Foto: Itālijas Republikas vēstnieks Latvijā Sebastians Fulči

"DALĪTIES AR VĒRTĪBĀM, LAI RADĪTU VĒRTĪBU"

Ferrero Grupas devīze jau daudzus gadus ir: "Dalīties ar vērtībām, lai radītu vērtību". Šī ideja ielikta pašos uzņēmuma pamatos, un atbilstoši tai ir izstrādāta uzņēmuma sociālās atbildības stratēģija. Mūsu stratēģijai ir divi galvenie balsti: cilvēki un planēta. Šodien rūpes par cilvēkiem aptver visu vērtību ķēdi: Ferrero darbiniekus visā pasaulē, produkcijas patērētājus, klientus un arī zemniekus, kuri piegādā Ferrero produkcijas izgatavošanai vajadzīgās izejvielas: sākot ar rūpēm par vietējo vidi un beidzot ar dabas aizsardzību visā pasaulē.

Vispirms CILVĒKI

Ferrero ģimenes uzņēmums veidojies un attīstījies vairākās paaudzēs, pateicoties tajā strādājošo cilvēku aizrautībai. Un tieši cilvēki ir tie, kas ieņem lielāko lomu Ferrero Grupas ikdienas darbībās. Nav runa tikai par patērētājiem, bet arī par esošajiem un bijušajiem darbiniekiem un strādniekiem, ļaudīm no vietējām kopienām, starp kurām Grupa darbojas, par sadarbības partneriem, piegādātājiem vai zemniekiem, kuri audzē Ferrero produktu izejvielas. Ikvienai no šīm grupām ir svarīga vieta uzņēmuma sociālās atbildības stratēģijā.

Ferrero uz patērētāju ortientēta pieeja nav tikai tukši vārdi. Uzņēmums to apliecina ikdienā, rīkojoties saskaņā ar vērtībām un ar atbildības sajūtu, ko nosaka ne tikai komercdarbības mērķi. Savukārt rūpes par darbiniekiem izpaužas pozitīvas darba vides veidošanā, kurā viņiem ir izaugsmes un savu prasmju izkopšanas un zināšanu vairošanas iespējas, kā arī sociālajā politikā, kas vērsta uz vēl labāku darba un dzīves apstākļu radīšanu.

Šīs vīzijas vadīts, uzņēmums Ferrero īsteno tādus unikālus projektus kā Ferrero Foundation, Ferrero Social Enterprises un Kinder+Sport.

FERRERO FOUNDATION

Ferrero Foundation ir Grupas cieņas un pateicības apliecinājums cilvēkiem, kuri piedalījušies tās attīstībā un vērtību radīšanā. Fonds izveidots, lai gādātu par pensionētajiem uzņēmuma darbiniekiem. Gadu gaitā tas pakāpeniski paplašinājis savu darbību un šobrīd kļuvis arī par nozīmīgu kultūras un izglītības atbalsta organizāciju. Ferrero Foundation ar dažādām aktivitātēm popularizē atšķirīgu, pozitīvu priekšstatu par mūža nogali. Fonds piedāvā senioriem dažādas iespējas medicīnas, sociālajā, veselības aizsardzības jomā, nodrošina fiziskās nodarbības, kultūras un sabiedriskos pasākumus, kas uzlabo viņu dzīves kvalitāti. Pensionētie darbinieki var, piemēram, piedalīties šūšanas, keramikas, fotografēšanas, izšūšanas darbnīcās, apgūt globālā tīmekļa lietošanu, svešvalodas, zīmēšanu un gleznošanu. Fonds organizē ekoloģiskas ekskursijas, kora nodarbības, kopīgas nodarbības vectēviem un mazdēliem, tikšanos ar pavāriem un kūku cepšanas nodarbības.

Tāpat seniori piedalās Ferrero Foundation organizētajos kultūras projektos un atbalsta tos. Viņi aktīvi piedalās sarīkojumu sagatavošanā, sagaida viesus, uzrauga kārtību, pārdod izstāžu katalogus un veic daudzus citus pienākumus. Senioriem joprojām ir nozīmīga loma uzņēmuma dzīvē. Biežo tikšanos laikā ir iespējams uzzināt vairāk par brīvprātīgo darbu un noskaidrot, kā labāk palīdzēt smagi slimiem un trūcīgiem cilvēkiem.

