptver Vāciju, Itāliju, Spāniju, Nīderlandi, Dāniju, Slovēniju, Somiju un Igauniju. Latvija līdzšinējām loterijas dalībvalstīm pievienojas šogad kopā ar Islandi, Horvātiju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju.

Multinacionālas loterijas visā pasaulē iegūst arvien lielāku popularitāti, jo tās ļauj akumulēt ļoti lielus laimestus. Latvijas Loto piedāvāto loteriju klāstā Eurojackpot ir jau otrā starptautiskā loterija. Pirmo šāda veida produktu, loteriju Viking Lotto, Latvijas iedzīvotāji var iegādāties jau turpat divus gadus, un šajā laikā Viking Lotto ir kļuvusi par populārāko loteriju Latvijā.

Atšķirībā no Viking Lotto loterijā Eurojackpot lielā laimesta minimālā summa ir vēl daudz iespaidīgāka. Tāpēc arī Eurojackpot viens spēles variants ir dārgāks - Ls 1,50, turpretim Viking Lotto viens spēles variants maksā vien 35 santīmus. Tādējādi no 26.janvāra Latvijas iedzīvotājiem tagad divas reizes nedēļā būs iespēja piedalīties jau divās Eiropas miljonu loterijās un laimesta gadījumā, iespējams, mainīt savu dzīvi un piepildīt sen lolotus sapņus. Eurojackpot lielā laimesta varbūtība ir 1/59 325 280; Viking Lotto - 1/98 172 096.

No Eurojackpot lielākajiem laimestiem jāmin pagājušā gada novembrī Dānijā laimētie 17 miljoni eiro (11 950 000 latu), kas ir lielākais laimests Dānijas vēsturē. 10 miljonu slieksnim veselas trīs reizes izdevies pārkāpt arī veiksmīgajiem spēlētājiem Vācijā: vērtīgākais no tiem - 27,5 miljoni eiro (19 327 000 latu) - ir trešais lielākais laimests Vācijas vēsturē. Ļoti iecienīta šī loterija ir arī Igaunijā, īpaši pēc šī gada 4.janvāra izlozes, kad divi Igaunijas spēlētāji laimēja laimestu 5+1 un katrs ieguva 193 950 eiro (136 308 lati. Pats lielākais Eurojackpot laimesta uzkrājums - 29 500 000 eiro - tika izspēlēts 25.janvārī. Šajā izlozē 5+2 skaitļus izdevās uzminēt kādam Somijas iedzīvotājam un viņa iegūtā naudas summa ir 29 500 000 eiro (20 720 800 lati).

Lai piedalītos Eurojackpot, ir jāatzīmē pieci pamatskaitļi no 50 un divi papildskaitļi no 8.

Lielais laimests pienākas par uzminētiem 5+2 skaitļiem. Taču loterijā Eurojackpot ir vēl 11 citas laimestu grupas, kuras visām valstīm ir kopīgas. Lielā laimesta uzkrājuma prognoze šīs nedēļas izlozei sasniegusi jau 11 miljonus eiro.

Eurojackpot loterijas biļetes iespējams iegādāties LOTO ON-LINE tirdzniecības vietās visā Latvijā: Narvesen, Pluspunkts, Virši-A, Latvijas pasta nodaļās, kā arī Latvijas Loto mājaslapā www.latloto.lv.

Eurojackpot izloze notiek katru piektdienu Helsinkos, Somijā, un Latvijas iedzīvotāji to ierakstā var noskatīties sestdienas vakarā Latvijas Loto izložu laikā LTV1 plkst. 21.10.

Par piedalīšanos Eurojackpot loterijā vairāk var uzzināt šeit  vai www.latloto.lv.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!