Foto: Publicitātes foto

Ziema ir tas gadalaiks, kad uz lielceļiem ir jūtama daudz lielāka spriedze nekā citos gadalaikos, jo tieši sniegs un tumsa ir faktori, kuri apgrūtina braukšanu šajos mēnešos. Lai palīdzētu autovadītājus sagatavot drošai braukšanai ar automašīnu gada aukstajos mēnešos www.riepugarza.lv speciālisti ir apkopojuši galvenos faktorus, kuri jāievēro, lai justos droši uz lielceļiem.

Nepārvērtē spēkus uz ceļa

Braukšanas uzsākšana, kā arī bremzēšana jāveic vienmērīgi un laideni. Jāievēro vienmērīgas kustības arī bremzējot vai spiežot gāzes pedāli, jāizvairās no asām un saraustītām kustībām. Ja tuvojas krustojums vai kāds paredzams šķērslis, tad bremzēšana jāuzsāk laicīgi un jābremzē vienmērīgi.

Izvēlies atbilstošas riepas un pareizo braukšanas ātrumu

Viens no svarīgākajiem faktoriem ziemas sezonā, kam jāpievērš pastiprināta uzmanība ir ziemas riepas. Sevišķi svarīgi ir izvēlēties labas kvalitātes riepas un konsultēties ar savas jomas profesionāļiem, kuri palīdzēs atrast nepieciešamo jūsu automašīnai. Lai atrastu savai automašīnai labas kvalitātes riepas un, lai justos droši uz lielceļiem dodies uz kādu no sešiem www.riepugaraza.lv servisiem Rīgā un tur speciālisti palīdzēs sagatavot tavu automašīnu ziemai.

Ziemā lielceļi mēdz pārsteigt nesagatavotos un var gadīties situācijas, kad automašīna saslīd uz ceļa. Tādos mirkļos adrenalīns ņem virsroku un ir grūti loģiski domāt, bet tomēr der atcerēties, ja automašīnai saslīd aizmugure, tad stūre ir jāgriež uz to pusi, uz to pusi uz kuru sākusi slīdēt automašīna. Ja automašīnai sāk slīdēt priekšpuse, tad stūre ir jāgriež atpakaļ.

Ievēro distanci

Ziemā bremzēšanas ceļš ir garāks, tāpēc jāievēro lielāka distance starp savu un priekšā braucošo automašīnu, lai izvairītos no negaidītām situācijām.

Bremzēšanai izmanto pārnesumus

Ja pārvietojies ar manuālās kārbas automašīnu, tad efektīvāk braukšanas ātrumu var samazināt izmantojot zemākus pārnesumus. Samazinot šādi pārnesumus nepieciešams pārslēgties no augstāka uz pakāpeniski zemāka pārnesuma.

Sagatavojies ziemai laicīgi un izvēlies savai automašīnai kvalitatīvas ziemas riepas www.riepugaraza.lv, tur speciālisti ne tikai palīdzēs atrast piemēroto, bet arī pastāstīs kā labāk sagatavot automašīnu ziemas sezonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!