Foto: Publicitātes foto
Būvējot mājas vai infrastruktūru, piemēram, tiltus, betona enkuriem ir jābūt ļoti izturīgiem, un prasīgām konstrukcijām ir jāizmanto atbilstoši ETA (European Technical Assessment) sertificēti stiprinājumi. "Ferrometal Latvia" zīmola "Fix master" zīmolu produkti ir paredzēti profesionālai būvniecībai.

"Fix master" TOGE

"Fix master" produktu grupā ietilpst TOGE betona skrūves izmantošanai gan telpās, gan ārpus tām. TOGE betona skrūves ir ātri un droši uzstādāmas, un tām ir augsta izturība pret slodzi gan saplaisājušā, gan nesaplaisājušā betonā. Nepieciešamības gadījumā TOGE betona skrūvju

stiprinājumu var demontēt, neatstājot nekādas atliekas, t. i., to var izmantot atkārtoti. Turklāt skrūvi var noslogot uzreiz pēc tās nostiprināšanas.

"Fix master" TOGE betona skrūves var izmantot cauruļvadu, piekaramo griestu, ventilācijas cauruļu vai koka konstrukciju nostiprināšanai, kā arī plauktu kolonnu nostiprināšanai noliktavās. Izvēloties "Fix master" TOGE betona skrūvi, jūs nodrošināsiet augstas kvalitātes un drošu stiprinājumu arī seismiskās zonās.

Strādājot ar "Fix master" TOGE betona skrūvēm, projektētājam vai būvniekam nav jāprāto, kurš izmērs ir apstiprināts, jo izstrādājumu līnija ir marķēta ar CE marķējumu. Katram skrūvju izmēram ir ETA apstiprinājums gan ieplaisājušam, gan neplaisājušam betonam. ETA apstiprinājums attiecas arī uz risinājumiem pārsegumu paneļos un ugunsdrošiem stiprinājumiem. Ja urbšanas laikā tiek bojāti pārseguma paneļa stiegrojuma elementi, var tikt zaudēti līdz pat vairākiem desmitiem procentu tās nestspējas. Saskaņā ar norādījumiem betona skrūve ir jāuzstāda dobumā. "Fix master" TOGE klāstā ir arī ETA apstiprināti produkti pareizai pārsegumu plātņu montāžai.

Izmantojot "Fix master" TOGE betona skrūves, nav jāuztraucas par betona plaisāšanu montāžas laikā, jo montāžas laikā pamatmateriāls netiek pakļauts plaisāšanas spēkam. Ir iespējams izveidot mazāka diametra un seklākus caurumus. Skrūves var urbt tuvāk betona malai, un tās var būt tuvāk viena otrai nekā ar tradicionālajām enkurošanas metodēm.

"Fix master" TOGE betona skrūve bloķējas caurumā visā vītnes garumā, nevis tikai stiprinājuma galā, un to parasti var izmantot daudz lielākas slodzes nostiprināšanai nekā ar ķīļveida enkuru.

"Fix master" TOGE betona skrūves tiek nostiprinātas mehāniski, parasti ar akumulatora darbināmu iekārtu. Varat aizmirst par āmura vicināšanu. Uzstādīšana ir ātrāka, un darbs – vieglāks.

"Fix master" TOGE betona skrūves ir pārbaudītas ugunsizturībai saskaņā ar ETA/TR020*, un tām ir arī seismiskais apstiprinājums*.

*=attiecas tikai uz noteiktiem skrūvju izmēriem.

"Fix master" FIT

"Fix master" produktu klāstā ietilpst arī ar CE marķējumu marķētie un ETA apstiprinātie "Fix master" FIT enkurošanas savienojumi FIT-Ve 200, FIT-Wi 200 un FIT-Pe 270 dažādiem materiāliem, piemēram, betonam, dabīgajam akmenim un ķieģeļiem. Fix master FIT enkurmasas atbilst pat visprasīgākajām vides prasībām. Enkurmasām ir A+ emisijas klase, tās nesatur stirolu un ir ugunsdrošas**, tām ir ātrs sacietēšanas laiks un LEED ("Leadership in Energy and Enviromental Design") sertifikāts.

**=FIT-Ve 200, FIT-Wi 200

FIT-Ve 200 un FIT-Wi 200 enkurošanas maisījumu pielietojums ietver tērauda konstrukciju stiprinājumus, tiltu konstrukcijas, HVAC instalācijas, sliežu instalācijas un piekares, tērauda armatūras stiprinājumus, fasāžu stiprinājumus, ostu konstrukcijas un mašīnu iekārtas. Turklāt enkurmasa ir piemērota zemūdens stiprinājumiem.

FIT-Wi 200 ziemas enkurmasa ir paredzēta lietošanai aukstos apstākļos, kad maksimālā temperatūra ir -20 °C.

FIT-Pe 270 enkurmasai ir ETA Option 7 apstiprinājums stiprinājumiem betona konstrukcijās un ETA apstiprinājums mūra konstrukcijām. Tas ir piemērots vītņstieņu no M8 līdz M24 stiprināšanai. Enkurmasa ir piemērota lietošanai ar visiem ķieģeļu un bloku materiāliem, tāpēc to īpaši sauc par mūra konstrukciju stiprināšanas speciālistu. Enkurmasa ir piemērota daudzām enkurošanas vajadzībām būvniecībā, piemēram, enkurojot pie caurumiem vai pilnajiem ķieģeļiem, vieglbetona blokiem vai vieglbetona blokiem. Enkurmasa ir pareizais risinājums fasāžu un terašu stiprināšanai. Tā ir ideāli piemērota arī jumtu un nojumju stiprināšanai, kā arī ir īstais risinājums vārtu un žogu stiprināšanai.

"Fix master" FIT enkurmasas ir labākais risinājums ķīmiskajai enkurošanai.

"Fix master" FMX

Stiprinot betonu, ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes prasībām atbilstošus urbjus. "Fix master" FMX urbim ir PGM kvalitātes zīme, kas norāda uz urbja augsto kvalitāti. Pareizai un atbilstošai montāžai ir svarīgi, ar kādu urbi tiek urbts caurums. Urbumam jābūt pareizā izmērā un formā, lai tas atbilstu konstrukcijas stiprības prasībām un ETA apstiprinājumos noteiktajām prasībām. Ar "Fix master" urbi var ātri izurbt caurumus un pārliecināties, ka tie ir atbilstoša izmēra.

"DesignFiX" stiprinājumu projektēšanas programma

Ar "DesignFiX" stiprinājumu projektēšana ir ātra un vienkārša. Izmantojot programmatūru, ir viegli ņemt vērā visus ierobežojošos faktorus. "DesignFiX" stiprinājumu projektēšanas programmatūrā jūs atradīsiet "Fix master" TOGE betona skrūves, "Fix master" FIT enkurmasas un "Fix master" MKT ķīļenkurus.

Lai saņemtu detalizētāku informāciju par "Fix master" enkurošanas tehnoloģiju, sazinieties ar "Ferrometal" tirdzniecības biroju Latvijā pa tālr. +371 6728 0581 vai e-pastu latvia@ferrometal.fi.

"Ferrometal" no 23. līdz 26. martam piedalīsies izstādē "Māja I" Rīgā, 1. hallē, B15. stendā. Nāciet un apspriediet jums piemērotāko risinājumu!

"Design Fix" stiprinājumu projektēšanas programmatūru var lejupielādēt bez maksas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!