FERRERO SOCIAL ENTERPRISES

Ferrero Grupas rūpes par cilvēkiem izpaužas arī citos veidos – uzņēmums ir izveidojis Ferrero Social Enterprises, kas rada darba vietas mazāk attīstītās pasaules valstīs un īsteno sociālus un labdarības projektus vietējo bērnu un jauniešu veselības aprūpes un izglītošanas jomās. Ferrero ir izveidojis šādas organizācijas Kamerūnā, Dienvidāfrikas Republikā un Indijā.

Kad izveidojas jaunas ražotnes, arī vietējiem uzņēmumiem rodas iespēja pelnīt. Turklāt, Ferrero dod priekšroku vietējo izejvielu izmantošanai ražošanā, un arī tādējādi tiek radītas jaunas darba vietas. Savukārt, sociālie projekti galvenokārt ir saistīti ar bērnu izglītošanu un veselības aprūpi. Starp tiem ir valsts skolu, bērnudārzu un silīšu rekonstrukcija un remonti, atbalsts bērnu bezpajumtnieku ārstniecības un aprūpes iestādēm, kā arī jauniešu izglītošana par infekcijas slimībām.

KINDER+SPORT

Pašreizējie dati par mazkustīga dzīvesveida izplatību vieš satraukumu. Pasaules Veselības organizācijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bērni 11 gadu vecumā nevelta fiziskām aktivitātēm pat ieteicamās 60 minūtes dienā. Atsaucoties uz to, Kinder+Sport ietvaros īstenotās iniciatīvas ir īpaši nozīmīgas, jo tās tiešā veidā palīdz iesaistīt daudzas bērnu grupas fiziskās nodarbēs un rosina interesi par sportu, veicinot jaunu ieradumu izveidošanos. Vairāk informācijas: www.kinderplussport.com

PLANĒTA — galvenie aizsargājamie resursi

Ferrero Grupa pievērš maksimālu uzmanību planētai. Šī iemesla dēļ Grupas mērķis ir apvienot spēcīgu motivāciju izaugsmei ar rūpēm par ilgtspēju. Šī apņemšanās izpaužas kā atbildīga izvēle, kuras mērķis ir, piemēram, ilgtspējīga izejmateriālu piegāde un iedarbības uz apkārtējo vidi samazināšana ražošanas procesā divu galveno projektu ietvaros. F-ACTS: Ferrero – ilgtspējīgas lauksaimniecības nodrošināšana – un FER-Way projekts — Ferrero atbildība par apkārtējo vidi.

Lai īstenotu savus centienus nodrošināt ilgtspējīgas lauksaimniecības piegādes ķēdes, Ferrero ir izstrādājis Ferrero lauksaimniecības vērtību (FFV) programmas galvenajām izejvielām F-ACTS ietvaros. Pamatojoties uz trīs pīlāru pieeju, katrai izejvielai ir īpaši izstrādāta FFV programma, kuras pamatā ir konkrēti mērķi: īpašu projektu izstrāde un partnerība, standartu un sertifikācijas piemērošana, institūciju un kolektīvā iesaiste.

FER-Way projekts — Ferrero atbildība par apkārtējo vidi, kas tika uzsākts 2013./2014. finanšu gadā, paredz ilgtermiņa nostāju, kuras mērķis ir laba vides ilgtspējības pārvaldība saskaņā ar Grupas principiem. Minētās nostājas pamatā ir četras darbības: novērtēšana, plānošana, izglītošana un sadarbība.

Tie ir tikai daži Ferrero KSA iniciatīvas piemēri. Lai uzzinātu vairāk vai atrastu sīkāku informāciju par iepriekšminēto, lūdzu, skatīt http://www.ferrerocsr.com. Tīmekļa vietnē ir arī pieejami visi Ferrero KSA ziņojumi, kas ir publicēti gadu gaitā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!