Droši vien jūs jau esat dzirdējuši par multimediju kompleksu CD-ROM diskā Quick Teacher angļu valodas apgūšanai: iespējams jūs esat lasījuši informāciju latviešu presē vai aplūkojāt saitu internetā www.maridi.lv/teacher, vai, iespējams, par Quick Teacher jums ir stāstījuši paziņas. Quick Teacher apsola, ka jūs apgūsiet angļu valodu 2 mēnešu laikā. Šodien mēs piedāvājam jums uzzināt, cik lielā mērā tas atbilst patiesībai un iepazīties ar lietotāju viedokli.

Anita OŠKALNE

Ronalds RINGIS, SIA Schaller Baltikum tirdzniecības pārstāvis:
Es strādāju austriešu kompānijā un man, protams, ir nepieciešamas svešvalodas zināšanas. Angļu valodu es jau biju mācījies agrāk, un pamatzināšanas man jau bija, bet es gribēju zināt valodu daudz labāk. Quick Teacher es nopirku internetā, un tagad mācos pēc šī CD trešo mēnesi. Es nevaru pateikt, ka esmu apguvis visu valodu. No otras puses, tas, ko man apsolīja – 2 000 vārdi 2 mēnešu laikā – apmēram tā arī sanāca. 2 000 vārdu – tas ir nepieciešamais minimums, lai zinātu valodu, un tagad mans vārdu krājums ir ap 2 500 – 2 600 vārdu, un es jau apgūstu frāzes un teikumus. Mācos es neregulāri: brīvdienās apmēram 3 stundas dienā, bet darba vietā kā kuru reizi – ja nav garastāvokļa un ir apnicis skatīties monitorā, tad ne vairāk kā 20 – 30 minūtes dienā. Šīs programmas mīnuss ir tas, ka, ja esi sācis mācīties, tad tas jādara daudz maz regulāri – ja mācās tikai pāris reižu mēnesī, tad daļa vārdu aizmirstas. Man ir maz brīva laika un ne vienmēr gribas mācīties.

Valērija POROŽENKO, tūrisma firmas menedžere:
Par Quick Teacher man izstāstīja draudzene. Pēc šīs programmas viņa mācījās itāļu valodu un šobrīd, kā man liekas, to pilnībā pārvalda. Jebkurā gadījumā, viņa jau pusgadu dzīvo un strādā Itālijā. Tiesa, viņa vēl arī gāja uz gramatikas kursiem, bet Quick Teacher, pēc viņas teiktā, ļoti daudz ir palīdzējis. Es pati atbraucu uz Latviju no Krievijas pirms 4 gadiem un ļoti gribēju apgūt latviešu valodu. Sākumā gāju uz dažādiem kursiem, bet pēc tam pametu. Bet kad no draudzenes uzzināju par Quick Teacher, tad nolēmu izmēģināt. Mācīties patiešām ir ļoti viegli. Es ne ļoti labi protu darboties ar datoru, bet man nekādu problēmu nebija. Es mācījos kaut kur 2 stundas dienā un jau pēc pāris nedēļām jutu, ka ir rezultāti. Lieta tāda, ka agrāk es ļoti baidījos sākt runāt latviski, tāpēc ka slikti zināju valodu un baidījos kļūdīties. Bet šajā programmā tu vari ierakstīt un salīdzināt savu izrunu. Visu latviešu valodas programmas vārdu krājumu (ap 6 000 vārdi + 3 000 frāzes un teikumi, - autora piemēri) es apguvu, pēc manām domām, diezgan ātri – tas viss man aizņēma trīs – četrus mēnešus. Tāpat patīkami, ka izdevās ieekonomēt – kursiem es iztērēju vairāk naudas kā programmai – bet jēgas maz. Starp citu, nesen es nokārtoju Latvijas pilsonības eksāmenu.

Daniels VĀVERS, Z/S Mikaiņi direktors:
Vienmēr esmu gribējis brīvi runāt vācu valodā. Bet institūtā es to līdz galam neapguvu, bet pēc tam vairs nebija kad. Pret Quick Teacher es biju noskaņots skeptiski un, ja godīgi, pirmos divus – trīs mēnešus pēc tā nopirkšanas – vispār nepieskāros. Pēc tam sāku pamazām mācīties un aizrāvos. Programmai ir dažas nepilnības – tu neapgūsi valodu prestižas universitātes absolventa līmenī. Mācīties vairākas stundas dienā personīgi man bija apnicīgi, un vairāk kā stundu – divas es pie datora nekad nesēdēju. Man ir Professional komplekts (10 000 + 3 000 frāzes un teikumi, - autora piemēri) un piecu – sešu mēnešu laikā es jau biju apguvis lielāko kursa daļu. Apmēram pirms diviem mēnešiem es turpināju apmācību un ceru, ka izdosies apgūt visu kursu līdz šī gada beigām. Žēl, ka man nav pastāvīgas valodas prakses, lai varētu biežāk pielietot jaunos vārdus un frāzes savā runā.

