Foto: metropoleoptika.lv
Mūsdienās tiek piedāvātas plašas redzes korekcijas palīglīdzekļu izvēles iespējas – atbilstoši katra vēlmēm, vajadzībām un dzīvesveidam. Piemēram, brillēm ir jāspēj nodrošināt skaidru redzi un vienlaikus ir jābūt arī gaumīgam aksesuāram, kas papildina koptēlu. Raksta turpinājumā uzzini, ko ņemt vērā, izvēloties sev piemērotākos briļļu ietvarus un optiskās lēcas!

Vispirms – vizīte pie speciālista

Ja ir nepieciešamas brilles tālumam vai tuvumam, vispirms ir jādodas uz vizīti pie redzes speciālista – optometrista. Optometrista pakalpojumi jeb redzes pārbaude ir pieejama ikvienā "Metropole" salonā visā Latvijā. Pateicoties mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām, optikas salonos ir iespējams veikt arī attālināto redzes pārbaudi, tādējādi padarot pakalpojumu vēl pieejamāku.

Tas nozīmē, ka fiziski optometrists atrodas Rīgā, bet klients dodas uz savai dzīvesvietai tuvāko optikas salonu. Saziņa notiek ar videozvana starpniecību. Vizītes laikā tiek izrakstīta briļļu recepte un nodrošināta tikpat kvalitatīva un pilnvērtīga redzes pārbaude. Šobrīd šis pakalpojums tiek nodrošināts Siguldā, Kuldīgā, Daugavpilī un Alūksnē, taču jau tuvākajā nākotnē to būs iespējams saņemt arī citviet Latvijā.

Padomi piemērotāko briļļu izvēlē

Foto: metropoleoptika.lv

Piemērotāko briļļu izvēlēšanās un iegādāšanās var būt visai sarežģīts un atbildīgs lēmums, kas paredz arī finansiālo ieguldījumu. Lai izvēli padarītu kaut nedaudz vienkāršāku, aicinām ņemt vērā pāris būtiskus faktorus:

briļļu nēsāšanas mērķis. Vispirms būtu svarīgi saprast, kādam mērķim un vajadzībām ir nepieciešamas brilles. Var iegādāties brilles lasīšanai, darbam pie datora, auto vadīšanai vai ikdienas lietošanai.

sejas forma. Arī šis ir svarīgs aspekts, ko ņemt vērā, izvēloties briļļu ietvaru.

- ovālas sejas formas īpašniekiem labi izskatīsies apaļi, taisnstūrveida vai kvadrāta formas ietvari;

- kvadrātveida sejas formu vislabāk komplimentēs apaļas vai ovālas formas ietvari;

- trijstūrveida sejas formai piestāvēs brilles ar šauriem, gaumīgiem ietvariem;

- sirdsveida sejas formai vislabāk izskatīsies kvadrātveida, taisnstūrveida vai apaļas formas ietvari.

optiskās lēcas veids. Briļļu lēcas atšķiras gan pēc to materiāla, gan dizaina un arī pārklājuma. Mūsdienās ir pieejamas lēcas, kas ir īpaši pielāgotas, piemēram, autobraucējiem vai cilvēkiem, kas daudz laika pavada pie digitālajām ierīcēm. Zilās gaismas brilles bloķē viedierīču ekrāna izstaroto gaismu.

"Metropole" optikas salonos ir iespējams iegādāties gan pasaulē atpazīstamu un iecienītu ražotāju, gan arī pašu zīmola radītos kvalitatīvos un gaumīgos briļļu ietvarus – plašas izvēles iespējas jebkurai gaumei. Turklāt mūsdienās ļoti ātri un ērti optiskās brilles ir iespējams iegādāties arī internetā!

Aizsardzība pret UV starojumu – kādēļ tā nepieciešama?

Domājot par briļļu iegādi, ir svarīgi būt lietas kursā arī par optisko lēcu pārklājumu veidiem. Ar ultravioleto starojumu (UV) saskaramies ik dienas. Taču tas kaitē acs priekšējās daļas audiem – radzenei, plakstiņu ādai, kā arī bojā dziļākāk esošās struktūras – acs tīkleni un lēcas.

Īpaši tad, ja daudz laika pavadi ārā, jāpadomā, kā pasargāt savas acis no saules gaismas. Viens no optimālākajiem risinājumiem ir iegādāties fotohromās briļļu lēcas, kas pielāgojas gaismas apstākļiem. Uzturoties ārā, tās kļūst tumšas gluži kā saulesbrilles, bet atgriežoties iekštelpās – atgūst savu caurspīdīgo izskatu. Šīs briļļu lēcas nodrošina pilnu aizsardzību pret UV starojumu.

Foto: metropoleoptika.lv

Savukārt vācu ražotāja "Zeiss Premium" lēcu pārklājumu "Dura Vision Platinium" (DVP) nodrošina ne vien visdzidrāko skatu caur briļļu lēcām, maksimāli atvieglo to ikdienas kopšanu, bet arī lieliski aizsargā pret lēcu nobružāšanos un dažādiem skrāpējumiem.

Iegādājies brilles internetā vai klātienē – jebkurā no "Metropole optikas saloniem" visā Latvijā. Pie mums plašā klāstā pieejami pasaulē atzītu zīmolu briļļu ietvari un optiskās lēcas, kā arī saulesbrilles un kontaktlēcas. Zinošie un atsaucīgie speciālisti palīdzēs izvēlēties vispiemērotākās brilles – ar patiesām rūpēm par tavu acu veselību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!