Foto: Publicitātes foto
Kur šodien pusdienosim? Šis jautājums katru dienu ir aktuāls tiem, kuri strādā ārpus mājas un pusdienās vēlas ko vairāk par ātri notiesātu sviestmaizi. Diemžēl pilnvērtīgas pusdienas ārpus mājas katru dienu ne visiem ir pa kabatai, īpaši lielpilsētā. Taču šopavasar rīdziniekus gaida patīkams pārsteigums: tikko atvērtajā tirdzniecības centrā "Akropole" savas durvis ir vēris arī lietuviešu tīkla restorāns "Grill London", kurā tiek piedāvāts kvalitatīvs un garšīgs ēdiens par ļoti pieņemamu cenu.

Cer uz latviešu novērtējumu

Latvijā ienākušā lietuviešu restorānu tīkla "Grill London" īpašnieki cer, ka kaimiņiem garšos viņu gatavotais ēdiens un patiks ideja, ka ēdienu var komplektēt pats. Lietuvā šis ir vienīgais restorāns, pie kura katru dienu stiepjas dzīvā rinda, un tas ir labākais pierādījums, ka kvalitātes un cenas attiecība apmeklētājiem ir pieņemama. Jo vairāk tādēļ, ka īpaši elastīgā ēdienkarte ļauj atrast vēlamo ēdienu pat visizvēlīgākajam apmeklētājam.

"Protams, ka ikviens no mums ir citāds un mums katram ir atšķirīga gaume. Veidojot ēdienkarti, aizdomājāmies, ka varbūt vajadzētu klientiem atstāt pēc iespējas vairāk brīvības, izvēloties ēdienu. Pēc atsauksmēm redzam, ka cilvēkiem tas ļoti patīk, jo viņi var izvēlēties savus iecienītākos produktus katru reizi citā kombinācijā,- stāsta viens no restorāna vadītājiem Andris Bakāns (Andrius Bakanas). – Šā iemesla dēļ mūsu restorānā katru dienu varat ēst aizvien citu ēdienu, un tas ir īpaši aktuāli pusdienotājiem."

Kaut arī "Grill London" logotipā cepetis līksmi čurkst uz angļu divstāvu autobusa jumta, realitāte, protams, ir cita. Visi siltie ēdieni šeit tiek gatavoti "Josper" grilos, tā saucamajos "grila Ferrari", kuri pasaulē ir atzīti par vislabākajiem un kuros gatavotajam ēdienam piemīt neatkārtojama garša.

"Jaunās iekārtas ir harmonisks grila un krāsns apvienojums, tajās tiek izmantotas tikai un vienīgi kokogles. Tā kā grilos ir īpaši augsta temperatūra, tajos var cept un sautēt, izvairoties no pārcepšanas un ēdiena sadedzināšanas. Tāpēc gatavošanas laiks saīsinās, bet produkti saglabā savu struktūru un ir īpaši sulīgi. Iekārtas unikālais tehnoloģiskais risinājums paver pilnīgi jaunas ēdiena gatavošanas iespējas"-, priecājas restorāna vadītājs.

Ēdiens un emocijas vai iespēja izvēlēties ēdienu pēc noskaņojuma

Šī restorāna ēdienkarte ir izveidota tā, lai apmeklētājs pats varētu izvēlēties katru sastāvdaļu – gan gaļu, gan piedevas, salātus un mērci. Tātad ēdienu var komplektēt pats pēc noskaņojuma, vajadzības un individuālās gaumes.

Vēlaties nedaudz pikantuma mākoņainā dienā? Asa vistas gaļa vai cūkgaļa jūsu izvēlei. Tomēr par maz asumiņa? Mērce ar aso papriku ļaus atgūt dzīves garšu.

Vēlaties ieturēt nopietnu maltīti? Tradicionālais cūkgaļas šašliks un ribiņas bārbekjū mērcē atsauks atmiņā patīkamos vasaras piknikus, taču neradīs smaguma sajūtu. Meistaru ceptā gaļa nav piesūkusies ar tvanu, kā tas dažreiz notiek, ja grilē amatieri. Tādēļ ēdot jutīsiet tikai maigu gaļas garšu bez asās dūmu piegaršas.

Bet varbūt vēlaties zivi? Samu vai lasi? Pēdējais, starp citu, pārsteigs ar savu maigumu: cepts uz grila, tas zaudē specifiski aso lasim raksturīgo garšu, un kļūst īpaši maigs. Savukārt tos, kuri vēlas palutināt sevi ar jūras veltēm, gaidīs viegli apceptu garneļu iesmiņi.

Ieturat diētu? Vistas un tītara gaļas gabaliņi un iesmiņi ne tikai sniegs sāta sajūtu, bet arī nekaitēs jūsu viduklim. Bet būtiskākais – sniegs prieku, baudot gardu ēdienu, kas ir īpaši svarīgi tievējot.

Tie, kuri meklē kaut ko spēkam, droši vien pievērsīs uzmanību liellopa gaļas ēdieniem – piedāvājumā ir gan vienkārši gaļas iesmiņi, gan steiks, gan īpašs piedāvājums gardēžiem – 30 dienas nogatavināts antrekots.

Turklāt pie visiem gaļas ēdieniem varat izvēlēties jebkuru piedevu, salātus vai mērci. Īpaši grūti izvēlēties būs kartupeļu cienītājiem, jo ēdienkartē atradīsiet gan skaisti apceptas kroketes, gan daiviņas, salmiņus un laiviņas, un visu tā vien gribas pagaršot.

Restorāna pavāri īpašu uzmanību velta tiem, kuru iecienītākais ēdiens ir populārie burgeri. Aromātiskajā viegli apceptajā maizītē no mājas sviesta būs tieši tas, ko paši izvēlēsieties – liellopa gaļa, plūkāta bārbekjū cūkgaļa, sams vai veģetārs pildījums – visu nemaz nenosaukt! Nevēlaties maizīti? Droši sakiet, un jums tiks piedāvāts burgers bez maizes, tātad – bez papildu kalorijām.

Nav aizmirsts arī par veģetāriešiem, kuri restorānā varēs izvēlēties ne tikai veģetāro burgeri: viņus gaida maigs cepts kazas siers un dažādi salāti. Bet zupu cienītājus katru dienu gaidīs jauns šefpavāra piedāvājums.

Labus vārdus ir pelnījuši arī šajā restorānā gatavotie deserti: gaisīgā biezpiena kūka un tradicionālais angļu deserts – Banofee kūka, vai putukrējuma mākonī peldošais gardais šokolādes braunijs. Ne visos augsta līmeņa restorānos var nogaršot šādus ideāli sabalansētus gardumus.

Mūsu noskaņojumu un pašsajūtu ietekmē ne tikai ēdiena garša, bet arī tā pasniegšana, estētiskais izskats un vide, kurā maltīti baudām. Brīdis "Grill London" restorānā ļaus sajust, ka ēdiens šeit tiek gatavots ar mīlestību un ka nozīmīgs ir ikviens klients. Un kuru ēdienu vēlētos pagaršot jūs?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!