Natālija MOVČAN, SIA Sirta grāmatvede:
Par to, ka var apgūt angļu valodu tikai 2 mēnešu laikā, es izlasīju avīzē. Es ne ļoti tam ticēju, bet tomēr iegāju Quick Teacher saitā, piezvanīju, un tad mēs ar kolēģi aizgājām uz bezmaksas programmas prezentāciju. Apmēram pēc nedēļas nolēmām ar viņu kopīgi nopirkt Quick Teacher un mācīties angļu valodu pēc kārtas. Beigās mēs ļoti ieekonomējām, jo angļu valodas kursi Rīgā mums izmaksātu daudzreiz dārgāk. Principā, es esmu apmierināta. Valodu es nezināju vispār, bet tagad es mierīgi varu sazināties angļu valodā. Progresu es sajutu jau apmēram pēc mēneša, bet pēc tam jaunos vārdus un frāzes apguvu arvien ātrāk un ātrāk. Pēc diviem mēnešiem es patiešām sāku runāt angļu valodā – es sāku mācīties decembra vidū un februāra beigās biju apguvusi pusi no apmācības kursa. Bet visu kursu es apguvu apmēram 3 - 4 mēnešu laikā. Es pat nolēmu vienreiz pārbaudīt sevi un Narvesenā nopirku angļu žurnālu, ko palasīt. Sapratu kaut kur 70 – 80 % no teksta. Dažus vārdus es nezināju, bet kopējo jēgu vienalga varēja saprast. Drīz mēs ar mammu gribam sākt mācīties franču valodu – man ļoti patīk franču mūzika, un arī viņa jau kopš bērnības grib apgūt šo valodu. Un kādi Francijā vīrieši...

Aleksandrs PANDERS, SIA Options Employment Baltic direktors:
Mūsu kompānija – viena no Anglijā lielākā darbā iekārtošanas biroja licenzētām filiālēm. Lielākā daļa, kas vēlas braukt strādāt uz ārzemēm – nezina valodu. Tie, kas saka, ka darbam Anglijā valodas zināšanas nav nepieciešamas, runā nepatiesību. Jums ir jāsaprot, ko no jums prasa – tas skar jūsu darba pienākumu izpildi vai, piemēram, ugunsdzēsības drošības tehnikas ievērošanu. Tāpēc labu darbu bez valodas zināšanām jūs neatradīsiet. Un mūsu kompānija, lai palīdzētu aizbraukt uz Angliju peļņā, nolēma ar Quick Teacher palīdzību piedāvāt mūsu klientiem iespēju nopelnīt labu naudu. Grupā vienlaikus mācās 5 – 10 cilvēki, katrs pie sava datora. Pēc mēneša viņi brauc strādāt uz Angliju, kur var turpināt pilnveidot savu angļu valodu, mācoties tur pēc Quick Teacher patstāvīgi.

Aleksandrs OBULEVIČS, multimediju kompleksa Quick Teacher izstrādātāju pārstāvis, personīgo spēju attīstības treneris (Coach, Eriksona Universitāte, Vankuvera, Kanāda), sertificēts psihologs (Brisele, Beļģija), SIA M. A. R. I. D. I direktors:
Kāpēc ar Quick Teacher palīdzību jūs sasniedzat tādus labus rezultātus? Tas ir sasniegums mūsdienu psiholoģijas jomā, nevis burvība vai kaut kāds brīnums. Brīnumi nenotiek – jums vienkārši ir regulāri jānodarbojas ar šo multimediju kompleksu. Pavisam nesen Quick Teacher saitā jūsu ērtībām parādījās šīs programmas prezentācija datorā. Jūs vienkārši ierakstāt failu PowerPointā saitā un skatāties Quick Teacher prezentāciju savā datorā. Šī prezentācija stāsta, kā strādā programma un kā tieši jūs apgūsiet angļu valodu 2 mēnešu laikā. Un atcerieties, kad jūs apgūstat angļu valodu ar Quick Teacher palīdzību, jūs ieekonomējat apmēram 382,50 Ls, salīdzinot ar citiem valodas apguves veidiem.

www.maridi.lv/teacher

Zvaniet pa tālr. 7 50 99 99

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!