Foto: Astra Ture
Laika posmā no 2017. gada 14. marta līdz 18. martam Frankfurtē pie Mainas, Vācija, notiks ISH 2017 — pasaulē lielākā, vannas istabu inovatīvā dizaina, apkures un gaisa kondicionēšanas energoefektīvu tehnoloģiju, kā arī atjaunojamo enerģijas avotu specializētā izstāde. "Ūdens. Enerģija. Dzīve" (Water. Energy. Life.) — gaidāmās izstādes devīze spilgti ataino tās tematiku.

Mazliet no vēstures. Vadoties pēc eksponentu skaita (tie galvenokārt ir ražotāji), stendu kopējās platības un apmeklētāju skaita ISH 2015 tika vērojams savdabīgs rekords: 2465 dalībnieku firmu, 260 tūkstoši kvadrātmetru un apmēram 200 tūkstoši apmeklētāju. Nostiprinājās arī gadatirgus starptautiskās pozīcijas: 61 procents dalībnieku un 37 procenti apmeklētāju ISH 2015 bija ieradušies ne no Vācijas.

ISH 2017 – numur viens pasaulē analoģiska profila izstāžu starpā. Šo faktu apliecina skaitļi. Piemēram, tāpat kā divus gadus iepriekš, arī šīgada ISH gadatirgus uzņems vairāk nekā 2400 eksponentu, tostarp piedalīsies arī planētas līderi šajā nozarē. Viņi demonstrēs savu jaunāko produkciju, kā vispasaules tirgus vēsture iesāksies tieši ar ISH 2017.

Viens no gaidāmā gadatirgus nodalījumiem ar nosaukumu "Ūdens" (ISH Water) – demonstrēs ekoloģiski orientētus, vannas istabām domātus stabilus sanitāri tehnoloģiskus risinājumus un to inovatīvu dizainu. Šī nodalījuma, kura devīze ir "Vannas istabas cilvēkiem" (Bathrooms for People), vissvarīgākais uzdevums ir demonstrēt, līdztekus mākslinieci tehniskiem un konstrukciju atklājumiem, tādas tehnoloģijas, kas nodrošina cilvēku veselības nostiprināšanos, cilvēku komfortu, kā arī dzeramā ūdens resurstaupību un higiēniskumu.

Nodalījums "Enerģija" (ISH Energy) sniegs atbildes tādu jautājumu sakarā, kuri, galvenokārt, ir saistīti ar ēku energoefektivitāti un komfortu. Šeit tiks demonstrētas perspektīvas augstas rezultativitātes tehnoloģijas un ēku intelektuālā inženiertehniskā aprīkojuma risinājumi. Uzmanības fokusā būs apkures iekārtu un enerģijas atjaunojamo avotu apvienošanās. Cita nozīmīga sadaļas tēma – informācijas tehnoloģiju un inovatīvo apkures iekārtu integrācija. Attiecīgo piedāvājumu pilna spektra demonstrēšana noritēs optimistiska lozunga "Enerģētiskā revolūcija ar spožu nākotni – mums ir risinājumi" (The energy revolution with a bright future — we have the solutions) fonā.

Vissvarīgākais Aircontec (tā sauc "Enerģijas" nodalījuma apakšnodaļu) – mājokļa mūsdienīgu ventilācijas iekārtu energoefektīvi un komfortu radoši risinājumi, kā arī kondicionēšanas centralizētas un decentralizētas sistēmas jaunām un modernizējamām ēkām.

Kā vienojošais posms "Ūdens" un "Enerģijas" starpā – nodalījums "Montāžas tehnoloģiju pasaule (World of Installation Technology).

2015. gada beigās, ISH organizators, kompānija "Messe Frankfurt" (Messe Frankfurt) un tās partneri vienbalsīgi tika izvēlējušies Turciju par šī gadatirgus partnervalsti. Volfgangs Marcins (Wolfgang Marzin), "Messe Frankfurt" prezidents un galvenais izpilddirektors paskaidroja, ka šāds lēmums tika pieņemts, saistībā ar apstākli Turcijas nozīmīguma palielināšanās ziņā, kā ISH dalībnieku un apmeklētāju "piegādātājai".

Vēl kāds fakts: Turcijas eksporta pieci procenti ir attiecināmi uz sanitāro tehniku, kā arī apkures un gaisa kondicionēšanas aprīkojumu.

ISH 2017 norisināsies periodā, kad Eiropas un Vācijas politika, klimata un dabas resursu aizsardzības sakarā, ir noteikušas visnotaļ ambiciozus mērķus – konkrēti, līdz 2050. gadam ēku siltumnīcefekta gāzu emisijas apjoma samazinājumam ir jābūt apmēram 85 procentu apmērā. Attiecīgā tēma "Power to Heat" atspoguļo arvien plašāku atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu. ISH 2017 būs vērojamas, piemēram, tādas sistēmas, kas sevī ietver jumta fotoelektrisko iekārtu un siltumsūkņa, elektrības un siltuma akumulatoru, kombināciju. Šādu sistēmu maksimāli efektīva darbība tiek panākta pateicoties digitālajām tehnoloģijām.

Gaidāmās izstādes ietvara programma ir ļoti daudzpusīga. Šajā sakarā, cita starpā ir arī speciālistu lekcijas un konkursi, kā arī tematiskas ekskursijas. Lūk, piemēram, trīs programmas punkti. "Mums ir risinājumi" – ar šādu nosaukumu norisināsies forums "Tehnoloģijas un enerģija" (Technology and Energy Forum). Tajā, piemēram, notiks digitalizācijas perspektīvu apkures sfērā apspriešana. Forumā "Krāsns" (Stove Forum), kā viens no jautājumiem, tiks aplūkots koksnes, kā apkures izejvielas, potenciāls. Norisināsies jauns specializēts pasākums paredzēts montētājiem – seminārs par vannas istabām "Mēs demonstrējam nākotni!" (Bathroom Workshop — We present the future!).

Atbrauciet martā uz Frankfurti un pārliecinieties par to paši J

ISH 2017 gadatirgus savu darbību sāks 2017. gada 14. martā, plkst. 9:00. Pasākuma norises vieta – kompānijas "Messe Frankfurt" izstāžu centrs.

Messe Frankfurt Baltijas valstu pārstāvniecībā Jūs varēsiet uzzināt sīkāk par to, kā nokļūt izstādē un kur apmesties, kā arī savlaicīgi un lētāk iegādāties ieejas biļetes uz izstādi.

SDC LT, tālr. 370 5 2135534, info@lithuania.messefrankfurt.com, www.pro-fairs.com

ASTRA TŪRE, tālr. 371 67358699, info@astrature.lv, www.astrature.lv

Aviobiļetes lidojumiem no Rīgas lētāk iespējams iegādāties interneta vietnē: www.aviokases.lv

AvioKases.lv — Latvijā populārs aviobiļešu tirdzniecības interneta portāls, kur tiek sniegta iespēja rezervēt aviobiļetes, veikt lētu aviobiļešu meklēšanu un atrast aviokompāniju īpašos piedāvājumus. Īpašie piedāvājumi ļaus iepriekšēji un izdevīgi rezervēt ceļojumus vai arī atrast "karstos" piedāvājumus. Aviobiļetes iespējams iegādāties interneta vietnē http://www.aviokases.lv, vai arī zvanot pa tālruni 67222811.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!