Foto: Publicitātes foto
Ikvienam no mums ir sava gaume attiecībā uz dažādām ikdienas lietām, kā, piemērām, mūziku, kino un pat arī fotografēšanas veidu. Šoreiz vienotā izaicinājumā ir metušies digitālā satura veidotāja Ievai Florence-Vīksne un reperis Edavārdi (Eduards Gorbunovs), lai uzņemtu izcilus attēlus ar jauno "Huawei Mate 50 Pro" viedtālruņa kameru trīs fotografēšanas kategorijās, kurās izšķirošā balss būs abu sekotājiem, kas trīs kārtās izvēlēsies savu favorītbildi.

Cik tuvu vien var

Viena no kategorijām, kurā abi influenceri sacentīsies par labāko attēlu, ir "Macro" fotogrāfija. Šī īpašā tuvplāna kategorija izceļas ar mazu detaļu vai objektu iemūžināšanu izteiktā fokusā, kas rada sajūtu, ka objekts ir lielāks nekā dzīvē.

"Jaunais "Huawei Mate 50 Pro" viedtālrunis ļauj uzņemt niansētas fotogrāfijas tik vien kā no 2,5 cm attāluma, tādējādi sākumā acij nemanāmām detaļām kļūstot par lielizmēra mākslas darbiem. Fotogrāfam atliek tikai ar pieskārienu izvēlēties vietu kompozīcijā, kuru izteikti fokusēt, izmēģinot dažādus variantus un nonākot pie savas mīļākās versijas," stāsta "Huawei" produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Laternu stundā

Fotogrāfijas vājas vai nepietiekamos gaismas apstākļos vienmēr ir bijis izaicinājums teju jebkuram. Tāpēc šajā kategorijā abi censoņi uzņems attēlus, cenšoties iekadrēt objektus ar minimālu apgaismojumu, piemēram, sveču gaismu, lampiņu virtenēm vai tik vien kā mēnessgaismu.

"Fotografēšana aptumšotā vidē pat ar parasto zibspuldzes funkciju ne vienmēr sniedz vēlamo rezultātu. Šajā ziņā "Huawei Mate 50 Pro" nodrošina spēcīgu gaismas jutību galvenajā kamerā un kopā ar "XD Fusion Pro" algoritmu ļauj iegūt asus un detalizētus kadrus. Nakts režīmā tiek uzņemtas fotogrāfijas ar ļoti izteiktu gaišo un tumšo lauku attiecību, kā arī silto un auksto toņu līdzsvars tiek saglabāts, tādējādi nodrošinot reālistiskus foto ar vienu klikšķi," norāda eksperts.

Vairāk nekā tikai seja

Vispersonīgākā šī izaicinājuma kategorija visnotaļ ir portrets, kurā gan Ieva, gan Edavārdi mēģinās iemūžināt emocijas un detaļas citu līdzcilvēku sejās. Portrets spēj parādīt ļoti plašu emociju gammu, tāpēc piešķir attēlam īpašu jutīgumu, ar kuru var rast asociācijas arī citi attēla vērotāji.

"Portreta režīms pēdējos gados ir bijusi vispopulārākā fotoattēlu uzņemšanas funkcija. Tagad to izmanto ne tikai pašportretiem, bet arī priekšmetu vai objektu attēlošanai. "Huawei Mate 50 Pro" kamera ar nozarē pirmo fizisko diafragmu ļauj piemērot fona izpludināšanas efektu katram autora scenārijam, izmantojot kameras tehnoloģiskās iespējas un pielāgojot efekta stiprumu, tāpēc režīms ir izmantojams arī lielāku grupu foto uzņemšanai," skaidro Tillers.

Seko līdzi, kā Ievai un Edavārdiem veiksies izaicinājumā "Huawei" "Instagram" profilā https://www.instagram.com/huaweilatvia/, un izsaki savu vērtējumu komentāru sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!