Foto: Publicitātes foto
Lai gan pasaulē zobu implantoloģija nav jaunums, Latvijā joprojām valda dažādi mīti un aizspriedumi par šo zobārstniecības metodi. Tāpēc uz sarunu aicinājām sabiedrībā zināmo ginekoloģi Daci Matuli, kura piekrita intervijā pastāstīt par savu pieredzi, ar zobu implantu palīdzību atjaunojot smaidu!

Kā izlēmāt par labu zobu implantēšanai?

– Mana mamma bija zobārste. Tāpēc no bērnības atceros, kā viņa mēdza vērtēt citu cilvēku smaidu. Piemēram, teica – "ui, apskaties, kāda skaista meitene, bet ceturtais zobs trūkst un smaids ir greizs". Tāpēc joprojām pirmais, ko es satiekoties pamanu, ir cilvēka smaids. Nav jau noslēpums, ka mēs, gadiem ejot, zaudējam zobus. Mutē paliek caurums, smaidīt nevar, ne visu var ēst... Pašai man bija lielas sirdssāpes, šķiroties no zoba – sapratu, ka zobu implanti būs fantastiska iespēja atkal pilnvērtīgi smaidīt.

– Kā izvēlējāties tieši Apines klīniku?

– Manuprāt, pats svarīgākais ir izvēlēties klīniku, kam var uzticēties. Uz Apines klīniku devos, jo gadu gaitā man ir izveidojusies laba sadarbība ar klīnikas speciālistiem – te visi ir ļoti atsaucīgi. Daktere Apine vienmēr bijusi manu zobu sardzē, tāpēc domāju, ka tas bija tikai dabīgi, ka izvēlējos tieši Dr. Apines klīniku.

– Kas notika tālāk?

– Izlemjot par labu zobu implantam, pieteicos konsultācijai Apines klīnikā. Konsultācijas laikā tikos ar ķirurgu, man arī veica 3D rentgenu, kur tika izplānota implanta ielikšanas vieta un izskats. Man pastāstīja zobu ievietošanas plānu un tālākās procedūras.

– Vai implantu ievietošana nebija sāpīga?

– Man liekas, ka laiki, kad zobārstniecība bija sāpīga, ir jau vēsture. Jo mūsdienās visas procedūras, tiek atsāpinātas. Speciālisti patiešām interesējās, kā es jūtos, vai man nesāp. Un ja bija nepieciešams, tad arī tika ievadīta papildus atsāpinošā līdzekļa deva.

Kā jūs vērtējat iegūto rezultātu?

– Runājot par zobu implantiem, es gribētu teikt, ka tas ir kā mākslas darbs! Efekts ir fantastisks – vari smaidīt un ēst, un justies tāpat kā tad, kad tev bija 18 gadi. Tās emocijas pēc zobu implanta un kroņa ievietošanas – tas ir prieks, ka atkal esi viens vesels!

– Ko jūs ieteiktu citiem cilvēkiem, kas vēl tikai domā par implantu ievietošanu?

– Visiem, kas domā par zobu implantu ievietošanu, es noteikti ieteiktu nebaidīties, bet doties pie speciālistiem uz konsultāciju un izjautāt par savām iespējām. Jo man liekas – pats trakākais ir tās dvēseles sāpes, kad jāšķiras no saviem īstajiem zobiem. Iespēja ielikt implantu ir liels mierinājums un fantastiska iespēja atkal smaidīt! Lai jums veicas!

Skaists smaids un veseli zobi – ar mūsdienīgām zobu implantēšanas metodēm tas ir vienkārši realizējams sapnis!

Dr. Apines klīnika piedāvā – līdz 28. februārim piesakies bezmaksas konsultācijai pie protēzista un saņem 50 EUR dāvanu karti zobu implantēšanai! Nenokavē, bezmaksas konsultāciju skaits ir ierobežots!

Piesakies bezmaksas protēzista konsultācijai šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!